INTRODUKTION TIL ELEMENTARBEJDET

Dette blogindlæg er en forlængelse, af indlægget om bevidst arbejde med elementerne.

Din egen elementbog

Det er en god ide at lave en bog, hvor du kan beskrive hvordan elementerne føles for dig. Hvad din erfaring er med dem, og om du har udfordringer med enkelte elementer. Del bogen op, så du har god plads til, at blive ved med at notere under hvert element. I bogen kan du beskrive hvordan arbejdet med elementerne åbenbarer sig for dig. Elementarbejdet er et arbejde du kan have med dig resten af dit liv. Når du først vænner dig til, at mærke ind i verden på den måde, så vil det føles naturligt for dig, også at lave notater om forskellige oplevelser du måtte have med elementerne på din vej.

Undersøg i den forbindelse; Er der et af elementerne som du er bange for? Nogle gange har vi en rationel eller irrationel frygt for et element. Frygten kan være begrundet af en oplevelse vi har haft, eller den kan komme fra vores drømme, eller andre oplevelser.

Er du bange for vand? Hvorfor? Skriv det ned og dine oplevelser med vand, som eventuelt kan begrunde frygten. Hvis frygten mærkes irrationel, så skriv også det ned. Gør det samme med ild, jord og luft.

Det er sundt og naturligt, at have respekt for elementerne. Elementerne lærer os om overgivelse og respekt for den verden vi er i. De lærer os om, at der er kræfter i verden, som er stærkere end os. Prøv at tænke på, om du har været tæt på at drukne? Eller er kommet for tæt på et bål? Eller har du prøvet, at stå på en skrænt eller klippe i stormvejr, og har mærket, at du næsten blev blæst omkuld? Har du prøvet at stå i mudder til knæene, og føle panikken, over at synke mere ned når du prøvede, at bevæge dig?

Tsunamier og andre naturkrafter

Mange steder i verden er elementernes kraft endnu tydeligere end i Danmark. Hvilke steder har du besøgt hvor det har gjort sig gældende? Har du oplevet kæmpe bølger, lava, orkaner, brande, snestorme, tørke, oversvømmelser … Tænk over hvordan det føltes da du var der, og hvor lille du måske følte dig. Har de oplevelser givet dig respekt for elementerne, eller blev du ligefrem bange? Respekt og frygt er ikke det samme, så mærk ind i hvad der er hvad i dig selv, i forhold til din relation med elementerne.

Undersøg i den forbindelse; Hvordan viser elementerne sig i dine drømme? Har vand, ild, luft og jord haft særlige roller, at spille i dine drømme? Tænk tilbage til dine barndomsdrømme. Er der drømme fra dengang, hvor et element var fremtrædende og på hvilken måde? Skriv det meget gerne ned i din notesbog.

Så langt tilbage jeg kan huske, har jeg haft et gentagende mareridt. Mareridtet går ud på, at jeg står på en strand med min familie. I horisonten kan jeg se en tsunami komme rullende ind mod land. Jeg prøver at råbe folk op, men ingen lytter og slet ikke min familie. Tsunamien kommer og tager os alle sammen med sig i vandmasserne, og jeg kan ikke redde min familie.

Oplevelsen af at være i vandet er meget stærk i drømmen. Jeg bliver kastet rundt i kæmpebølgen, og ser min familie i vandet på samme måde. Det er som regel der jeg vågner af drømmen. Og så er jeg meget utilpas. Den drøm fortæller mig naturligvis noget om mit forhold til elementet vand, men selvfølgelig også om hvad vand repræsenterer i mig, siden det præsenterer sig på så voldsom en måde for mig i mine drømme.

Standing Stones på Isle of Arran i Skotland.

Mærk ind i symbolikken

En rigtig god måde at arbejde med drømme, og energetisk med ting i det hele taget, er at sætte sig i elementets sted. I tilfældet med min drøm herover, så kan jeg undersøge, hvad vandet symboliserer ved at ‘være’ vandet.

Så jeg sætter mig ned i stilhed, og mærker ind i hvordan det føles, at være lige det vand som viser sig i min drøm. Hvorfor har det form som en tsunami? Hvordan mærkes det at være det vand, som buldrer ind over havet som en stor væg, og skyller alting væk på sin vej. På den måde kan jeg komme i kontakt med, hvad en tsunami symboliserer i mit underbevidste. Denne metode til at tolke sine drømme på, er også et rigtig godt redskab til at tolke, hvad elementerne vil dig i dit liv.

Se på hvordan elementerne opfører sig i dit fysiske liv. Det er også en god indikator, om de vil dig noget, om der er noget du skal se på og lære af. Er taget blæst af dit hus? Regner det ind? Er der problemer med kloakken? Er der revner i fundamentet i det hus du bor i? Er der mug eller svamp? Er det svært at holde varmen (ilden) i dit hus? Prøv at mærke ind i de eventuelle problematikker du har i dit hjem, og mærk hvad de vil dig. Sæt dig i elementets sted, ligesom når vi tolker vores drømme.

Alt er et spejl

Det er ikke fordi der er noget forkert med dig eller dit hjem. Men det kan være en interessant vinkel på ting, som kan være irriterende, at skulle forholde sig til. Mærk ind i hvad det vil dig, uden at have en dom på det eller dig selv. Du vil opleve, at du kan arbejde energetisk med noget i dig selv, som så af den vej løser sig i det ydre. Det er meget spændende, at livet ikke kun går udad og ind, men også ind og ud.

Vi påvirker også vores omgivelser, det fysiske, når vi arbejder energetisk med ting i os selv. Når vi healer problematikker vi har med os fra barndommen. Når vi tilgiver. Når vi forstår, og accepterer os selv, og de ting vi har med. På den måde viser elementerne vejen ind i dig. De er et fantastisk spejl på noget i det ydre, som du kan se på i dit indre. Hvis du går til verden, som om alt er et spejl på dit underbevidste, så vil verden åbne sig for dig, og vise sig alle de magiske lag af virkeligheden, som du er tilstede i lige nu.

Basic introduktion til elementerne

LUFT 

Luft er et maskulint element, det repræsenterer det mentale og intellektet.

Luft er knyttet til hjertechakraet, som står for at elske.

Luftelementet er traditionelt set også forår på årshjulet, og af højdepunkter i foråret kan nævnes jævndøgn d. 21. marts.

Ifølge astrologien så er vandmanden, tvillingen og vægten i luftens tegn. 

ILD 

Ild er også et maskulint element, det repræsenterer passion og mod.

Ildelementet er forbundet med Solar Plexus chakraet, som står for at handle.

Ild er traditionelt set sommer på årshjulet og en af sommerens højdepunkter er fejringen af sommersolhverv d. 21. juni og før-høstfest 1. august.

Ifølge astrologien så er løven, vædderen og skytten i ildens tegn. 

VAND 

Vand er et feminint element og står for følelser og intuition.

Vandelementet er knyttet til hara chakraet, som står for at føle.

Vand er traditionelt set efterår på årshjulet, og af højdepunkter i efteråret kan nævnes fejringen af jævndøgn 21. sep. og Allehelgensdag d. 31. okt. 

Ifølge astrologien så er fisken, krebsen og skorpionen i vandelementet.

JORD 

Jord er også et feminint element og hører til rodchakraet, som står for at være her.

Jord bliver traditionelt set forbundet med vinter på årshjulet og af højdepunkter om vinteren, kan nævnes fejringen af vintersolhverv 21. december.

Ifølge astrologien er stenbukken, tyren og jomfruen i jordets tegn.

Elementerne i dig

En måde at finde ud af hvilke elementer, du har meget af i din personlighed og din natur, kan være gennem astrologien. Hvis du kan mærke, at det giver mening for dig, så kan du se på hvilke tegn du har i din sol, måne og ascendant.

Det er som regel ret nemt at undersøge med en hurtig søgning på nettet, hvor du kan taste din fødselsdato og tidspunkt ind. Hvis du vil dykke mere ned i hvilke tegn som dominerer dig astrologisk, så kan jeg anbefale de to apps, Co-Star og The Pattern. Via de apps, kan du nemt og gratis gå på opdagelse i hvordan sol, måne og stjerner står for dig.

I næste indlæg om elementerne, dykker vi ned i hvordan balancerede og ubalancerede elementer kan vise sig i dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM