MÅNEDENS GÆST: DEN SURE DAME

På hovedet i skovbunden

Det er ikke fordi at alle mine natur-venner er lavet af sten, men tilfældigvis er den næste, jeg vil introducere jer for lavet af flint.

Jeg så hende først oppe i skoven, hvor hun lå med ryggen opad og ansigtet ned i jorden. Jeg vendte hende om og blev noget overrasket over hendes ansigtsudtryk. I skoven satte jeg hende op og tænkte, at hun måske blev mildere stemt, hvis hun fik muligheden for at stå og skue ud over den lille lund med de gamle ege-træer.

Anja Dalby Den Sure Dame

Min indre sure dame

Det skete ikke. Faktisk synes jeg nærmest hun så surere og surere ud for hver gang, jeg gik op i skoven til hende. Så en dag bestemte jeg mig for at bære hende med hjem. Jeg har en følelse af, at hun gerne vil være tæt på andre, så jeg satte hende op af et af vores hügelbede, hvor der er andre sten, masser af fugle, og vi kan hilse på hende hver dag.

Jeg har sådan en omsorg for Den Sure Dame. Hun får mig til at smile, for jeg har også sådan en sur dame inden i. Den der sure dame, som bliver sur når tingene ikke går min vej. Som bliver sur, når andre roder. Som bliver sur, når ingen andre kan se, at der skal støvsuges. Som bliver sur over tis på brættet. Bare sådan SUR! Med sur mund og det hele.

Faktisk er jeg ret vild med den sure dame, og jeg griner og smiler til hende hver dag. Jeg er også ofte henne og ae hende på hovedet, men jeg siger “sååå sååå”. Ligesom jeg selv har brug for det, når jeg er så indædt sur at min mund vender helt omvendt.

Anja Dalby Den Sure Dame

Sure damer og hidsige mænd, er det sådan det er?

Min mand har det sjovt nok ikke helt på samme måde. Han blev ikke sådan jublende lykkelig, da han en dag kom hjem, og så at jeg havde båret hende med mig herned fra skoven. Jeg tror, han synes at sure damer bare er ret trælse, men han har naturligvis også oplevet at være i den anden ende af dem i hele sit liv. Min mand har ikke den her surhed i sig, jeg tør ikke sige om det kun er kvinder, der kan have det sådan. Men det er nok derfor, at min mand egentligt ikke har det store behov for at gå og nusse om hende. Til gengæld har vi en hidsig lille trold i haven, som han har meget mere omsorg for, det giver også bedre mening …

En dag fandt jeg en pistol på en gåtur som jeg lagde hos hende, da jeg kom hjem. Når jeg er rigtig eddikesur kan jeg også fantasere om at skyde et eller andet. Bare ud i luften ville være fint! Så jeg tænkte, at hun måske også kunne have brug for den til at aflade lidt med. Da jeg viste det til min mand råbte han: DON’T GIVE HER A GUN!!! Han har stor respekt for sure damer! Og med god grund, sure damer skal man enten skynde sig væk fra, eller give dem et knus, så går luften som regel ret hurtigt ud af den sure ballon igen.

Anja Dalby Den Sure Dame

At fare i flint …

Det er lidt sjovt, men jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg ser hende, også bare de fotos jeg har lagt på her. Åh Sure Dame, jeg er vild med dig!

En veninde som jeg præsenterede for Den Sure Dame forleden bemærkede, at det var pudsigt, at hun er lavet af flint, når vi nu har det udtryk, der hedder ‘at fare i flint’. Som jeg hele tiden siger, der findes ikke tilfældigheder …

2 Comments

 1. Anne Marie
  19. november 2023 / 13:45

  Hej Anja :-) Tak fordi du er som du er. Har netop læst (igen læst) et par af dine opslag/indlæg og som altid giver det noget. Lige pt. er det om Elementerne som er rigtig lærerige. Men vil faktisk sige dig ekstra TAK for “Den Sure Dame”. Den gav på mere end en måde -Tanker til eftertanker ;-)
  Skøn dag til dig.
  Kram AM

  • Anja Dalby
   Forfatter
   20. november 2023 / 10:00

   Hej AM

   Tusind tak for din søde besked! Det gør mig virkelig glad, at høre at mine indlæg er brugbare for dig.
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, det betyder noget at høre fra dem som læser med, så det skal du have et stort tak for.

   Ha en smuk mandag.

   Kh Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM