GUD, FRI MIG FRA AT VÆRE TRÆLS

Selvom jeg ved at Gud er alt, og at jeg derfor selv må være 100 % Gud, så kan det alligevel være nødvendigt med en bøn til de dage, hvor den viden er lidt langt væk i mig. En bøn til de dage hvor jeg gentagende gange har taget mig selv i, at være damen med de blå tænder. Som min veninde så venligt kalder mig.

Damen som har bællet lidt for meget rødvin, og som nu sidder og råber kiksede kommentarer i selskabet. Og jeg drikker ikke engang. Jeg kan ikke give alkohol skylden, og alligevel oplever jeg gang på gang, at nu var jeg pokkerme helt ufattelig latterlig igen.

I sidste uge gav jeg blandt andet min søn en kommentar om, at han var i virkelig dårlig form. Det kom helt ud af det blå og jeg blev ligeså overrasket som han gjorde, over at det pludselig kom ud af min mund.

Jeg fik også holdt en længere enetale til en familiesammenkomst, om min utrolig vigtige mening om kongehuset. Til slut i samme selskab fik jeg et grineanfald over gamle familiefotografier. Alle mændende på billederne havde det som jeg fik kaldt for ‘psyko-indre-mission-skæg’. Den type skæg som kun ligger langs kæbelinjen, og ikke bevæger sig længere op i ansigtet. Åh hvor jeg grinte og grinte. Jeg lagde ikke umiddelbart mærke til, at det var jeg den eneste i selskabet som gjorde.

Det var først i dagene efter hvor jeg gik og lo videre for mig selv, at jeg kom i tanke om at to af mine søstres kærester har præcis det skæg. Og de sad også ved bordet da jeg fik brølet ‘psyko-indre-mission-skæg’ udover det hele. Og jeg har ikke engang noget imod Indre Mission. Vi bor overfor dem nu, og det er jo de sødeste mennesker.

Den helt ekstremo dumme og ubetænksomme kommentar til min søn har jeg undskyldt for en milliard gange. Den kommentar, og mange andre øjeblikke, hvor jeg har optrådt som damen med de blå tænder, ledte mig til at skrive denne bøn i desperation over mig selv.

EN BØN TIL EN HEAVY DAG

Gud, fri mig for at være træls

Du er fuldstændig velkommen til at bruge bønnen for dig selv. Men jeg tænker naturligvis, at jeg nok er den eneste i hele verden som har det på denne måde en gang imellem …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM