RØGELSESHOLDERE I KERAMIK FRA MARGUERITE JOHNSEN

Røgelsesholdere i keramik

I starten af 1990’erne var jeg så heldig at gå på efterskole med Marguerite, der er uddannet keramiker fra Designskolen Kolding. Og derudover så sød, rolig og naturligt groundet på en virkelig dejlig måde – man kan godt mærke, at hun arbejder med jord/ler. Efter efterskolen tog Marguerite videre til Kolding Designskole for at uddanne sig i lerets verden. I dag sælger hun blandt andet sit smukke keramik hjemmefra, men også fra butik nr. 4 i Jægergårdsgade i Aarhus.

Marguerite har rejst i Japan og det afspejler sig i hendes keramik. Om den japanske indflydelse på hendes tilgang til keramikken, siger hun selv:

Japanernes kærlighed til keramik og kunsthåndværk, til det gode håndværk og til også at omfavne råvarernes og ildens aftryk på de færdige keramikting er meget inspirerende – og er i øvrigt noget som er vokset på mig.

I min butik her på hjemmesiden kan du købe den vidunderlige røgelse fra Inca Aromas. Det er den reneste og bedste røgelse, jeg har fundet, hvis du ønsker en røgelsespind med duft fremfor et rullet bundt af urter.

Jeg savnede dog en røgelsesholder til røgelsespindende. En holder, som både kan holde røgelsen mens den brænder, men som også er smuk nok til, at jeg er glad for at have den stående fremme. Så Sanne, min firmapartner og jeg, tog ud for at besøge Marguerite for at se om vi i fællesskab kunne finde ud af at få produceret nogle smukke, keramiske røgelsesholdere.

Farveprøver på askeglasur til røgelsesholdere.
Vi ser på glasurprøver for at finde ud af, hvilken finish røgelsesholderne skal have.
I Marguerite Johnsens keramikværksted, hvor vores røgelsesholdere er fremstillet.
Sanne beundrer Marguerites smukke keramiksamling.
Selfie Anja Dalby.
Selfie i keramik-spejl!
I keramikværkstedet hvor vores røgelsesholdere bliver fremstillet.
Marguerite laver så meget smukt keramik. Hjemme hos os er alle kopper og skåle fra hende, og vi får så mange komplimenter. Det er de fineste ting og med sådan en rå stil og kant.
I Marguerite Johnsens keramikværksted, hvor vores røgelsesholdere er fremstillet.
Jeg elsker, at jeg kan støtte et menneske og en håndværker på denne måde. Ved at købe lokalt-produceret keramik fra en kvinde, jeg kender og som jeg ved har værdierne i orden. Prøv lige at se hvor meget smukt, der står her.

Se den smukke keramik i min netbutik

Marguerite har brugt askeglasur på røgelsesholderne. En meget smuk glasur, som kan bære at formen er ganske simpel.

Askeglasuren er dejligt levende i sit udtryk, hvilket jeg synes passer godt sammen med røgelsespinden. Både i brug og når den blot ‘står’. Naturligvis skulle røgelsesholderen også fungere godt. Derfor fik den en høj ‘tut’, så man ikke skal bekymre sig om røgelsespinden vælter. Den står stabilt som Marguerite fortæller.

Røgelsesholderne koster 350 kr. og vi sender dem meget gerne. De kan naturligvis også bruges til andre typer røgelse end den fra Inca. Inde under hver enkelt røgelsesholder i butikken kan du læse mere om mål og se fotos af dem i brug med tændt røgelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM