LUFT, ILD, JORD OG VAND

Dette indlæg kommer i forlængelse af de to andre indlæg Bevidst arbejde med elementerne og Introduktion til elementarbejdet. Hvis det interesserer dig, at arbejde bevidst med elementerne, så vil jeg anbefale dig, at læse de to indlæg først. Og tage invitationen op, til de undersøgelser jeg introducerer der.

En måde at arbejde med elementerne på er, at finde ud af hvilke elementer som er mest dominerende i dig som person. Når du er skarpere på det, så er det nemmere at balancere dig selv. At balancere dig selv med elementerne betyder, at du lærer dig selv bedre at kende. Det betyder, at du kan arbejde bevidst med at få mere overskud, fysisk og psykisk.

Det betyder også, at du lærer, at være mere intuitiv. Både fordi øvelserne som jeg introducerer renser dig, og jo flere funky programmeringer du får skrællet af dig, jo bedre kan du mærke hvem du egenligt er. Så du kan mærke bagom, hvad du har fået fortalt om dig selv, gennem din opvækst og dit liv i det hele taget. Du kommer i kontakt med din intuition, fordi øvelserne kræver, at du mærker mere, end du tænker. Når du øver dig i at mærke, så åbner du med det samme for din intuition i dig.

Undersøgelsen af dig selv

En måde at arbejde med elementerne på, er at du via kasserne herunder, mærker, hvor du finder størst genkendelse. Jeg er mest domineret af luft, ild og vand, og har stort set ikke jord i mit horoskop. Men det kan jeg også nemt se, ved at læse om de positive og negative kvaliteter, de tre elementer har i kasserne herunder.

Måden at beskrive elementerne på, og de karaktertræk de viser sig som i os, er naturligvis meget skarpt sat op. Men det kan alligevel være ret interessant, at gå på opdagelse i dem.

En anden måde jeg ved, at jeg ikke har meget jord i mig, er ved at stort set alle mine gode venner, er født i jordtegn. Sådan har det været hele mit liv. På den måde spejler alle mine venner et sted i mig, som kan balanceres bedre. Deres jordnære input, ansvarligheden og pålideligheden, er noget som er rigtig godt for mig at møde i andre. På den måde, lærer jeg mere om jordforbindelse og om ikke altid at være så luftig og fyrig (eller følsom/supersensitiv).

Kan du se et mønster i dem som er omkring dig? Kan du se om der er noget, som spejler ting i dig, som du selv trænger til selv at få styrket?

Balancerede og ubalancerede elementer

BALANCERET LUFT VISER SIG SOM:BALANCERET ILD VISER SIG SOM:BALANCERET VAND VISER SIG SOM:BALANCERET JORD VISER SIG SOM:
At elske at forske.
Elsker viden og forandring.
God til kommunikation.
At filosofere.
Får mange indsigter. Elsker at tænke.
Har stor frihedstrang.
At være hurtig.
At have klarhed i tankerne.
At have en lethed i sin personlighed.
Luft er forbundet med glæde og smil.
Mange ideer, intuition, inspiration og stor kreativitet.
At være passioneret.
At være begærlig.
Fyldt med entusiasme og mod.
At have en stor vilje
og kraft.
At være spontan
og impulsiv.
At have en god fantasi
og at være kreativ.
At være ivrig og beslutsom.
At være vovemodig og ihærdig.
At være fuld af følelser,
som hurtigt blusser op, men som også hurtigt brænder ud igen.
At være meget forstående og at være følsom.
At være kærlig og intuitiv.
At være fredsommelig og mild.
At være tillidsfuld, hengiven og barmhjertig.
At have nemt ved at tilgive og være beskeden.
At have stor medfølelse med alle.
At besidde en stor sensitivitet, og et dybt og rigt følelsesliv.
At være meget samvittighedsfuld.
At være udholdende og vild med præcision.
Også at være forsigtig og ansvarlig.
At være meget stille og rolig.
At være omhyggelig og fast.
At være pålidelig og ædruelig.
At have mange ambitioner.
At have en stor tålmodighed og dybde i sin person og elske tryghed.
UBALANCERET LUFT VISER SIG SOM:UBALANCERET ILD VISER SIG SOM:UBALANCERET VAND VISER SIG SOM:UBALANCERET JORD VISER SIG SOM:
At mangle vedholdenhed,
Kan vise sig som uærlighed og at sladre. At være snedig.
At være snakkesaglig og nærtagende.
At være følelseskold og ødsel.
Rigtig god til at overspringshandle.
At være irritabel.
At være overgearet.
At lide af søvnløshed.
At være jaloux og grådig.
At være overdrevent lidenskabelig.
At være hævngerrig.
At være voldelig,
hadefulde og vred.
At man kan virke ligegyldig.
At være ustabil og hjerteløs.
At være doven, lad og stiv.
At mangle mod, være depressive og have humørsvingninger.
At virke
selvoptagede, overdrevent indadvendte og modløse.
At være overfladisk og doven.
At være grådig, sløv og selvisk.
At vise tegn på ligegyldighed.
At være pirrelige og vise manglende omhu.
At være frygtsom og oftest ikke så vild med forandringer.

Skriv ned

Skriv hvilke karaktertræk og måder at være på, som du kan genkende dig selv i fra kasserne ovenover. De noter som du tager med dig fra dette blogindlæg, dem kan du bruge i de kommende indlæg om elementerne. I de indlæg lærer du nemlig hvordan du balancerer eventuelle ubalancer, ved at arbejde bevidst med elementerne.

I de undersøgelser jeg inviterer dig til herunder, vil du måske opleve, at du kan genkende dig selv i nogle punkter og i andre af punkterne, synes du måske, at det lyder helt tosset. De ting vi er bange for, er ofte ret tossede, og giver som regel ikke mening for særlig mange andre end os selv. Selvom en frygt kan lyde irrationel, hvorfor skal man f.eks. være bange for vulkanudbrud i Danmark, så er vores frygt en vidunderlig vejviser. Den fortæller noget om os.

Når en frygt viser sig så konkret som frygten for et bestemt element (eller flere), så kan frygten både fortælle om traumer vi måske ikke har taget hånd om, eller om ubalancer i vores natur vi ikke har erkendt og arbejdet med.

Som eksempel, i mit tilfælde med frygten for tsunamien, så kan jeg se hvordan det kan være koblet på begge måder. Min frygt kan både være traume-relateret, og den handler også om ubalancer i min person. Jeg voksede op i et hjem med mange voldsomme episoder. Den voldsomhed, spejler følelsen af tsunamien godt. Oveni det, så er jeg også et helt utroligt følsomt menneske. Jeg mærker alting meget stærkt og emotionerne (vand) ligger lige under overfladen på mig. Jeg har altså både en historie med mig, om at føle mig overvældet af andres følelser (voldsomheden i vandet), og jeg kan føle mig overvældet, af den måde jeg selv som person føler og mærker alting stærkt på.

Ved at arbejde med at balancere vand-elementet i mig, så kan jeg både heale gamle traumer, men jeg kan også gøre, at min emotioner ikke altid får lov at rende sådan afsted med mig. Der er ikke noget galt med at være på den måde jeg er på. Men det kan også være smart ikke, lige at have en bremse i sig selv.

UNDERSØG LUFT: 

Tag udgangspunkt i kasserne ovenover. Hvordan er luftelementet repræsenteret i dig som person?

Jeg kender så mange mennesker, som siger, at de er rene ide-mennesker. At de ville trives bedst i en stilling, hvor de bare kunne kaste ideer ud til et team, som ville gribe dem hele tiden. Det er heller ikke svært. Det som er svært for de fleste, det er at føre tingene ud i livet.

Hvis du er et klassisk idé-menneske, og altså luft-menneske, så kan du arbejde med at balancere dig med de andre elementer, som jord og ild. Det gør, at du nemmere kan føre dine ideer ud i livet. At de ikke hober sig op i dig, og du vil få en følelse af bevægelse, kontra en urolig og rastløs stagnationsfølelse, som meget luftige mennesker ofte føler, at de lever i.

I de følgende indlæg kommer jeg med forslag til konkrete redskaber til hvordan du kan bringe mere jord, ild og vand ind i dit liv, hvis luft-elementet er meget fremtrædende i dig.

BLIV BEVIDST OM LUFTEN

Første skridt er bevidstgørelse og det er det vi arbejder med i dette indlæg. En nysgerrig og åben undersøgelse af os selv, og vores forhold til elementerne.

Har du oplevelser med luft, eller med vinden, som står frem i din hukommelse? Har vinden eller luften på et tidspunkt skræmt dig, eller føler du dig rigtig godt tilpas når vinden suser om dig?

Hvad er dit forhold til luften i din krop? Trækker du vejret dybt ned i maven, eller trækker du vejret overfladisk og højt oppe i brystet? Mærker du blokeringer i din vejrtrækning?

Hvordan har du det med kold luft, kontra varm luft? Påvirker træk eller aircondition dig meget? Når du undersøger hvordan du har det med den luft som omgiver dig, så kan det fortælle dig om hvordan luft-elementet er i dig.

Hvordan påvirker vinden dig når du er ude i den? Bliver du stresset og irriteret når det blæser og stormer? Bliver du irriteret på vinden, f.eks. når du cykler eller går i modvind? 

Jeg kender mange mennesker, som bliver negativt påvirkede af blæst og storm. Det kan være et billede på, at luften skal balanceres i dig, hvis du har det på den måde.

Det kan være, at du får for mange ideer du aldrig fører ud i livet. At du er som en hoppebold i dine tanker, og har svært ved, at holde dig til et emne af gangen. Du kan også sagtens trives med blæsten, og stadig være en hoppebold i hovedet. Det vil sige, at du får mange ideer, har svært ved at holde dig til et emne af gangen, men det gør ikke noget, fordi du alligevel lykkedes med, at få tingene ført ud i livet.

Jeg vil lige sige, at det jeg byder ind med her, er mine egne erfaringer. Du skal gøre dig dine egne. At blive negativt påvirket af luften, fortæller dig noget om dig, og det er i dig du skal finde svaret.

Elementarbejdet kan lære os meget om os selv. Her er det vand og sten fra Skotland.

UNDERSØG ILD: 

Hvordan ser dit horoskop ud i forhold til ild-elementet? Er der nogle af de kvaliteter ved ilden, i boksen her ovenover, som du kan genkende fra dig selv?

Er du i din fysiske krop varm eller har du en tendens til at blive kold?

Hvad er dit forhold til ilden? Er du draget af bålet eller skræmmer det dig?

Har du drømme om ild? Om at du eller dit hus eller dine omgivelser brænder?

Har du haft store eller vilde oplevelser med ild, som har forandret dit forhold til elementet? Hvad fortæller de oplevelser dig? Kan du se eller mærke et før eller efter i dig, hvis du har haft en stor oplevelse med ilden?

Er der nogle af de positive kvaliteter ved ilden som du gerne vil have mere af, eller nogle af de negative som du gerne vil indeholde mindre af?

Der er ingen domme tilstede i disse undersøgelser. Det er kun tænkt som en måde, at lære sig selv bedre at kende på og at lære at balancere sig selv bedre, ved hjælp af elementerne.

ILD HAR BRUG FOR LUFT, LUFT HAR BRUG FOR ILD

Ild har brug for luft for at leve. Ilden er vilje, kraft, ihærdighed, som kan få luftens ideer ført ud i verden. Ild er passionen, som kan få os til at gennemføre det lange seje træk. Som måske er blevet til, ud fra en luftig ide til at starte med. 

Hvis jeg f.eks. får en ide om at lave et nyt kursus, en ide der kommer fra mit hjertechakra (som er luftchakraet), om at jeg kan tilføre noget godt til verden, med det jeg har at tilbyde, så er det handlingen fra Solar Plexus (ild-chakraet), der får mig til at sætte kurset op. Det er ilden, som gør, at jeg har kraften til at få det ført ud i livet, så det ikke ender i skrivebordsskuffen.

Hvis jeg får en ide eller en vision om hvordan min have kan blive endnu smukkere. Hvordan jeg kan øge produktionen af frugt og grønt, til gavn for mig selv, og alle de andre levende væsner i den, så er det kraften og viljen, som får mig til at gå ud, og begynde at grave i haven og lave den om. Det er ilden som giver mig modet til at turde skabe nyt, uanset om det så er det nyt kursus, eller at bygge et nyt bed.

Elementarbejdet kan lære os meget om os selv. Her er det tang og sten fra Skotland.

UNDERSØG JORD: 

Hvad er dit forhold til jord? Er du draget af jorden og dens former, eller skræmmer den dig? Er du bange for at blive begravet levende? Det tænker jeg ikke, at nogen synes lyder vildt fedt, men for mange mennesker er det en reel angst.

Er du bange for kviksand? Har du prøvet at sidde fast i jord, eller mudder, og hvordan oplevede du det? Gik du i panik, følte du dig fanget og låst?

Er du bange for jordskælv? Vulkanudbrud? Er du bange for, at jorden åbner sig og sluger dig?

Har du, eller har du haft, drømme om jord?

Har du haft store eller vilde oplevelser med jord, som har forandret dit forhold til elementet? Hvad fortæller de oplevelser dig?

Kan du lide at ligge på jorden? At gå på den med bare fødder? Kan du lide at grave i jorden uden handsker på? Er jorden ulækker og beskidt for dig?

Husk igen, der er ingen domme i disse undersøgelser. Det er kun en måde at lære dig selv bedre at kende på.

MANGEL PÅ JORDFORBINDELSE 

Mangel på jordforbindelse skal ikke kun findes i astrologien, ligesom det er tilfældet med de andre elementer. Mangel på jord, ild, luft, og vand, handler naturligvis også om hvordan vi er vokset op, hvem vores forældre var, og hvad de værdsatte i os. 

Jord er et godt element, at forbinde sig med hvis man nemt bliver nervøs, stresset, ængstelig eller bange. Det kan være, at du af natur er ængstelig, men det handler nok også i høj grad om de omgivelser du voksede op i.

Hvis du er vokset op i et hjem, hvor du af den ene eller anden grund ikke har følt dig tryg, så mangler du ret sandsynligt jordforbindelse. Hvis vi som børn vokser op i utrygge omgivelser, så er vi som oftest meget ofte ude, og mærke hvordan de voksne vi er omkring, har det. Hvor de er henne i deres energi, og om vi kan slappe af, eller om vi skal være på vagt.

Det samme kan også gøre sig gældende hvis man har søskende som har været meget dominerende. Vi går ud af os selv, og vores egen krop, for at mærke hvor vores omgivelser er henne, det giver også manglende jordforbindelse. Du er ganske enkelt ikke tilstede i dit fysiske legeme.

Så hvis du ved, at din opvækst har været usikker og utryg i en eller anden grad, så kan du være ret sikker på, at du skal gøre en ekstra indsats, for at øge din jordforbindelse.

Skotske klipper.

UNDERSØG VAND: 

Hvad er dit forhold til vand? Er du draget af vand eller havet eller skræmmer det dig? Er du forsigtig i vand eller kaster du dig frygtløs rundt?

Kan du lide at bade i havet eller i søer? Er der forskel i dig, på at bade i enten havet eller i en sø, og hvordan mærkes den forskel? Hvordan kan du begrunde forskellen for dig selv?

Hvordan har du det med regn? Er det irriterende når det regner? Bliver du trist når det regner, eller er gråvejr og overskyet en hel dag?

Har du drømme om vand? Om at du drukner eller andre du kender gør det?

Har du haft store eller vilde oplevelser med vand, som har forandret dit forhold til elementet? Har du oplevet selv, at være tæt på at drukne? Hvad fortæller de oplevelser dig?

Er du bange for store følelser? Eller trives du med at folk viser deres emotioner?

Har du en tendens til at være moody og depressiv?

Elementerne spejler os

De undersøgelser jeg inviterer til i dette indlæg, er naturligvis livslange. Den drøm jeg har haft om tsunamier siden jeg var barn, bliver jeg ved med at undersøge og den bliver ved med, at vise sig nye lag af sig selv (mig). Det kan lyde narcissistisk og navlepillende. Jeg bruger naturligvis ikke hvert eneste vågent øjeblik, på at spekulere over min drøm. Men fra mit perspektiv, så er vejen til frihed, at kende og acceptere mig selv. Alt det jeg ikke har set på, eller erkendt i mig selv, spænder ben for at jeg kan være fri.

Vand er et kraftfuldt element i mig. Som min drøm også viser mig. Jeg er som sagt også vokset op i et hjem, med store følelser og store udbrud af dem. Hvis jeg ikke tager hånd om vandet i mig, så kan jeg komme til at gentage samme voldsomhed via mine følelser. Så vil jeg være underlagt mine følelser, i stedet for at bruge dem konstruktivt.

Elementerne spejler så rent hvad vi skal arbejde med. Elementerne er. Hvis jeg har en mening eller en dom på jord, så kan det kun handle om mig. Jord er. Og ikke andet. Jord er hverken rigtigt eller forkert. Det er derfor elementarbejdet er så nemt at gå til. Det er sådan en smart måde, at lære sig selv bedre at kende på, for alt hvad vi spejler i elementerne, er os selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM