SE DENNE FILM I APRIL

Lokalisering vs. globalisering

Hvor er det heldigt, at denne film er gratis at se lige midt i vores corona-krise og karantæne. Det er nemlig en virkelig inspirerende film, som byder på mange nye måder at se frem i tiden og at se på vores historie her på jorden.

Filmen inviterer til at se mere kritisk på globalisering og foreslår begrebet ‘lokalisering’ som en ny måde (eller oprindelig måde jo) at gå frem i verden på. Filmen starter med at fortælle otte ret triste facts om, hvad globaliseringen gør ved verden. Men selv hvis du allerede kender til dem eller føler, at det gør for ondt i maven at blive ved med at se på, hvad der sker ude i verden, så se endelig filmen til ende. Filmen tilbyder nemlig håb. Og håb kan vi ikke få nok af lige nu.

Som jeg har skrevet om før, så ender vi med at vækste os selv ihjel, hvis vi som verdenssamfund vil fortsætte ud af den vej vi går på nu. Den levestandard, vi har i Vesten, den vil alle de andre lande også have. Selvfølgelig! De vil også have biler, huse, store fjernsyn, konstant streaming og kød på bordet hver dag. Problemet er jo bare, at vores planet knapt nok kan holde til, at vi i Vesten har sådan en livsstil. Så når vi i globaliseringens navn (kapitalismens) spreder vores livsstil til hele verden, så slår vi ikke bare noget virkelig smukt ihjel, der hvor globaliseringen kommer frem. Vi ender også med at udrydde os selv.

En film om håb

Men, og det er et vigtigt men! Der er (stadig) noget vi kan gøre. Vi kan sætte vores forbrug ned. Vi kan dyrke vores egne grøntsager og frugter. Vi kan handle lokalt og droppe at støtte multinationale selskaber. Vi kan begynde at huske på vores egen kultur før den blev amerikaniseret. Vi kan gå til vores forældre og vores bedsteforældre, og se på hvordan de levede deres liv, før vi for alvor blev kuppet af kapitalismen.

Det handler ikke om afsavn. Det handler om at finde ind til det, der er vigtigt i livet. Og hvis der er noget som sådan en corona-krise her kan minde os om, så er det hvad der er vigtigt. Jeg tror, det er de færreste, der sidder i deres karantæne og begræder, at de ikke kan få en Big Mac. Men rigtig mange kommer pludselig til at mærke, hvad fællesskabet gør ved dem. Hvad familie og venner betyder. Hvor er det kærligheden er i vores liv? Kærligheden er i vores relationer. Kærligheden er i naturen. Kærligheden er i det frie menneskes valg. Hvordan vi er sammen med vores børn, tiden i haven. Kærligheden er ikke i forbruget, og corona-krisen er en fantastisk påmindelse på netop det.

Skynd dig at se filmen. Den er altså virkelig god og allerbedst af alt, den tilbyder HÅB! Vi skal til at drømme en anden verden og jo flere vi er, der gør det. Jo nemmere og hurtigere vil det gå før den er her. Jeg glæder mig. Rigtig god fornøjelse.

Filmen har også en Facebook side, der deler mange inspirerende samtaler med håbefulde mennesker.

https://www.filmsforaction.org/watch/the-economics-of-happiness/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM