MIN ERFARING MED AYAHUASCA (DEL 3)

Mange ceremonier senere

Mit ayahuasca gennembrud kom først efter jeg havde været afsted til ceremonier mange forskellige steder i Europa. Som jeg fortalte i sidste del om mine erfaringer med ayahuasca, så var min idé om, hvad healing er lidt anderledes end medicinens. Det forvirrede mig ærligt talt ret meget. Her finder du del 1 og del 2 af min erfaring med ayahuasca.

Det som fortsatte med at ske, når jeg drak medicinen var, at jeg hele tiden blev konfronteret med mit mindreværd. Det kan være svært at forestille sig, at der kan eksistere materiale nok i et enkelt menneske, til at mindreværdsfilmen kan blive ved med at køre på ayahuascarejse efter ayahuascarejse. Og bare én rejse tager nemt 8-10 timer. Der er altså åbenbart materiale nok til mange rædselsvækkende spillefilm om mindreværdet i Anja Dalby.

Et uendeligt loop af skam og skældud

For mig var det overraskende, at der ikke kom nogen hurtig bedring. Altså jeg tror jo på healing. Jeg tror også på spontan healing fordi jeg har oplevet hands-on healing, som i løbet af meget kort tid fjernede fysiske problemer. Og jeg tror på healing, som kan opstå ved hjælp af bøn og intenst nærvær. Jeg har ikke hørt om ayahuasca-historier, hvor det er sket faktisk. Men jeg har hørt om healing, som kan opstå meget hurtigt efter en ayahuasca-rejse, fordi personen har været helt klar til at slippe, det der skulle heales. Så det er altså ikke som sådan medicinen der healer, sådan som vi forestiller os en hovedpinepille gør det. Det er det arbejde, der sker i personen, i mødet med ayahuascaen, som healer.

Det som jeg blev ved med at se, ayahuascarejse efter ayahuascarejse, var hvor slemt det var at være mig. Slemt på den måde, at jeg blev konfronteret med hver eneste nedladende, sarkastiske, uvenlige tanke jeg NOGENSINDE havde haft om mig selv. Og det er ikke fordi jeg er noget særligt på det punkt. Jeg har ikke værre tanker om mig selv end andre har det. Men lige pludselig blev der skruet op for stemmen i mig. Alle slør var borte. Der var kun mig og mit ego, som sad fast i et uendelighedsloop af skam og skældud. Det kunne jeg så sidde og hygge mig med, på rejse efter rejse, mens jeg undrede mig ret kraftigt over, at jeg blev ved med at udsætte mig selv for kvalme, opkast og et ego, der gik agurk i at vise mig, hvor meget mindreværd jeg havde …

Gennembruddet

Hvorfor blev jeg så ved med at drikke ayahuasca? Når det nu ikke ligefrem var nogen tur i parken at tage den medicin. Jeg blev ved, fordi jeg trods alt kunne mærke der voksede en større og større forståelse frem for både mig selv og mindreværdet. Det føltes som om jeg hele tiden stod med muligheden for at åbne døren ind til løsningen eller healingen, men alligevel blev grebet ved med at smutte ud af hånden på mig. Indtil sidste efterår.

Invitationen til at deltage i en ny ayahuasca-cirkel

I 2018 var det et par år siden jeg sidst havde deltaget i en ceremoni, og jeg kunne mærke ‘hende’ kalde i mig igen. At mærke ayahuasca kalde er som en dyb længsel, der bliver vækket. Det er næsten en fysisk, kropslig oplevelse. Det er en stemme i en selv, som begynder at lede en hen til en ny ceremoni.

Jeg havde forladt dem, jeg plejede at være i cirkel med, da jeg ikke længere kunne se det helt rene formål med at lave ceremonierne. For mig at se, så var der kommet for meget ego, magt og penge ind hos dem, der ledte ceremonierne. Jeg følte mig ikke længere 100% tryg i de omgivelser, jeg plejede at drikke ayahuasca i. Det er meget vigtigt at være tryg, og det er også meget vigtigt at turde indrømme, over for sig selv og andre, at det man på et tidspunkt holdt af og kunne stå inde for, har forandre sig og derfor må man meget gerne bevæge sig videre.

En dag fik jeg ud af det blå en e-mail med en invitation til at deltage i en ny cirkel med ayahuasca. Jeg kendte ikke noget til personen, som sendte mailen eller til måden som de nye ceremonier foregik på. En veninde, som vidste, at jeg ikke længere var en del af min gamle ayahuasca-cirkel, havde givet min e-mail videre. Jeg vidste ikke hun havde gjort det, men fordi jeg havde mærket min voksende længsel efter at drikke ayahuasca, så blev jeg ikke overrasket over at få den e-mail.

Kort tid efter havde jeg en skypesamtale med arrangørerne af de nye ceremonier/cirkler, jeg blev inviteret til. De var åbne og ærlige og ville svare på alle de spørgsmål, jeg havde til deres måde at arbejde på.

Mit ayahuasca gennembrud kom efter længere tids arbejde. Billedet repræsenterer dette via en høj, grøn plantevæg, der skal forceres.

Terapeutisk vs. shamanistisk arbejde med ayahuasca

Rigtig mange mennesker i Vesten er begyndt at tilbyde terapeutisk arbejde med ayahuasca. Det er spændende og jeg har hørt mange mennesker have gode oplevelser med den måde at arbejde med medicinen på. Det som tiltaler mig er min egen forbindelse med medicinen og min egen forbindelse med det Guddommelige. Jeg er meget mere tiltrukket af den shamanistiske del af arbejdet, end jeg er af den terapeutiske. Selvom tingene naturligvis er vævet sammen og ikke kan skilles helt ad, så foretrækker jeg at fokusere på at ære medicinen og dens ophav.

Når medicinen bliver brugt terapeutisk, så kan der være en tendens til ‘hvad kan den gøre for mig’. Det er bestemt ikke ulig mine egne forventninger i forhold til healing. Men det er ligesom to forskellige måder at gå til arbejdet på. Hvor den ene stadigvæk er dybt forankret i, at det her er en hellig medicin med særlige ritualer. En medicin, der kommer dybt inde fra den sydamerikanske jungle og som har et særligt ‘sprog’, der er værd at lære. Så man bedre kan komme i kontakt med medicinens ånd og kommunikere med den. Den anden form er ikke så rituel. Det er en form, hvor medicinen bliver brugt terapeutisk. Her er det mennesket og resultatet i sindet, der er det vigtige.

Pludselig kom healingen

Da jeg deltog i den første ceremoni i den nye cirkel, startede mindreværdsfilmen igen i mig. Min oplevelse med ayahuasca er også, at hver eneste rejse starter der, hvor den sidste sluttede. For mig er det nærmest som om filmen er blevet stoppet og så starter den igen, med det samme billede og tanke. Som om billedet og en sætning har stået og ventet inden i en selv, på standby. Uanset hvor mange år, der er gået imellem rejserne. Det er en ret vild oplevelse.

Hvad der skete i de nye ceremonier jeg er en del af, det kan du læse om i del 4. Pludselig kom healingen på et tidspunkt, hvor jeg faktisk helt havde sluppet muligheden for, at det kunne ske for mig.

17 Comments

 1. Topo
  21. december 2020 / 06:35

  Spændene indlæg om din erfaring, rart at se der også er AYA events i Danmark :)

  Jeg er lidt nysgerrige på at lære mere omkring det, og måske prøve en tur.
  Hvad er det for nogle typer mennesker der bruger, og føre AYA frem i Danmark?
  Er det hippierne fra 60’erne der er tilbage eller er der også mere “konservative velovervejet” typer som mig(25) med i bevægelsen?

  Jeg har selv lært om det gennem Joe Rogan og Graham Hancock, begge amerikanske kendte personligheder.

  • Anja Dalby
   Forfatter
   21. december 2020 / 13:41

   Kære Topo

   Mange tak for din kommentar.

   Jeg kan ikke sige så meget om hvilke typer det er der bruger ayahuasca eller fører det frem i Danmark. For mig at se er det mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag. Men fælles for dem alle, er et ønske om udvikling og modet til at se ærligt på sig selv.

   Min oplevelse er ikke at der er hippierne fra 1960’erne der er med. Men måske deres børn og børnebørn … Der er bestemt også velovervejede konservative med i grupperne, selvom selvudviklingsarbejde normalt ikke kalder så højt hos den befolkningsgruppe. Men heldigvis melder behovet for forandring sig mange steder lige nu og ayahuasca er bestemt en rigtig god katalysator for store skift og healing.

   Ha en dejlig dag.

   Kærlig hilsen

   Anja

 2. Konstantinos
  20. maj 2019 / 15:01

  Hej Anja
  Super godt at du deler dine erfaringer med os.
  Personlig overvejer jeg og min kone tage til Peru i july for at få den fulde oplevelse.
  De erfaringer du har kommer de fra Danmark eller har du også været i udlandet ?
  Konstantinos

  • Anja Dalby
   Forfatter
   21. maj 2019 / 08:39

   Hej Konstantinos

   Mange tak for din kommentar!

   Jeg har kun deltaget i ceremonier her i Europa, jeg har aldrig været i Sydamerika og lave dem. Men den shaman jeg har deltaget i cirkler med hedder Don Jose Campos og han er fra Peru. Jeg har ledt efter Joses hjemmeside, men jeg kan se at den ikke virker lige nu. Ellers ville jeg virkelig anbefale ham. Jose kommer dog ikke til Europa mere. Hvis jeg kan give jer et godt råd på jeres rejse til Peru, så ville det være at I skal finde en shaman som andre har anbefalet jer. For sådan som jeg kan forstå det, så er der gået ret meget turisme i Aya-ceremonier, så derfor skal man være lidt forsigtigt med hvem der står for ceremonierne. Det er vigtigt og kraftfuldt arbejde, så det skal være en shaman der ved hvad han eller hun gør, og det skal være en ‘ægte’ shaman og ikke bare en person der vil lave penge på det …

   Held og lykke og alt det bedste på jeres rejse. Skriv endelig igen hvis du/I har flere spørgsmål.

   Kærlig hilsen Anja

 3. Eli
  2. april 2019 / 18:45

  Hej Anja.
  Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor, men ved du om der findes Aya grupper i Østjylland? Eller kender et forum, hvor det er muligt at finde mennesker/grupper?

  • Anja Dalby
   Forfatter
   4. april 2019 / 07:35

   Hej Eli

   Tak for din kommentar. Jeg kender desværre ikke et forum hvor det er muligt at finde Aya grupper, men jeg har hørt om lidt forskellige steder som afholder ceremonier. Er det første gang du skal bruge medicinen? Du er meget velkommen til at skrive til mig på anja@anjadalby.dk hvis du vil det.

   Kærlig hilsen

   Anja

  • Daniel schmidt
   17. juni 2019 / 22:30

   Hej fantastisk læsning. Dejligt at læse at du har fået noget ud af det. Jeg fandt mig selv igennem medicinen. MIt kald i livet.

   Er lige kommet hjem fra en 2 måneders tur i junglen i Peru. Man skal ikke snyde sig selv for at prøve det i junglen. Men er igang med at uddanne mig til Curandero og holder mine egne ceremonier herhjemme.

   Jeg tager tip Peru 1 til 2 gange om året for at træne med min mester.

   Hvis folk er interesseret i at finde et godt sted at drikke ayahuasca i junglen. Vil jeg meget gerne sætte jer i kontakt med et godt sted. Et lille familie drevet sted. Ikke så mange turister og kun 45 min fra byen iquitos i Peru.

   Find mig på Facebook hvis i har nogle spørgsmål omkring ayahuasca herhjemme eller i Peru.

   Det er fedt at folk er begyndt at få øjnene op omkring denne fantastiske medicin.

   Ha en dejlig aften??

   • Anja Dalby
    Forfatter
    19. juni 2019 / 08:49

    Hej Daniel

    Tusind tak for din kommentar. Hvor er det fedt at du byder ind på den måde, med et sted som du ved er i orden. Det er lige præcis den slags anbefalinger der er værd at gå efter. Tak for det!

    Rigtig god rejse på din vej til at blive Curandero. Jeg ønsker dig alt det bedste og masser af kraft og kærlighed på din vej.

    Mange kærlige hilsner

    Anja

   • A
    24. maj 2020 / 20:25

    Hejsa Daniel
    Det drejer sig om et MEGET stort ønske om håbet på en lidt akut ceremoni. Hvis det på nogen måde overhovedet er muligt at du selv kan eller kender én der måske kan, så må du meget gerne sende mig en mail shehartmann@gmail.com
    Kæmpe kram fra A

    • Anja Dalby
     Forfatter
     25. maj 2020 / 09:42

     <3 <3 <3

   • Milo
    27. november 2020 / 18:50

    Hej Daniel, hvordan kan man finde dig på facebook? Det vil jeg nemlig gerne :)

    • Daniel
     28. februar 2022 / 15:19

     Ayahuasca ceremonier Danmark.

     • Anja Dalby
      Forfatter
      28. februar 2022 / 15:55

      Tak Daniel!

 4. Maja
  22. februar 2019 / 22:42

  Hej Anya
  Tusind tak for dit svar og ja, det hele giver absolut mening. Som det nu gør med Ayahuasca. Jeg havde endda tænkt mig til at svaret ville være personligt og kan derfor sagtens forstå dine ‘forbeholdt’. Men jeg forstår lige præcis hvad du mener.
  Jeg har altid selv funderet meget over hvorfor min far fik kraft. Jeg er ikke særlig spirituel men tænker et el andet sted at kraft godt kan skyldes alle mulige andre ting end blot det fysiske.
  Det har virkeligt været meget fedt at læse om dine oplevelser – det er sejt og modigt at du deler det!
  Bedste hilsner
  Maja

  • Anja Dalby
   Forfatter
   24. februar 2019 / 11:42

   Tusind tak fordi du læser med Maja og deler her i kommentarfeltet <3

   Kærlig hilsen
   Anja

 5. Maja
  20. februar 2019 / 13:18

  Hej Anja
  Dejligt at læse om dine oplevelser med Ayahuasca, som jeg selv er bekendt med:-). På et tidspunkt skriver du noget om at du gerne ville have svar på hvorfor du havde fået kræft. Det bed jeg virkeligt mærke i da den sygdom på mange måder har været katalysator for at jeg selv stiftede bekendtskab med ayahuasca. Det er nu min far der blev syg og ikke mig men det er også den oplevelse der har præget mit liv i allerhøjeste grad. Har du måske lyst til at dele hvad svaret fra Aya blev ift din sygdom? Kan sagtens forstå hvis det er personligt men ville lige spørge..
  Glæder mig til at høre fra dig.
  Bedste hilsner
  Maja

  • Anja Dalby
   Forfatter
   20. februar 2019 / 14:12

   Kære Maja

   Mange tak fordi du skriver og tak fordi du læser med!

   Det svar jeg fik var et meget personligt svar og det er derfor jeg ikke har skrevet mere om det. For jeg ved ikke om det giver mening for andre, eller det kan faktisk godt ske at det ville gøre det, men det er så privat i forhold til min opvækst at jeg ikke kan dele det. Det er egentligt mest af hensyn til andre (min familie) at jeg ikke kan skrive om det offentligt, for jeg ville ikke have noget imod at det kom ud. Men det ville betyde, at jeg skulle fortælle om ting fra mit barndomshjem, som alle de andre der også var en del af det, ikke ville være glade for blev delt udenfor vores familie.

   Så jeg fik altså ikke sådan et “universelt” svar, som kan passe til kræft i al almindelighed. Eller jo, på den måde at overskridelse af grænser, mindreværd, følelser af ensomhed, af ikke at være god nok, at ville gøre meget for kærlighed, er universelt. Så min oplevelse var altså at det egentligt er mindreværd, som er en kold energi og det er kræft også, som sætter sig i kroppen. Hvor det så sætter sig, er op til hvor personen måske har flest hang-ups? Giver det mening? Det var sådan meget groft set den besked jeg fik.

   Jeg håber du fik lidt svar på dit spørgsmål, tusind tak fordi du stillede det. Det var godt for mig at komme til at tænke på de her ting igen og prøve at formulere det for andre end mig selv.

   Mange kærlige hilsner

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM