MIN ERFARING MED AYAHUASCA (DEL 1)

1 kop ayahuasca = 100 psykologtimer

Da jeg var omkring 18 år gammel, opdagede jeg Stuart Wilde. Han blev mit anker i en ungdom og senere voksenliv, som nogle gange kunne føles som om der var ret høj søgang.

Stuart Wilde var min spirituelle lærer, og jeg stolede på hvad han sagde. Da han i starten af år 2000 begyndte at tale om den her drik, som hed ayahuasca, så hørte jeg efter. Stuart anbefalede drikken fordi han mente, at det at drikke en kop ayahuasca var som at få 100 psykologtimer på én gang. Det lød jo virkelig tiltalende! Tænk sig, hvis jeg kunne få ryddet op i mig selv. Få skovlen under så meget som 100 psykologtimer ville kunne, bare ved at drikke en enkelt kop bitter sort drik?

Hvad er ayahuasca?

Ayahuasca kommer fra Sydamerika og bliver brugt af de indfødte i junglen. Det er en drik som de lokale shamaner har givet til alle dem, der skulle helbredes. Ifølge deres overbevisning, så har alle fysiske sygdomme rod i det psykiske. Derfor gav det mening at drikke en drik, som kunne give en indsigt i, hvorfor en sygdom havde indfundet sig. På den måde ville den fysiske sygdom kunne helbredes, fordi nøglen i det psykiske blev fundet.

Ayahuasca bliver i dag også brugt til helbredelse af mange former for afhængigheder. Da afhængigheder også har rod i psyken er det oplagt også at arbejde med drikken på den måde.

Min første ayahuasca-ceremoni

I 2011 deltog jeg i min første ayahuasca-ceremoni. Drikken er ikke lovlig at indtage i Danmark, derfor har jeg rejst til udlandet for at være med i shamanistiske cirkler, hvor den bliver brugt.

Jeg rejste alene og langt væk for at mødes med mennesker, jeg ikke kendte, for at drikke en psykoaktiv drik, som havde potentialet til at helbrede mig. Det var ret vildt, og jeg var rystende nervøs. Men jeg vidste, at jeg ville afsted. Efter jeg havde haft kræft som 29-årig, havde jeg været i en undersøgelse i mig selv. Hvordan det kunne opstå, og hvad jeg kunne lære af det. Derfor havde jeg høje forventninger til, hvad ayahuasca kunne vise mig.

Min erfaring med ayahuasca. Natten tages ofte i brug på ayahuasca-ceremonier.

Hvordan føles det at drikke ayahuasca?

Ayahuasca er ikke kun en drik, det er også en ånd. Ånden bliver også kaldt for Madre (mor) Ayahuasca, og der findes mange beskrivelser af hende. Både fra mennesker, som har set hende på deres indre rejser under indflydelse af drikken. Men også fra mange mennesker som har mødt hende, mens de har drukket drikken og som på den måde har dannet sig et indtryk. Hun beskrives ofte som lunefuld, endda jaloux, men det har jeg aldrig oplevet. Jeg har kun oplevet den største kærlighed, jeg nogensinde har følt, når jeg har drukket “hende”.

Når man drikker ayahuasca får man for det første en fysisk reaktion, som mildest talt er ret træls. Man får kvalme og kaster op, og måske får man også behov for at rende ret meget på toilet. Derudover er det også en visuel oplevelse som det også er tilfældet med psykoaktive svampe og LSD f.eks.

De fysiske reaktioner, at det visuelt kan flippe meget ud i en og så kombinationen af de ‘100 psykologtimer’ på én gang, kan godt være en ret voldsom oplevelse. Bare en af de tre ting er sådan set nok til, at man kan føle, man har haft en vild aften. Kombinationen af alle tre er altså noget af en mundfuld.

Var ayahuasca som jeg forventede?

Da jeg ankom til destinationen for min første ayahuasca-ceremonien, vidste jeg selvfølgelig ikke, hvad jeg gik ind til. Jeg havde læst om de fysiske reaktioner, kvalmen og det visuelle, men jeg havde ingen idé om, hvordan det så ville føles at få 100 psykologtimer i en enkelt kop sort, bitter drik.

Jeg havde sådan helt naivt sat en intention for mine ayahuasca-rejser som handlede om, at jeg gerne ville se på, hvorfor jeg havde fået kræft. Derudover ville jeg også gerne have healet mit mindreværd, nu vi alligevel var i gang. Jeg blev ret overrasket over, hvordan den healing foregik, og hvordan det ville være at se på det med kræften. Det var slet ikke sådan som jeg havde forestillet mig. Det fortæller jeg mere om i del 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM