MIN ERFARING MED KAMBO

Hvad er kambo?

Kambo er gift fra en frø, som lever i Sydamerika. Frøen bliver spændt op og stresset, så den producerer giften, og giften bliver så skrabet af kroppen på frøen og opbevaret. Frøen bliver herefter sat fri igen og lider ikke overlast ved indfangningen. Den oprindelige befolkning, som indfanger frøerne, kalder på dem ved at imitere frøens lyd. Så kommer frøen hoppende, bliver fanget og bliver så sur over fangenskabet, hvorved den producerer giften.

Giften bliver brugt til at komme på huden af mennesker, men først bliver der brændt et lille hul i huden, hvor giften bliver lagt i.

Hvordan føles det at få kambo?

Når man får kambo på huden kommer der en kropslig reaktion. Det kan bedst beskrives som instant influenza. På utrolig kort tid får man: Varme i kroppen, måske rystelser, sved, hævelser i ansigt og i halsen og så begynder man at kaste op. Ligesom når man drikker ayahuasca, så er purging en del af oplevelsen. Som regel oplever man også, at det kommer ud den anden vej og man må rende på toilettet.

Det lyder jo rimeligt åndssvagt at gøre. Frivilligt at få brændt hul i huden (ja, av!) for derefter at få lagt gift på det åbne sår, som så giver en virkelig ubehagelig, fysisk reaktion. Den fysiske reaktion varer dog ikke mere end 30-45 minutter, så det er bestemt til at holde ud. Men hvorfor overhovedet gøre sådan en ting?

Første gang jeg blev introduceret til kambo var sidste år. Det var efter en ayahuasca-ceremoni, hvor vi alligevel havde været fastende i mange timer (det er vigtigt at faste før kambo), så derfor var det ligesom ‘oplagt’ at tage kambo bagefter.

Jeg fik straks alle symptomerne, jeg havde hørt, at giften giver. Virkelig stærkt ubehag. Men altså, efter en nat med ayahuasca, så virkede det overkommeligt. Ubehaget var trods alt meget hurtigt ovre. Ikke som ved ayahuasca, hvor jeg har oplevet at sidde med den værste kvalme i 8 stive timer og ikke kunne kaste op.

Kamboen ligges som sagt i små huller, der brændes i huden Jeg fik vist 4 eller 5 første gang, jeg prøvede det. Siden første gang har jeg prøvet det ialt 4 gange, og jeg er på vej til min 5. gang kambo. Sidste gang fik jeg 9 prikker, og jeg blev virkelig syg. På en helt anden måde end de andre gange, så jeg tror lige jeg holder mig til 9 prikker et stykke tid …

Anja Dalbys ben med 9 små, runde brændemærker efter kambo.
Anja Dalbys ben med 9 små, runde brændemærker efter kambo.

Få fat i jorden og stå stærkt i dig selv

Jeg har fundet to gode artikler om kambo. De er meget forskellige, men hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad kambo er for noget, og hvad det er godt for, så kan du læse mere her og her.

Kambo er ikke hallucinerende som ayauashca f.eks. er det. Den fysiske reaktion, der kommer er altså kun det kropslige ubehag. I de artikler jeg linker til herover står der rigtig meget om, hvad kambo er godt for. Jeg vil også fortælle om min erfaring med kambo.

Det som jeg meget tydeligt kan mærke er, at det er som om jeg står fastere i mig selv. Jeg kan ikke sådan væltes omkuld, hverken af en almindelig forkølelse eller af omstændighederne i mit liv. Jeg har altså fået mega-meget jordforbindelse.

Farvel ængstelse, bekymringer og mindreværd

Meget ængstelse er forsvundet fra mig. Det samme med bekymringer. Jeg tror mere på mig selv. På en helt anden måde end jeg har oplevet før. Det er som om jeg tager min plads nu. Igennem det sidste halve år, hvor jeg har fået kambo, der har jeg fået sagt fra overfor nogle meget dårlige relationer jeg har været i nærmest hele mit liv. Og det ved jeg ikke er tilfældigt. Hvor jeg før gravede og gravede indad for at finde mit eget ansvar for de dårlige relationer og arbejde med det, så er der nu kommet en helt anden styrke ind i mig.

Pludselig blev det hele så simpelt. Dem der ikke behandler mig godt, dem behøver jeg ikke bruge mit liv på. Jeg skylder ikke nogen noget. Så jeg er altså blevet rigtig god til at mærke mine egne grænser også. Efter en temmelig kaotisk opvækst, så har det været et stort emne for mig hele mit voksne liv, at lære at mærke mine egne grænser og italesætte dem over for andre, uden at være bange for deres reaktion.

Pludselig er det ikke noget problem og det er meget uvant for mig. Pludselig kan jeg så nemt som ingenting mærke, at det her er ikke kærligt overfor mig, og jeg kan endda sige fra på en ordentlig måde. Det er også nyt! Før i tiden har jeg oplevet, at når jeg så endelig sagde fra, så blev det så skingert og råbende, at ingen (inklusiv mig selv) alligevel kunne høre hvad der blev sagt.

Nu er jeg ikke længere bange for om andre bliver sure over, at jeg fortæller, hvordan jeg har det. Jeg står helt roligt i mig selv og passer på mig som det allerførste.

Et kæmpe skud selvkærlighed & selvtillid

Effekten af kambo kan for mig beskrives på følgende måde: Jeg har det som om jeg pludselig har fået et ordentligt skud selvtillid og ikke mindst selvkærlighed. Jeg har det som om, at det bliver tilført mig igennem giften. Og hvordan det kan lade sig gøre, det ved jeg ikke. I en af de artikler jeg linker til herover står der, at kambo renser smertekroppen og afbalancerer chakraerne. Det giver rigtig god mening for mig for jeg har det virkelig som om jeg bliver mere MIG. Som om alle gamle historier bliver skrællet af, og jeg står frisk og ny, med rigtig gode stærke ben ned i jorden, en vildt god forbindelse opad og vågne, åbne øjne at se ud af.

Jeg har det som om, jeg er blevet vaccineret. Ikke bare mod bakterier som kambo også virker mod, men vaccineret mod usikkerhed, mindreværd og mine egne historier om hvem jeg er, og hvad jeg kan.

Jeg kan kun anbefale kambo. Skriv til mig, hvis du gerne vil høre mere om min erfaring.

Læs mere om min erfaring med kambo i min trin for trin kambo-guide, der tager dig igennem hele ceremonien med masser af billeder og beskrivelser af den.

25 Comments

 1. Peter
  8. august 2022 / 19:32

  Kære Anja

  Rigtigt interresant at læse om dine erfaringer med Kambo, og super dejligt, at du har så gode erfaringer. med medicinen (og Ayahuasca?) Jeg har ligesom dig haft gode erfaringer, men desværre med et relativt langt mellemrum imellem. behandlingerne. Jeg er lokaliseret i midtjylland og vil rigtig gerne gennemgå det, du kalder et vaccinationsforløb med 3 behandlinger på 3 måneder, men jeg kender ikke en behandler i mit nærområde. Jeg håber, at du vil dele kontaktoplysninger til behandleren i Aarhus eller på anden vis formidle kontakt imellem os. Du er velkommen til at dele min mailadresse med vedkommende, hvis det er bedre :)

  Iraké
  Peter

  • Anja Dalby
   Forfatter
   9. august 2022 / 08:52

   Kære Peter

   Mange tak fordi du læser med og tak for at du har taget dig tid til at skrive en kommentar.

   Den kambo-behandler jeg brugte i Aarhus laver ikke behandlinger længere, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig videre.
   Jeg håber du finder hvad du søger på anden vis.

   Kærlig hilsen

   Anja

  • Flora Goupil
   19. december 2023 / 14:22

   Hej Peter,

   Måske kan jeg hjælpe dig.

   Du kan kontakte mig på 28570482 gerne på telegram.
   Vh Flora

  • Johnni
   15. juli 2022 / 16:09

   Microdoserer i øvrigt selv DMT (vape) og synes, det er fantastisk ift. undgå bl.a. depression og negativitet.

   • Anja Dalby
    Forfatter
    19. juli 2022 / 10:15

    Microdosering er fantastisk. Det lyder godt at du kan microdosere DMT på den måde. Jeg microdoserer psilocybin i form af Spids Nøgenhat og det fungerer på samme måde for mig. Jeg får det virkelig godt af det og kan tydeligt mærke en positiv effekt i mig selv og i min hjerne.

    Tak fordi du skriver og læser med!

  • Anja Dalby
   Forfatter
   19. juli 2022 / 10:13

   Hej Johnni

   Mange tak for din kommentar!

   Nej jeg har ikke prøvet at ryge DMT eller changa. Den eneste form for DMT jeg har været i kontakt med, har været ayahuasca.

   Kh Anja

 2. Jayne Christensen
  24. august 2021 / 18:36

  Hej Anja 😉
  Jeg har prøvet kambo en enkelt gang, og må virkelig sige at det var med gode resultater! Mi hælspore forsvandt fra den ene dag til den anden, mærkede ikke noget til den i 10 dage. Nu er smerterne så småt begyndt at vende tilbage, og jeg skal have en ny behandling om 4 dage.
  Men jeg vil høre om du kender til en behandler i Aalborg/Frederikshavn området, hvilket vil gøre det lidt lettere for mig?
  Jeg har også hørt om sådan noget 3 dages kambo, hvor man får det 3 dage i træk, er det noget du kender til?
  KH Jayne

  • Anja Dalby
   Forfatter
   25. august 2021 / 08:38

   Kære Jayne

   Mange tak for din kommentar.

   Det overrasker mig ikke at høre at kambo umiddelbart kan fjerne hælspore, bare på en enkelt behandling. Men det giver også god mening, at smerterne kommer tilbage igen, for det er nok et dybere arbejde der skal til, for at få en hælspore helt væk.

   Jeg kender desværre ingen i Aalborg/Frederikshavn området som giver kambo, men jeg vil opfordre andre der læser med her, til at skrive hvis de kender gode behandlere rundt omkring i Danmark. Jeg får nemlig meget ofte henvendelser, mange forskellige geografiske steder fra. Hvis der dukker noget op, så skal jeg nok huske dig og give dig besked.

   Den behandler jeg kender og henviser til bor i Aarhus.

   Jeg har ikke hørt om 3 dage med kambo, men det lyder som en rigtig god ide. Det som normalt beskrives som en ‘kambo-vaccination’ går ud på at man modtager 3 gange kambo, indenfor 3 måneder, så det er jo noget helt andet. Jeg har selv her i sommer, modtaget kambo 3 gange med en uges mellemrum. Det var også meget kraftfuldt og særdeles virksomt.

   Fortsat rigtig god rejse med frøen!

   Knus

   Anja

  • Flora
   19. december 2023 / 14:26

   Hej,

   Jeg har hørt om én som var på en Kambo weekend i Sverige og fik “vaccination” på 3 dage.

   Jeg fik min på 8 eller 10 dage. Kan ik huske, men skriver dagbog.

   Vh Flora

  • Flora
   19. december 2023 / 14:32

   Hej,

   Jeg var smertefri i cirka 2 måneder. Gik 300 km med 10 kg på ryggen.
   Har haft kroniske rygsmerter i over 30 år.
   Men nu er det kommet tilbage og jeg fortsætter med Kambo.
   Dig er miraklet ikke indtruffet igen. Så nu prøver jeg det seje træk og håber.
   En smertestillende pille kan holde mig i 2 dage.
   Der er ik andet som jeg kender, som har haft den virkning. Det er sandsynligvis noget med mit bindevæv som ik fungerer.

   Jeg søger erfaringer omkring folk som har brugt Kambo mere end 8 til 10 gange på 6 måneder….
   Hvis nogen skulle læse min post… tak for at skrive. Event igennem Anja.

 3. Winnie
  1. juni 2021 / 23:50

  Hej Anja
  Jeg har læst din artikel og kunne virkelig godt være interesseret i Kambo, da jeg tror det vil stærke mig som person og rense min krop og chakraer mere end jeg selv har prøvet før.

  Jeg så du evt kendte til en i Aarhus, gør du stadig det og kan du evt sende mig en mail?

  • Anja Dalby
   Forfatter
   2. juni 2021 / 09:55

   Kære Winnie

   Tak for din kommentar.

   Ja jeg kan sagtens henvise dig til en behandler i Aarhus, jeg sender dig en email med kontaktinformationer.

   Ha en smuk dag!

   Kærlig hilsen

   Anja

 4. Sidsel
  25. april 2021 / 15:43

  Hej Anja.

  Ligesom så mange andre har jeg i årevis tænkt at jeg gerne vil prøve at gå i gang med ayahuasca og combo.

  Jeg har hørt om shamanen fra nordamerika som er dansk gift og bor i Nordjylland flere steder fra.
  Jeg vil gerne på min helt egen rejse uden forbindelser til andre venner og bekendte.
  Jeg vil høre om du vil sætte mig i forbindelse med “Sebastian” som han vist kaldes.

  Tusind tak for dine fortællinger på din internet side.

  Alle bedste hilsner
  Sidsel (37år)

  • Anja Dalby
   Forfatter
   26. april 2021 / 18:33

   Kære Sidsel

   Mange tak for din kommentar.

   Jeg kender godt til Sebas fra Nordjylland. Jeg er lige i gang med at forhøre mig om jeg må sende dig videre til ham, når jeg får svar, så sender jeg dig en direkte email :)

   Hvis du er interesseret i kambo, så kender jeg en fantastisk behandler i Aarhus som jeg kan sætte dig i kontakt med.

   Alt det bedste og jeg sender som sagt en email til dig når jeg ved mere.

   Mange kærlige hilsner

   Anja

 5. Mads Elving
  30. marts 2021 / 23:30

  Hej Anja, jeg har læst om din oplevelse med kambo og det resonerede virkelig med mig:)
  Har en masse traumer og følelser jeg gerne vil have healet.
  Vil gerne vide om hvordan og hvor man kan få en session😁
  Vh Mads

  • Anja Dalby
   Forfatter
   6. april 2021 / 11:41

   Kære Mads

   Mange tak for din kommentar. Jeg kender en behandler i Jylland hvor du kan få kambo sessioner. Jeg skriver en mail til dig med oplysninger :)

   Kærlig hilsen

   Anja

 6. Liv
  18. februar 2021 / 14:50

  Heej Anja❤️
  Tusind tak for sidst. Jeg vil gerne prøve kambo i marts mån vis dét er muligt. Jeg har store smerter så vil gerne i gang så snart jeg kan. Jeg vil osse gerne tale med den mandlige doktor du talte om,kan bare ikke finde hvores samtal i Mailen,
  måske har han et tlf nr jeg kan ringe til. God dag til dig kram liv 🥰❤️

  • Anja Dalby
   Forfatter
   18. februar 2021 / 18:36

   Kære Liv

   Tusind tak for din kommentar og selv tak :) Jeg har skrevet en mail til dig <3

   Knus Anja

 7. A :)
  13. juli 2020 / 20:59

  Hej Anja <3
  Jeg har overvejet længe at prøve Kambô, men har ikke rigtig turdet :/ … har læst artiklerne og det lyder så spændende! Jeg har bare brug for at komme af med al den negative energi, angst og depression jeg render rundt med.
  Jeg vil desuden også rigtig gerne prøve Ayahuasca, er Kambô “light” versionen af Ayahuasca?

  • Anja Dalby
   Forfatter
   14. juli 2020 / 10:59

   Kære A

   Tusind tak for din kommentar.

   Kambo og ayahuasca kan ikke sammenlignes, udover at begge dele gør at man kommer til at rense kroppen, enten via opkast eller diarre, eller begge dele. Men kambo er ikke hallucinerende som ayahuasca er og kambo er meget mere ‘fysisk’ end ayahuasca. Kambo har mange gode effekter på kroppen, som så igen har effekter på psyken, som så betyder at man nemmere kan give slip på f.eks. angst og depression som du nævner. Ayahuasca arbejder på en helt anden måde, hvor den medicin naturligvis også har en positiv effekt på kroppen, så går ayahuasca meget mere ind i psyken og healer den vej fra.

   Jeg håber det giver mening, ellers er du meget velkommen til at skrive igen. Du er også velkommen til at skrive til mig på min mail anja@anjadalby.dk

   Mange kærlige hilsner og god rejse ud i den her verden.

   Anja

 8. Inger
  12. august 2019 / 17:51

  Pas nu godt på dig selv Anja….., der kom sygeplejersken lige op i mig :)

  • Anja Dalby
   Forfatter
   13. august 2019 / 11:46

   Tak Inger, du kan tro jeg passer godt på mig selv og er i rigtig gode hænder :) Tak for lige at lufte sygeplejersken, hun skal også have plads <3

 9. Jytte
  12. august 2019 / 15:10

  Kære Anja
  Lyder afsindigt spændende! Har I den grad lyst til at prøve, men tør ikke rigtig. Kan der ikke ‘gå noget galt?
  Kh. Jytte

  • Anja Dalby
   Forfatter
   13. august 2019 / 11:49

   Kære Jytte

   Det er også virkelig spændende, det er et meget interessant arbejde. Man starter altid den første kambo session, med kun at få en prik og så venter man og ser om der kommer en reaktion. Hvis man så ikke kan ‘tåle’ det, så går man ikke videre. Mennesker med hjerteproblemer anbefales ikke at tage det. Der er også noget bestemt medicin det reagerer på. Men ellers tror jeg ikke der kan gå noget galt. Har du læst de to artikler jeg linker til i indlægget? Det er virkelig interessant. Sig til hvis jeg skal lede dig videre <3

   Store knus

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM