GØR DU EN FORSKEL?

Alt er forbundet

Rupert Sheldrake har et begreb han kalder for ‘morphic resonance‘. Tanken bag ‘morphic resonance er, at alting er forbundet. Alting er forbundet igennem ‘the morphic field’, altså et energetisk felt, som ikke bare omgiver alting i verden, men som hele verden også er.

Det er altså et energetisk felt, som alting består af, og som alting også er. For os der arbejder med spiritualitet, eller som tror på at der eksisterer en eller anden form for kraft der har skabt alting her (altså Gud), så er tanken jo ikke ny. Mange af os føler os i forvejen forbundet med verden og alt hvad der sker i den.

Du gør en forskel

Rupert Sheldrake taler også om, at alting er forbundet gennem tid. Det arbejder man også med indenfor shamanisme. Når man drikker ayahusaca, taler man om, at man healer 7 generationer tilbage i tiden og 7 generationer frem. I de oprindelige religioner har man altid haft en viden om det her felt, der omgiver os allesammen. Det er et virkeligt fysisk felt. Når man anerkender den tanke, så giver det også mening, at man igennem det felt kan heale frem og tilbage i tiden.

Alt hvad du gør nu har altså en betydning. Intet af det du gør er spildt. Når du vælger at købe økologisk, når du vælger bæredygtigt, når du spiser planter i stedet for dyr, så gør det en forskel. Ikke kun en målbar forskel i dette øjeblik for planeten og dit eget helbred, du healer også handlinger, som ikke var så bevidste i fortiden. Både dine egne og andres. Det samme sker frem i tiden. Alt hvad du gør af godt nu, det vil vores efterkommere takke dig for i fremtiden.

Anja Dalby: Gør du en forskel? Anja i haven ved at plante frø. Står i bare fødder i et bed.

Paying it forward

I denne virkelig smukke video med Charles Eisenstein, taler han om, at mennesker på planeten vil takke dig om 500 år. De vil se tilbage på denne tid, hvor der var så meget kaos, og hvor det føles som om vi virkelig står på kanten af vores egen udryddelse og de vil takke dig, fordi du prøvede at gøre det bedre.

Hver eneste gang du beder en bøn. Hver eneste gang du smiler. Hver eneste gang du siger pyt istedet for at blive vred. Hver eneste lille handling du gør, gør en forskel. Når du elsker, når du holder i hånden, når du prøver igen og igen at blive et bedre menneske, så skal du vide, at det ikke går uset hen.

Vælg håbet

Vi tilføjer allesammen til det felt, vi er en del af og som omgiver os. Selvom vi synes, at vi kan fejle nok så meget, så gør vi det hele tiden bedre. Vi bliver mere og mere bevidste. De traumer som vores familie indeholder, de bliver stille og roligt healet gennem generationerne. Vi gør det allesammen en smule bedre end vores forfædre. Når vi tror på, at vi hver og en kan gøre en forskel, bare fordi vi prøver at være gode mennesker, så får vi ekstra mod og styrke til at fortsætte.

Den mest invaliderende følelse og den følelse, som giver den største følelse af at være magtesløs er følelsen af håbløshed. Fokuser på alt det du hele tiden bevidst vælger til, fordi du gerne vil gøre det bedre. Fokuser på dine styrker. På dit mod. Alting har en betydning. Alting er forbundet. Der er håb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM