VILD MED VILJE

Denne vidunderlige engelske kvinde, Jessie Wainwright, deler ukrudtsfrø ud hvor end hun går. Hun bliver også kaldt: The Wonderful Weed Woman. Ikke weed som i pot, men weed, som i ukrudt.

I et land som vores, hvor vi er nødt til at sætte metalskilte op med ordlyden ‘vild med vilje’, for at ingen skal blive forvirrede, eller utrygge, over såkaldt ukrudt i rabatten, så er det fantastisk forfriskende, at møde Jessie Wainwright. Jessie går til opgaven med at sprede ukrudtsfrø, som om det er det mest naturlige i hele verden. Hvilket det sådan set også burde være.

Begrebet weed, eller ukrudt, er en besynderlig konstruktion. Hvis vi med det samme eliminerede den forestilling, så er der rigtig mange i verden som lynhurtigt ville blive meget gladere. Haveejere, landmænd, insekter, dyr, vandløb, havene, søerne og selve jorden naturligvis også.

Vi kan sagtens leve side om side med ‘ukrudt’. Det kræver naturligvis et skift, i den måde vi har haver på, og i den måde det konventionelle landbrug dyrker jorden på.

Prøv lige at se Jessie. Sådan en smuk kvinde, med sådan et smukt syn på naturen og verden vi er i. Fra 1974 og absolut ligeså relevant i dag som dengang.

Iøvrigt … Er det egentligt muligt, at være vild ved et uheld?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM