ALT HVAD DU GØR HAR EN BETYDNING

Vi er allesammen forbundet

Den historie vi hidtil har troet på her i verden, er historien om separation. Det er historien om, at vi ikke har noget med hinanden at gøre, at vi hver og især er alene og med den historie, så kommer også en fortvivlelse, når vi ser ud på verden vi er i. For hvad kan jeg, lille mig, gøre.

Når jeg tror på, at jeg sidder her alene i skoven, og at alle I andre også sidder alene der, hvor I nu er placeret i verden, så føler jeg mig magtesløs. Jeg føler mig magtesløs over for klimaforandringer, over for det politiske system, overfor dem der lyder som om de ikke vil det gode for verden.

I den her vidunderlige TED Talk med Charles Eisenstein præsenterer han en anden mulighed. Nemlig at vi allesammen er forbundet. Vi er forbundet energetisk igennem ‘the morphic field’ og alt hvad vi gør af godt i verden, bliver optaget af det felt og styrker feltet i dets ‘godhed’. Jo stærkere feltet bliver, jo nemmere er det også for andre at mærke det.

Håb og handlekraft

Det vil sige, at andre som også kan føle desperation og håbløshed over, hvordan verden ser ud, eller måske endda bare deres egen lille verden, de får nemmere ved at føle håb. Når vi føler håb, så kan vi handle. Håbløshed styrker til gengæld de modsatte følelser og vi bliver apatiske og handlingslammede.

Vi er allesammen forbundet. Jo højere du synger din sang, jo flere vi er der synger den samme sang, jo flere kan høre den. Det behøver ikke betyde, at du rent faktisk går og laver lange taler på din arbejdsplads om nødvendigheden af et nyt politisk system, om økologi, om veganisme, eller hvad du nu føler er det, der kan styrke det gode her i verden. Men bare det, at du handler anderledes styrker det felt, som gør at andre også har nemmere ved at handle anderledes.

Anja Dalby: Alt hvad du gør har en betydning. Anja står med bare fødder i et bed og planter frø.

Du er nøglen til paradis

Vi er her for at tjene. Når vi virkelig mærker ind i årsagen til vores eksistens her, så kan det aldrig være anderledes. Vi må alle sammen tjene med det vi kan tjene med. Om det så ‘bare’ er at være verdens sødeste og mest smilende servicemedarbejder i Brugsen, så gør det en forskel. Så tilføjer du til feltet af søde og smilende mennesker, det bliver nemmere for andre at handle på samme måde som dig. Du er ikke separat fra os. Vi er alle ét og sammen kan vi gøre den her jord til det paradis, det var meningen den skulle være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM