AYAHUASCA KAN HJÆLPE MED MISBRUG

I starten af 2015 blev jeg kontaktet af et familiemedlem, som på daværende tidspunkt var omkring 35 år. Han, lad os kalde ham Frank, havde det virkelig svært. Frank var heavy misbruger, og havde været det i over 20 år. Det vil sige, hele sit voksne liv. Frank drak, og han drak rigtig meget. En flaske vodka om dagen var helt normalt, blandet med rigtig mange øl, og oveni havde han et massivt stofmisbrug. Franks familie, var naturligt nok virkelig bekymrede over hans afhængigheder. Franks forældre havde brugt mange penge, på alle mulige former for behandlinger og terapier.

Franks mor havde hørt, at ayahuasca havde potentialet, til at hjælpe folk ud af misbrug. Franks mor var selvfølgelig desperat, og klar på at hjælpe sin søn på hvilken som helst måde hun kunne. Dengang kan jeg huske, at hun havde talt med Frank, om det var muligt for ham, at rejse til Sydamerika. Men på grund af Franks tilstand, ville det ikke være en rejse, han kunne foretage alene.

Selvom jeg var i familie med Frank, så jeg ham meget sjælendt. Jeg blev meget overrasket, over at blive kontaktet af ham, men inviterede ham selvfølgelig hjem til mig.

Frank kom og besøgte mig i Aarhus i begyndelsen af 2015. Bare det at tage toget til Aarhus var en kæmpe overvindelse for ham. Han så virkelig skidt ud. Der var ingen tvivl når man så på ham, at her var et menneske med heftige misbrugsproblemer.

Under besøget af Frank, fortalte jeg ham om de ceremonier jeg deltog i. Jeg fortalte om de mennesker jeg havde hørt om, som var kommet ud af forskellige former for misbrug. Sammenholdt med Franks mors informationer, begyndte noget at åbne sig i Frank. En dør som han ellers havde følt var lukket for ham størstedelen af sit liv, begyndte at stå på klem. Han begyndte, at kunne se en mulighed, for at blive fri for sine afhængigheder.

AYAHUASCA KAN HJÆLPE MED MISBRUG

Don Jose to the rescue

Når jeg i dag taler med Frank om hvorfor han kontaktede mig dengang, ved han det ikke. Pludselig følte han kaldet, til at kontakte et familiemedlem han normalt aldrig så. Ingen af os ved hvorfor det var mig han kontaktede, eller hvordan han i sit misbrug fik overskuddet til at gøre det …

Sommeren 2015 kom en peruviansk shaman, Don Jose Campos, til Danmark for at holde ayahuasca-ceremonier. Altså omkring 6 måneder efter Frank havde kontaktet mig. Retreatet som Don Jose skulle lede, var arrangeret af en af mine veninder, og jeg skulle selv deltage.

Frank undersøgte, om det var muligt for ham at være med, og han fik lov at deltage. Franks mor betalte, og det retreat var en barsk omgang. Jeg sad ved siden af Frank under alle ceremonierne Don Jose holdt, og Frank kæmpede hårdt. Han kæmpede mod alle sine dæmoner, og det var vildt for ham at være i. Det var også vildt, at være vidne til.

Frank sagde selv, at han tydeligt følte, at Don Jose havde trukket dæmoner ud af ham. Han beskrev hvordan han havde purget (kastet op) store sorte igler ud, og fra hans tarme, når han var på toilet, kom kæmpe sorte orme ud. Han var sikker på, at det var en renselse, og at han blev renset for sine afhængighedsdæmoner.

Efter retreatet med Don Jose, var Frank ædru og stoffri. Det varede i 3 uger. I de 3 uger var han helt oppe at ringe, og hans familie var overlykkelige for forandringen. 3 uger lyder ikke af lang tid, men det havde aldrig tidligere i hans misbrugsliv, været muligt for ham, at være ædru og stoffri så længe.

Efter de 3 uger fik Frank et tilbagefald, og et til, og et til … Det var i efteråret 2015. Selvom Frank ikke længere var ædru eller stoffri, var noget i ham vækket. Det var muligt for ham, at være fri fra sine afhængigheder.

Nyt liv

Ayahuascaen havde åbnet døren, for at det kunne lade sig gøre. Det havde han aldrig troet var muligt. Frank blev anbefalet at kontakte AA, af andre familiemedlemmer han stolede på. Stille og roligt gik han i gang med de 12 trin. Det var bestemt ikke nemt. Frank siger selv, at de første halvanden til to år i AA, var utrolig hårde for ham. Der gik en del måneder, i starten hvor Frank var i AA, hvor han stadig var misbruger. Han stoppede på ingen måde med sit misbrug med det samme, da han startede i AA.

Siden januar 2016, har Frank været ædru og stoffri. Det var der ingen som troede var muligt, og slet ikke Frank selv.

Kort tid efter Frank blev ædru, mødte han en kvinde, de blev kærester, og for første gang i Franks liv, var han nu i et fast forhold. De flyttede sammen, og for 3 år siden blev de forældre, til den sødeste lille pige. Frank er stadig clean. Han har et arbejde. Han passer rigtig godt på sig selv, så han ikke oplever at blive presset. Stress er en faktor, han ikke kan tillade sig, at have i sit liv. Når han bliver stresset, så vågner dæmonerne igen, og de dæmoner har kun en løsning på deres eksistens, og det er alkohol og stoffer.

Synkroniciteten …

At blive ædru og stoffri har (selvfølgelig) været den vildeste udviklingsrejse for Frank. Han er nu aktiv i AA som sponsor, og gør alt hvad han kan, for at hjælpe andre som også er fanget i misbrug. At have en partner og et barn, har naturligvis også virkelig skubbet til udviklingen i Frank. Der er ikke noget som et parforhold, og et forældreskab til at sætte fut i tingene …

Jeg er meget meget stolt af Frank. Jeg er ikke stolt, fordi jeg på nogen måde føler, jeg har en andel i hans ædrulighed. Jeg ved at universet fik ledt ham af de rigtige veje, og fordi han var klar, lykkedes det for ham på dette tidspunkt, at blive ædru. Frank havde tidligere været igennem adskillige forsøg, på at blive stoffri og ædru. Både gennem det etablerede system, kommunale tilbud, men også gennem alternative behandlinger, som Franks forældre havde betalt for ham. Intet havde virket før nu. Jeg er stolt fordi jeg aldrig har set et menneske kæmpe på den måde før, og fortsætte med at kæmpe, i rigtig lang tid.

Jeg sender tit en kærlig tanke til Franks mor, som var så ked af sin søns misbrug, at hun var villig til at hjælpe ham på alle mulige måder. At foreslå at drikke ayahuasca, er ikke noget som ligger lige til højrebenet for de fleste mødre … Det var en vidunderlig og fantastisk timing, som gjorde, at Frank kontaktede mig på det tidspunkt han gjorde. Don Jose Campos har ikke været i Europa, siden retreatet i 2015. Det vilde tilfælde, at det lige var på det tidspunkt, at Frank kontaktede mig, er også skørt at tænke på.

Ægte magikere

Jeg ved hvor meget Frank har kæmpet undervejs. Måske lyder rejsen efter ayahuasca-ceremonien, nem, når jeg beskriver den her, men det var den bestemt ikke været. Der var mange nederlag, rigtig mange. Men Frank rejste sig igen og igen. Det har været vildt smukt, at være vidne til, og bestemt også rigtig hårdt, at stå ved siden af, og jeg er ikke engang i Franks tætteste familie.

Frank ved, og jeg ved, at det var medicinen ayahuasca som hjalp Frank. Medicinen ledte ham videre til AA, hvor han kunne få den hjælp som var rigtig for ham. Frank har kun deltaget i ayahuasca-ceremonier få gange siden 2015, og han føler ikke længere kaldet. Men ingen af os er i tvivl om, at det var ayahuasca, og bestemt også Don Jose som hjalp Frank. En shaman, altså en ægte shaman, kan helbrede mennesker på måder, vi slet ikke kan forstå her i Vesten. De er ægte troldmænd, ægte magikere. Det har jeg set, og selv oplevet gang på gang.

Hvis medicinen kalder på dig, måske på grund af et misbrug du gerne vil ud af, så find en ægte shaman. Det kan jeg ikke understrege nok. Jeg har endnu ikke mødt en vestlig person, som har haft samme kraft og kræfter til sin rådighed, som en shaman der er vokset op i og med traditionen i et sydamerikansk land. Jeg har til gengæld hørt de vildeste gyserhistorier, om mennesker som har deltaget i ceremonier her i Danmark og i Europa, med europæiske ‘shamaner’ og facilitatorer. Jeg siger ikke, at det altid er en dårlig ide. Men de historier jeg har hørt om de gange det er gået galt, er rigeligt til, at jeg aldrig nogensinde ville anbefale nogen at gøre det. Der findes også sydamerikanske shamaner i Europa, se om du kan finde dem hvis medicinen kalder på dig.

AYAHUASCA KAN HJÆLPE MED MISBRUG

Ayahuasca kan hjælpe på mange afhængigheder

Hvis medicinen kalder på dig, så undersøg hvordan du kan komme til, at sidde med en shaman som kommer fra en tradition af indfødte fra Sydamerika. Og mærk efter. Brug din mavefornemmelse. Hvis noget føles off, så er det ikke her du skal tage chancen. Det kan du gøre med en bakke æg i stedet. En salmonellaforgiftning er småting i forhold til, at komme til at sidde i ceremoni med de forkerte mennesker.

Jeg er ikke bare stolt af Frank. Jeg er pavestolt over at kende ham. Han er et af de sejeste mennesker jeg kender. Hvad han har rejst sig fra, er fuldstændigt ubegribeligt. Han er ikke bare kommet ud på den anden side, han har ovenikøbet skabt sig et fantastisk liv, som han nu bruger på at hjælpe andre ud af misbrug.

Jeg skriver indlægget her, fordi mange mennesker er i en eller anden form for afhængighed. Måske er det lige disse ord om Franks rejse, som kan hjælpe andre videre. Ayahuasca kan hjælpe på alle former for afhængigheder. For nogle, som med Frank, er det ikke nødvendigvis nødvendigt, med mange ceremonier. Hvis man hører efter hvad medicinen siger, så vil man med stor sandsynlighed blive guidet videre til andre hjælpere. Som Frank gjorde i forhold til AA. Det er også min egen oplevelse, at det er sådan medicinen også virker. Jeg har både oplevet øjeblikkelig healing, men ofte oplever jeg også, at blive ledt videre af medicinen, og så modtager jeg healingen et andet sted fra.

Herunder har jeg samlet de andre indlæg jeg har skrevet om ayahuasca, hvis du har lyst til at læse mere om mine egne erfaringer med medicinen.

AYAHUASCA KAN HEALE DIG

AYAHUASCA ER IKKE DEN ENDEGYLDIGE LØSNING

GODE RÅD TIL DIN AYAHUASCA-REJSE

MIN ERFARING MED AYAHUASCA (DEL 1)

MIN ERFARING MED AYAHUASCA (DEL 2)

MIN ERFARING MED AYAHUASCA (DEL 3)

MIN ERFARING MED AYAHUASCA (DEL 4)

FÅ STØRST UDBYTTE AF ARBEJDET MED PLANTEMEDICIN

Rigtig god rejse og alt det bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM