AT BEDE BØNNER

Tænd for kontakten

Efter jeg havde den her oplevelse af at møde Gud, så skete der det, at jeg helt af mig selv begyndte at bede bønner. Det har jeg aldrig før gjort, så struktureret som jeg gør nu. Helt spontant opstod der et ønske i mig, om at blive ved med at have kontakt med den kraft, jeg havde følt tilstedeværelsen af. Det var ikke noget, jeg bestemte mig for at gøre, det skete bare.

Nærmest samtidig med, at jeg havde denne oplevelse af at mærke Gud og gudernes tilstedeværelse så kraftigt, fandt vi ud af i vores familie at et meget ungt familiemedlem var alvorligt syg. Det er han stadigvæk, og det ser desværre ikke ud til, at han kommer igennem sin sygdom med livet i behold. Med den lille drengs sygdom kom også et kraftigt ønske om at kunne gøre noget for at hjælpe. Men magtesløsheden over for sygdommen, som både lægerne og forældrene til drengen følte, gjorde også at vi godt vidste at ingen af vores ‘gode råd’ ville gøre en reel forskel. Hvad var der at gøre udover at bede?

Invitation til bøn

Vi begyndte i fællesskab at bede bordbøn om aftenen. Vi sidder i stilhed, min mand og jeg og beder vores egen bøn i os selv. Vi siger tak for maden, for vores liv og alt det som er vidunderligt her. Og så beder vi for drengen som er syg. Vi er begyndt at holde i hænder hen over bordet, men det er mest, når vi er alene for ikke at freake børnene helt ud, når de er på besøg her. Men selv når der sidder 3 teenagere rundt om os og vender øjne og fniser, så beder vi. Vi fortæller dem, at de også er velkomne til lige at lukke øjnene og sige tak for det, de er taknemmelige for. Eller blot sende en god tanke til nogen. Uanset hvad de vælger at gøre, så tager vi os et par minutter i stilhed. Når børnene ikke er her, så kan vi sagtens sidde længere i bøn inden vi spiser.

Det at vi begyndte at bede bordbøn om aftenen gør, at vi nu også lige siger tak til de andre måltider. Ikke så meget som om aftenen, når der er børn her, men når vi er alene. Så sidder vi faktisk i en lille bøn omkring hvert måltid. Også bare om en banan og en kop te om morgenen.

Praksissen med at bede bønner har nu også udvidet sig til, at vi beder bønner om morgenen og om aftenen. Jeg gør personligt det, at jeg sætter mig på knæ foran sengen, sofaen eller et træ eller på græsset, og så folder jeg hænderne foran mig. Jeg takker og takker for alt det fantastiske, jeg har i mit liv. Og jeg sender bønner afsted for dem som jeg ved har det svært.

Anja Dalby: At bede bønner. Kig ud på en grøn eng inde fra skovens mørke.

Bøn sætter mig fri

En af mine veninder har en kollega som er kristen og som også beder bønner. Hun har fortalt, at hun starter hver bøn med at sige: ‘Hej Far’. Det synes jeg er så fint. At bede bønner behøver ikke være noget vildt stort og opstyltet. Jeg tænker ikke Gud eller det guddommelige som noget, der er hverken far eller mor, men jeg kan godt lide tanken om at personliggøre det guddommelige på den måde. Det tager brodden af det, som måske kan blive lidt nervøst i mig. Om jeg nu bliver sådan en stramtandet, kedelig, indremissionsk type, der går og beder bønner hele tiden. Men i virkeligheden er det nok det modsatte, der er sket. Jeg føler mig mere fri til at være mig og meget mere rolig, siden jeg er begyndt at bede.

Plads i hjertet

Når jeg beder bønner, så føler jeg mig i forbindelse med den kraft, der har skabt alting her. Jeg kan mærke egoet i mig falde til ro, for der er en anden der har min ryg og egoet behøver ikke tro, at det skal styre hele verden. Jeg føler mig tryg fordi Gud eller kraften kun er en bøn væk. Jeg kan mærke, at den daglige praksis også er god for mig på den måde, at jeg hele tiden kan mærke forbindelse til min åndelige side. Jeg tapper altså ligesom ind i den side af mig, når jeg flere gange om dagen beder en bøn.

Rent fysisk kan jeg mærke, at mit hjertechakra udvider sig. Det bliver større når jeg beder bønner. Jeg bliver mere rummelig, får mere tålmodighed og mere mod i det hele taget. Hej Gud, Hej Far, Hej Mor, alt er tilladt. Det guddommelige er ligeglad med tiltaleformen. Bare vælg det som gør, at du nemmest kan overgive dig til det magiske i bønnen.

4 Comments

 1. Kathrine
  24. juni 2019 / 13:25

  Kære Anja
  Tak for det her skriv, det går lige i hjertet.
  Også det jordnære i Gud , og teen…kan se det for mig.

  Tak. Fordi det går lige i hjertet.
  Tak fordi det åbner og heler mit hjerte.

  Tak for det nærvær Gud er i alt her.

  Jeg sender lys til drengen og hans krop og det han gennemgår og hans familie, og at der er en vej fyldt med kærlighed igennem det, for hans sjæl her og beder for hans hjerte<3

  Hjertehilsner Kathrine

  • Anja Dalby
   Forfatter
   27. juni 2019 / 08:55

   Kære Kathrine

   Tusind tak for dine ord. Og mange tak for dine tanker og bønner i forhold til vores lille nevø. Det betyder meget for mig at du skriver det og det rører mig dybt. Mange tak Kathrine <3

   • Kathrine
    27. juni 2019 / 11:05

    Jeg beder

    For at drengen må være beskyttet og hjulpet af Gud, lyset og i kærlighed.
    Jeg ved kærligheden og lyset har en vej i os, og at vi er hjulpet og mirakler sker.

    Jeg ser for mig, at drengen og familien er badet i lys og beskyttet af Gud. At de er båret i lys og kærlighed.

    Må al frygt forsvinde. For lyset og kærligheden er stærkest. I vores hjerter er det evigt i os her. Det kan aldrig forsvinde, det der er evigt i os her og som vi kommer her med.

    Det her deler jeg fra mit inderste, det min inderste tro her og det dyrebareste jeg ved.
    Kærligheden og lyset kan lave mirakler. Der er en vej igennem alt her i lys og kærlighed.
    Det beder jeg om..

    At komme her til jorden er en stor omstilling, jeg ved mirakler kan ske. Jeg beder til, at drengen altid husker det han er og har med sig her. Helt ind i hans krop. At han kom her med den gave. Jeg takker ham ydmygt her fra mit hjerte, for det han har bragt med sig her af lys. Og beder for at han er mødt der i sit hjerte og omgivet af hjælp<3

    • Anja Dalby
     Forfatter
     28. juni 2019 / 08:44

     Åh kære Kathrine, tusind tak for dine ord. De rører mig meget. Mange tak. Vi beder også for ham hver dag og jeg vil tage dine smukke ord med ind i min næste bøn for ham. Tak <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM