AYAHUASCA KAN HEALE DIG

Hvis du tror på det …

Hvis du er interesseret i at arbejde med plantemedicin, som f.eks. ayahuasca, så kan jeg stærkt anbefale dig, at se de 10 videoer ‘Lessons from Ayahuasca’ som Carlos Tanner fra Ayahuasca Foundation i Peru har lavet.

Det er ikke kun videoer der beskriver hvordan man bedst muligt arbejder med plantemedicinen. Videoerne handler også om tankens kraft. Et emne som jeg jo er blevet meget interesseret i, efter jeg startede healinggrupperne op i foråret 2021.

Noget af det jeg personligt bed mærke i, som Carlos beskriver i denne række af videoer er vores indstilling til healing. Som han siger, så kan der ud af en gruppe på 10 personer, som alle deltager i en ceremoni, som alle drikker den samme medicin, være stor forskel på hvad de får ud af processen.

Ud af de 10 deltagere, vil der som regel være 1 deltager som ingenting mærker overhovedet. Også selvom personen har fået samme dosis, samme mængde medicin/ayahuasca, som de 9 andre deltagere.

Der vil også være 1 deltager som oplever helt enorm stor healing. Som får healet fysiske og psykiske sygdomme eller skavanker. Ligesom det er tilfældet med Luis i filmen nederst på siden (Ayahuasca Diary). Luis rejste til Carlos i Peru og fik fjernet/healet sin cancer med ayahuasca.

I det spektrum mellem personen der intet kan mærke og personen der får healet alt, befinder de restende 8 deltagere sig så naturligvis.

Det som er altafgørende for alt healingsarbejde, også med plantemedicin, er vores intention og vores tro på at vores healing er mulig. Om man føler sig værdig nok til at blive healet. Eller om ens mindreværd står i vejen, for troen på at det kan lade sig gøre.

Ayahuasca lærer mig om kærlighed

Min personlige erfaring med ayahuasca, er at hun (plantemedicinens ånd) bygger mig/os op. Hun har brugt mange år på at lære mig om selvkærlighed og det er ud fra et selvkærligt sted, at jeg er i stand til nu at modtage healingen hun tilbyder.

Der er mange mennesker som oplever stor healing i en enkelt ceremoni med medicinen. Men det som egentligt er altafgørende, er hvad vi gør med den healing efter ceremonierne. For det er i integrationsarbejdet, at det egentlige skift sker. Det er i tiden efter ceremonien, at budskaberne som medicinen gav skal leves. Hvis de budskaber ikke bliver ført ud i livet, så går ceremonien på en måde til spilde og den store livsforandrende effekt udebliver.

Vild med dej

Så når medicinen f.eks. har ville lære mig om selvkærlighed, så er det naturligvis også et selvkærligt liv jeg skal leve efterfølgende. Det nytter ikke noget, at jeg kommer hjem fra en ceremoni, tømmer en pose chips og en flaske rødvin. Ligger mig på sofaen og ser Vild med Dej eller et andet ligegyldigt danse/madprogram.

Det nytter heller ikke noget, hvis jeg skal lære om selvkærlighed og jeg så bliver ved med at lade mine grænser overskride af andre mennesker. Eller hvis jeg tager en masse ukærlige valg på mine egne vegne, fordi jeg ikke tør sige min mening overfor andre. Det er i tiden efter ceremonien, at jeg så skal leve det liv som medicinen viste mig var muligt at leve. Hvis jeg ikke lever healingen, så vil den gå i sig selv igen.

Integrationsarbejdet er altså ligeså vigtigt som selve healingen. Og at tro på at healingen virker og at jeg f.eks. selv har kraften til at ændre mine vaner, er essentielt for at det kan lade sig gøre.

Jeg har ikke selv deltaget i retreats hos Carlos Tanner eller hos Ayahuasca Foundations. Så jeg kan ikke sige om de er gode eller dårlige. Men jeg kan rigtig godt lide de videoer Carlos og lavet og filmen Ayahuasca Diary synes jeg var inspirerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM