HVORFOR JEG IKKE SER NYHEDER

I morgen er det nymåne, og traditionen tro sover jeg ikke vanvittigt godt hverken omkring ny – eller fuldmåne. Så jeg har haft god tid til at ligge og lytte på koret af fugle som sang godmorgen i nat. Jeg havde også tid til at ligge og tænke på hvad jeg kunne tænke mig at slippe til denne nymåne, og hvad jeg ønsker manifesteret i mit liv.

Det kan nemt blive noget rod (for mig) at spekulere over den slags om natten. Jeg kan lave mange planer i mørket. Planer som ikke altid virker ligeså relevante når de møder dagslyset. 

Jeg kan også ligge og blive underligt bekymret over små og store ting om natten. I nat blev jeg f.eks. helt skidt tilpas over at jeg synes at jeg kunne fornemme at mine indendørs planter trænger til gødning. Jeg var meget tæt på at stå op og gå ud i mørket for at blande hønsegødning op som jeg har fået af naboen, og gå i gang med at vande alle vores planter med det. Heldigvis faldt jeg åbenbart i søvn igen. Da jeg stod op i dag synes jeg faktisk ikke at det ser ud til at vores planter mangler gødning. Egentligt ved jeg heller ikke om jeg har lyst til at hælde hønsemøg på vores planter i stuen …

Det er også om natten at verdenssituationen kan bekymre mig. Det er ikke noget nyt. Allerede som barn oplevede jeg at ligge og være vågen om natten, fordi truslen om en atomkrig i 80’erne var så tæt på. Det kan jeg forstå at mange mener at den er igen.

Hvorfor jeg ikke ser nyheder, men hundrede gange hellere vil bruge min tid i f.eks. skoven.

De uendelige trusler

Men i dag kan jeg selv bedre bestemme hvad jeg udsætter mig selv for, så jeg er meget omhyggelig med ikke at se nyheder. Faktisk er jeg så omhyggelig at jeg d. 20. april blev ringet op af journalist Tony Scott fra Missionen på Radio4. 

Tony havde fundet mig på nettet efter at have søgt efter en person der ikke så nyheder. Og det var så mig. I udsendelsen ‘Vi laver nyheder til børn’ deltog jeg som freaken der ikke havde set eller hørt nyheder i 30 år. Hvilket naturligvis er en sandhed med modifikationer, men det undlod jeg at komme ind på i udsendelsen. Det er dog sandt, at jeg ikke har set en hel tv-avis eller nyhedsudsendelse, eller hørt en radioavis i 30 år. Men jeg var på sociale medier fra 2007-2021 og det er rimeligt svært at undgå ‘nyheder’ på de kanaler.

Jeg bliver ikke gladere eller et bedre menneske af at vide hvad der foregår i verden. Det tvivler jeg faktisk på at nogle af os gør. Jeg føler ikke at jeg har pligt til at holde mig informeret om hvad der sker. De ting der sker vil ske alligevel. Uanset om jeg bekymrer mig om dem eller ej. Hvis vi virkelig (igen åbenbart) står på kanten af en atomkrig, så hjælper det ikke at jeg holder mig vågen om natten for at spekulere over det. Min erfaring fra da jeg var barn siger mig også, at den slags trusler kommer og går. I stedet vil jeg hellere nyde min tid her. Uanset om den er ovre om i morgen eller 40 år.

Du kan bare slukke

Prøv selv at mærke efter om det gør noget godt for dig at følge med og holde dig opdateret på hvad der sker. Hvis du er et følsomt væsen, så kan det være at det vil være bedre for dig ikke at vide så meget. Det er meget nemt iøvrigt. Du kan bare slukke. Du kan slukke for fjernsynet, for radioen og lade være med at gå ind på de hjemmesider der deler nyheder. Hvis du trænger til ekstra meget ro, så prøv også at lade være med at gå på sociale medier. Bare i et stykke tid og se hvad der sker med din energi. 

I udsendelsen på Radio4 bliver jeg spurgt om jeg har det bedre end andre mennesker fordi jeg ikke ser nyheder og det kan jeg naturligvis ikke vide noget om. Men jeg tror ikke på at det er sundt at bekymre sig. Jeg tror faktisk det er direkte usundt at gå i en tilstand af konstant stress og småangst. Der er rigeligt i mit nære jeg kan kære mig om (stueplanter, jeg kigger på jer). Jeg behøver ikke at fylde mere i det bæger. Det gør mig ikke noget godt og det hjælper på ingen måde resten af verden. Det kan du også læse mere om i dette indlæg ‘Alt hvad du gør har en betydning’.

Hvis du har lyst til at høre mig meget kort i radioen, kan du lytte med lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM