ENERGETISK ELEMENT ARBEJDE

I forlængelse af de tre andre indlæg – Bevidst arbejde med elementerne, Introduktion til elementarbejdet, og Jord, ild, luft og vand, er vi nu kommet til det fjerde i serien. Dette indlæg handler om hvordan du arbejder energetisk med elementerne.

I de tre andre indlæg, er du blevet inviteret til, at dykke ned i hvordan elementerne er repræsenteret i dig. Det kan være, at du er begyndt at få en fornemmelse af, hvilke elementer du har meget af i dig. Om hvilke du kan få gavn af, at styrke i dig.

Herunder præsenterer jeg måder hvorpå vi kan rense os selv med elementerne, og balancere os selv med deres energi. Jeg bruger også selv disse tips til når mit nervesystem er uroligt. Min oplevelse er, at jeg lynhurtigt kommer ned i kroppen, når jeg tager elementerne til hjælp. Selvom jeg f.eks. bruger luften til at berolige mit nervesystem med, så mærker jeg næsten øjeblikkelig en jordforbindelse. Så selvom elementet luft har kvaliteter som ikke lige rimer på jordforbindelse, så renser luften mig på en måde, så jeg kan mærke mig selv igen. Og jeg falder til ro.

TAKNEMMELIGHED FOR LUFTEN

Når du går udenfor, så gør dig selv bevidst hvordan luften eller vinden er i dag. Er den skarp og kølig? Er den varm og stillestående? Er den fugtig eller tør? Er den jagende og stormfuld, eller er vinden blid og blød, og smyger sig om dig.

Jo mere du gør dig selv bevidst om dagens vind, eller elementet luft, jo nemmere er det, at forbinde dig med elementet. Du skaber en kontakt med luften. Du lærer elementet at kende, ved at mærke hvordan det føles.

En god måde at åbne for en ny relation på, er at takke. Så tak vinden eller luften, når den renser dig eller dit hus.

Tak den når du går ud i den og det stormer. Tak vinden for at rense verden. Tak den for at ryste de gamle grene og blade af træerne, både i en konkret og overført betydning. Når vinden har rystet blade og grene fri fra træerne, falder de ned og bliver til jord. En jord som er fyldt med næringen fra det som var. Tak vinden for at rydde op. For at sørge for, at der er næring til alt det nye som kommer.

Elementarbejde i Skotland

Bliv bevidst om luften, og brug den aktivt

Luft er en fremragende renser af det æteriske felt omkring kroppen. Gå ud i blæsevejr og se for dig, hvordan blokeringer, negative energier, tunge tanker, bliver blæst af dig.

Rens dit kronechakra, ved at stå med hovedet direkte mod vinden. Brug dine hænder, til at fjerne tunge energier, og til at rense dit kronechakra med. Giv det til vinden med dine hænder, som vil bære det væk for dig.

Tak luften, når du bevidst bruger den, til at rense dig med. Tak den også, når du bare går en tur i blæsten. Det kan også være på en travl dag, på parkeringspladsen foran Brugsen, at du lige mærker vinden, og bruger et øjeblik på at stå og gøre den dig bevidst.

RENSELSE MED RØG

En god måde at forbinde sig med elementet ild på, er gennem røg. Det kan være svært, for ikke at sige umuligt, at forbinde sig med ild-elementet, ved at bade sig i det. Men du kan bade dig selv i ild-elementet via røgelse, eller røgen fra et bål.

Måske er du allerede en af de ‘heldige’, som røgen følger rundt, uanset hvordan du placerer dig om et bål. Normalt er det en tjans vi gerne vil være fri for, men oftest er det fordi ilden har noget den vil os. Det kan være, at vi skal renses af røgen, eller have tilført noget af ild-elementet til vores energi. Så vi får mere kraft og vilje, til at føre vores ideer ud i livet.

Hvis nu du ikke er en af de særligt udvalgte, eller heldige, som røgen af sig selv følger efter, så kan du med vilje sætte dig i røgretningen fra bålet. Det er faktisk ikke så svært, at sidde i røgen, når du ikke har modstand på at den er der.

Mærk eller se for dig, hvordan du bliver renset af røgen. Lad den svøbe sig omkring dig. Mærk hvordan røgen omslutter hele din krop og vid, at nu får du en større omgang naturlig rensning af bålet. Lad røgen rense alt det gamle væk. Alle blokeringer, gammel negativ energi du går og gemmer på. Enten bevidst eller ubevidst.

BRUG ILDEN AKTIVT

Du kan bruge røgen aktivt ved, at fjerne blokeringer du kan mærke i dine chakraer. Eller hvis du f.eks. kan mærke en stivhed i dine skuldre, har et ømt knæ eller andet, så tag med dine hænder ‘fat’ i det æteriske felt omkring kroppen, og giv det til ilden. Du bruger altså dine fysiske hænder, til at rense din aura/æteriske felt omkring din krop. Og du bruger dine fysiske hænder, til at kaste det du fjerner, ind i ilden, så det kan brænde det væk.

Det er også en fremragende ting at gøre ved hoved -, tand – og mavepine osv. Tak ilden for at tage dine skavanker, eller for at tage ømheden i dit solar plexus, og transformere det til større flammer, til mere energi, mere varme.

Det giver sig selv, at det bål du sidder ved, skal brænde med rent godt træ. Et bål der brænder med affald duer ikke, at rense sig ved. Kast derfor heller ikke affald ind i bålet når du sidder ved det. Heller ikke papir du har brugt til at pudse næse i. Ilden og bålet er helligt, og skal ikke behandles som en skraldespand.

Øvelsen hvor du kaster gamle blokeringer eller smerter ind i ilden, kan du også lave foran en brændeovn med lukket dør. Røgen (og blokeringerne du kaster ind i ilden) bliver suget op gennem skorstenen, så du ikke ender med at fylde dit hjem med brændeovnsrøg. Det bliver hverken din loftsfarve eller brandalarm glad for.

Du kan også vente til din brændeovn er fyldt med gløder som ikke længere afgiver røg. Åbn lågen på brændeovnen og rens dig selv på samme måde som beskrevet ovenfor. Husk at takke ilden, for at tage det du gerne vil slippe.

INDIANSK VISDOM OM ILD OG VREDE

Vrede, hører til elementet ild. Ifølge de indfødte i Nordamerika, er det vigtigt, at du holder vreden for dig selv. Hver gang du deler din vrede med andre, enten ved at hælde den ud over dem, eller ved at dele vrede over andre, eller verdens tilstand, så spreder du din vrede som ild.

Det er et smukt billede, som jeg kan mærke giver god mening for mig. At min vrede, min ild, løber videre i andre, når jeg har delt den. Ligesom jeg kan mærke, at andres vrede løber videre i mig, når de har delt den.

Hold din vrede for dig selv. Tag ansvar for den. Brug din vrede konstruktivt. Mærk den brænde i dig, hvis du virkelig er tosset over noget. Sid med den. Før eller senere går den ud.

Vær opmærksom på at holde dig væk fra ting eller emner, som kan få den til at blusse op igen. Hold dig helt væk fra Facebook eller Ekstra Bladet når du har det sådan.

Hvis du kommer til at dele din vrede, så prøv at lægge mærke til, hvordan den spreder sig som en steppebrand. Måske endda en brand du ikke længere har kontrol over. Den vrede du stod med, som måske handlede om noget helt konkret i en situation, den kan nå at finde mange andre måder, at blive udtrykt på når den bliver delt.

Lad ikke vreden brede sig, og skabe mere vrede i verden. Tag ansvar for den. Få din egen ild under kontrol, brug den konstruktivt til at rense dig med, i stedet for at spy den ud på andre.

RENSELSE MED VANDET

En nem og logisk måde, at bruge vand til renselse på, er at gå i bad. I badet bliver du renset fysisk og æterisk af vandet. Du kan bruge et bad meget konkret på den måde, at du efter en travl dag, hvor du har været i kontakt med mange mennesker, og mange forskellige energier, vasker de energier af i badet som måtte have sat sig på dig.

Det er også en god ide, at gå i bad efter et skænderi, eller en tung telefonsamtale. Mens du står i badet kan du for dit indre blik se, at det tunge, det trætte, tankemylderet, bliver vasket af dig. Det bliver skyllet ud i afløbet, og render ud i alverdens have og floder, og bliver transformeret af naturen. Se for dig hvordan dit æteriske felt bliver klarere, og renere af, at stå under bruseren. Tak vandet for at rense dig. Det samme kan du naturligvis gøre i havet eller i en sø. For mit eget vedkommende får jeg ikke samme fornemmelse i en svømmehal, men måske kan det fungere for dig.

En tur under bruseren giver også jordforbindelse. Især hvis du veksler mellem koldt og varmt vand, altså vekselbade. Det er et rigtig godt redskab, til at komme ned i kroppen og mærke den. Kropsbevidsthed giver jordforbindelse, og det er især godt hvis du føler dig stresset, presset eller har travlt. Du kommer ud at hovedet, og ned i kroppen når du laver vekselbade.

Vinterbadning i havet eller i søer virker naturligvis på samme måde.

VINTERBADNING LIGHT

Hvis det føles for koldt, at kaste dig i havet om vinteren, så kan du også tage dine sko og strømper af, og stille dig med fødderne i vandkanten. Selv på en frostdag i januar er det faktisk muligt. Se for dig hvordan dit æteriske felt cirkulerer om din krop. Se for dig hvordan feltet i sin cirkulation, når ned omkring dine fødder og vandet du står i. Se for dig hvordan dit æteriske felt bliver vasket og renset af havet, før det fortsætter op omkring din krop igen. Havet er en fantastisk renser.

Når du renser dig selv under bruseren eller i havet, så kan du også se for dig hvordan du renser dine chakraer. Tag fat med dine hænder, i det æteriske felt ud for hvor dine chakraer befinder sig og smid det ned i afløbet. Fortsæt indtil du f.eks. ikke længere har tankemylder eller er øm i solar plexus.

Du kan også sætte dig foran en sø eller havet, og på en indånding se for dig, hvordan du trækker vandets energi op, eller ned, igennem alle dine chakraer. Du bestemmer selv, om du ser for dig, at du trækker vejret op igennem dit rod-chakra, eller ned igennem dit krone-chakra.

På en udånding ser du for dig, at du slipper, alt det du ikke længere vil bære i dig. Du ser for dig, hvordan blokeringer i dine chakraer bliver renset af vandets energi. Den energi du sidder og forbinder dig med ved, at sidde foran en sø eller et hav. På den måde bruger du elementet vands energi, til at rense dine chakraer med og skaber mere ro og balance i dig.

Jordforbindelse i Skotland

JORDFORBINDELSE

Som jeg indledte indlægget med at skrive, så kan luft, ild og vand, også bruges til at skabe jordforbindelse med. Men du kan naturligvis også bruge selve elementet jord til, at grounde dig selv med.

Alt som har med naturen at gøre, giver jordforbindelse. At lave havearbejde, at så, plante, og høste, er godt for jordforbindelsen. Selv det at potte sine stueplanter om, er godt for jordforbindelsen. Jeg potter om når jeg kan mærke, at jordforbindelsen mangler. Og jeg opdager at jordforbindelsen mangler, fordi jeg får lyst til at plante alle mine stueplanter om.

At gå med bare fødder på jorden er også fantastisk for jordforbindelsen.

Motion, styrketræning og bevægelse i alle former, giver jordforbindelse. Om det så er at grave have, eller hugge brænde. Alt hvor du kommer ned i kroppen, styrker din jordforbindelse. Kroppen er også en del af jorden, og en dag vender kroppen tilbage til jorden igen, hvor den bliver opløst og bliver til ny jord.

KRISTUSKOMPLEKSET

Jordforbindelse i alt spirituelt arbejde i det hele taget, er særdeles vigtig. Et ego uden jordforbindelse kan nemt komme til at tro, at det må være noget virkelig særligt, når det arbejder i det spirituelle felt.

På trommerejser, i meditationer, i drømme, på plantemedicinrejser, kan du opleve, at få foræret en gave i det astrale. Mange tror fejlagtigt, at det er fordi, at de er noget ganske særligt, siden de bliver velsignet med disse gaver. Hvilket de også er. Men det er vi alle.

Et ego som ikke har fået kærlighed nok i opvæksten, kan hungre så meget efter bekræftelser, at hvis f.eks. et kraftdyr, en åndelig vejleder eller andet væsen fortæller, os at vi er elskede og gode nok som vi er, og hvis vi så oveni får en gave i det astrale som et sværd, en kappe eller en krone, så kan det stikke helt af for et ego som mangler kærlighed og accept.

Hvis du får tanker om at du er særligt udvalgt på en eller anden måde, at du er den nye Moses eller Kristus, så læg dig nøgen ud på jorden, til du kommer på andre tanker.

Jordforbindelsen er også egoets bremse. Det er den sunde fornuft, som siger, at det måske ikke er så smart at starte dagen med en flaske snaps, en othello lagkage og en pakke smøger.

Det er den sunde fornuft, som gør, at du tager cyklen på arbejde, i stedet for at ringe efter en taxa. Jordforbindelsen kan altså også ses som den voksne, fornuftige, rationelle side af dig. Hvis du synes at du pludselig tager for mange skøre, irrationelle beslutninger, så arbejd med at styrke jordforbindelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM