HEALINGGRUPPERNES EFFEKT

I 2021 afholdt jeg 3 healinggrupper. En fysisk og to online. Vi arbejdede med intentionshealing. Intentionshealing foregår på den måde, at gruppen sidder med en bestemt intention for personen der skal heales. Hvordan intentionshealing foregår kan du læse mere om lige her.

I den fysiske gruppe deltog min mand. Vi holdte gruppen hjemme hos os i vores stue. I en healinggruppe af denne type modtager alle healing på skift. Det vil sige at min mand og jeg deltog på lige vilkår med de andre deltagere i gruppen, selvom det var os som inviterede og holdt rummet.

Min mand har i flere år haft for højt blodtryk. Det har han haft på grund af tidligere livsstil, og fordi han er genetisk disponeret for det. Min mand bad om healing af sit hjerte i healinggruppen. Han bad om at vi gik tilbage i tiden, og healede en bestemt svær periode i hans liv. En periode hvor han havde det hårdt, hvor hans blodtryk var meget højt, og hvor han var meget utilpas fysisk og psykisk.

Der er lavet mange forsøg med healing frem og tilbage i tiden, og med stor positiv effekt. Grunden til at det kan lade sig gøre, er fordi tiden er en illusion. Tiden eksisterer ganske enkelt ikke, og alt foregår i virkeligheden på samme ‘tid’. Det kan nemt blive noget rod i hovedet, at prøve at forstå det, ikke desto mindre er det sandt.

Healing tilbage i tid

Jeg læste på et tidspunkt om et forsøg som gjorde et særligt indtryk på mig. En gruppe healere var blevet inviteret af en læge til, at heale på en bunke journaler fra et sygehus i USA.

Forsøget var sat sådan op, at lægen startede med at have én stor bunke journaler fra patienter som havde været indlagt med hjerteproblemer. Den bunke journaler delte han i to. Healerne fik en bunke journaler, den anden bunke journaler fik ingen healing og blev brugt som kontrol.

Forsøget foregik i årene omkring år 2000. Den bunke af journaler som havde modtaget healing, viste sig at have et helt andet slutresultat end gruppen af journaler, som ikke havde modtaget healing. Det vil altså sige, at de patienter som igennem deres journal havde modtaget healing af healerne, havde haft markant anderledes forløb, end de patienter som havde fungeret som kontrolgruppe igennem den bunke af journaler, der ikke havde modtaget healing.

Patienterne som havde modtaget healing igennem deres journal, havde haft meget kortere indlæggelses forløb. De var kommet sig markant hurtigere over deres indlæggelsesperiode. De havde meget færre mén efter deres forløb, og var efterfølgende på mindre medicin end kontrolgruppen var det. Det var tydeligt at healingen havde en effekt. Og det er ikke det vilde ved denne historie. Det vilde er nemlig at healerne uden at vide det, healede på journaler som var over 10 år gamle. Der var altså tale om indlæggelser af patienter i starten af 1990’erne.

Healinggruppernes effekt er ligeså subtil som skyer ud over Samsø. Ikke desto mindre har de en potentiel stor virkning i vores liv.

Er en blodprop healing?

Selvom healerne healede på journaler på mennesker som forlængst havde været igennem deres sygdomsforløb, så var effekten stadigvæk massiv og ikke til at fornægte. Healingen virkede altså. Det eneste som kan forklare at det kan lade sig gøre, er hvis man tager elementet tid ud af ligningen. Det er temmeligt opsigtsvækkende og ret svært at forstå i sin lille menneskehjerne. En hjerne, som har lært at tiden eksisterer, og endda også er lineær.

Det var ud fra den historie, at min mand valgte at teste om det var muligt, at heale en episode som lå tilbage i det vi forstår som tiden. Et halvt år efter vi havde siddet i healinggruppen fik min mand en blodprop i hjertet. Nu ville det så være oplagt at tænke, at healingen ikke virkede. Det virker ikke ligefrem som healing, at der bliver skabt en blodprop i en åre som går ind til hjertet.

Men det som var problemet i min mands tilfælde, det som også var årsag til at han i mange år havde haft forhøjet blodtryk, var at en af de store blodårer som går ind til hans hjerte, var meget forsnævret og lille. I den lille blodåre kunne blodet ikke flyde frit, og der opstod som sagt en blodprop.

Forbedringerne

Når man bliver indlagt med en blodprop i hjertet, så får man lagt noget ind som hedder stents. Det er et lille gitter som gør, at blodåren bliver udvidet og får sin normale størrelse igen, så blodet kan flyde frit.

Efter blodproppen, som bestemt ikke var en morsom oplevelse på nogen måder, har min mand fået det så meget bedre. På alle planer. Han mærker ikke længere en stramning i brystet i området omkring sit hjerte. Han får ikke længere hjertebanken, og mærker ikke længere den uro han ofte før mærkede i brystkassen. Han lever om muligt endnu sundere nu. Han er begyndt at tage sit fysiske helbred endnu mere seriøst, og tager hele tiden nye gode skridt fremad, for at få det endnu bedre.

Psykisk er der også sket store forandringer med min mand. Han passer bedre på sig selv. Sætter flere grænser op for sig. Siger nej hvor han før ville have sagt ja af høflighed. Han mærker tydeligt hvordan hans egen dødelighed sneg sig ind på ham i oplevelsen med blodproppen, og han tager sig selv og sine drømme meget mere seriøst. Dødseriøst faktisk.

Der er kommet så meget positivt ud af oplevelsen med blodproppen, at det er for meget at nævne det hele her. Det betyder som sagt ikke, at det ikke var en benhård oplevelse for os begge. Og vi har også begge en stor portion healing, at gøre efter den episode. Min egen erfaring med sygdomsforløb fortæller mig, at det er en gave som bliver ved med at give i mange år. Det er smukt arbejde, selvom det også er barske løjer.

Min egen healing

Da vi havde healinggrupper sidste år, bad jeg især om healing til min relation med mine søstre og min mor. På det tidspunkt var det flere år siden jeg havde set mine 3 søstre, efter deres ønske. At blive skåret ud af sin familie, er nok noget af det værste jeg har oplevet. Det behøver jeg ikke at sætte flere ord på, de fleste kan nok forestille sig hvor helt utroligt råddent det føles.

Relationen med mine søstre var gået helt i hårdknude, og min relation til min mor led også under det. Jeg beskyldte min mor for at have en andel i at det var gået som det var, og det hele var helt utroligt svært for os alle at være i følelsesmæssigt.

Som sagt var det emnet jeg bad om healing til i grupperne jeg afholdt i 2021. Og helt ærligt, så troede jeg ikke på at det var muligt. Jeg var desuden også skidesur over, at mine søstre havde påført mig så meget smerte. Jeg var vred og vreden nærede en stolthed i mig, som fortalte mig at det var dem som skulle komme og sige undskyld. Før de gjorde det, så kunne vi ikke komme videre. Samtidig vidste jeg at det aldrig ville ske, så derfor nærede jeg ingen håb for, at vi nogensinde kunne forsones.

Healinggruppernes effekt er ligeså subtil som skyer ud over Samsø. Ikke desto mindre har de en potentiel stor virkning i vores liv.

Min voksne søn

Min søn er 23 år og i situationen med mine søstre, altså hans mostre, havde han naturligvis valgt min side. Han er sød og loyal overfor sin mor. Lige indtil det blev for meget for ham. En dag i foråret sidste år ringede han til mig, og sagde at han havde noget han skulle fortælle mig, og han var meget bange for hvordan jeg ville tage det. Han var bange for, at jeg ville føle mig forrådt, for han var uden at fortælle det til mig, begyndt at se sine mostre, onkler, fætre og kusiner igen. Av av av mit stolte ego.

Heldigvis var det muligt for mig at sige til min søn, at jeg synes at han var sej, at han kunne sætte sig ud over den latterlige konflikt, der var mellem hans mor og hans mostre. Jeg lod ham ikke mærke at mit ego vred sig over hans ord. Ikke særligt meget …

Efter opkaldet fra min søn følte jeg mig som barnet. Jeg følte at min søn var den voksne, uanset hvor såret jeg var og hvor meget ret jeg følte jeg havde til min vrede. Det føltes så mega-ufedt, at føle sig som den barnlige overfor min søn. Så jeg kontaktede mine søstre. En efter en mødtes vi og talte sammen. Vi har nu mødtes flere gange og talt og talt om alt det som er sket. Det har været en fantastisk proces. Vi er stadig i gang med en stor oprydning, og selvom jeg kan sørge over de år jeg ikke var vidne til mine nevøer og niecers opvækst, så kan jeg også nu se nødvendigheden af den afstand.

E-bogen om healinggrupper

Jeg kan se, at det var godt for mig ikke at have kontakt med min familie i de år. Selvom det virkelig var rædselsfuldt, og det fyldte vildt meget i mig mens det stod på. Jeg kan se hvordan jeg er kommet styrket ud af oplevelsen. Hvordan det har hjulpet og healet dele i vores familie, og kæmpestore dele af mig.

Oplevelserne som David og jeg havde sidste år, trak altså sine tydelige tråde tilbage til healinggrupperne i 2021. På et tidspunkt vil jeg sætte healinggrupper op igen, for det var virkelig smukt arbejde og så fantastisk, at sidde sammen med andre i det rum. Lige nu står vi overfor store forandringer i vores liv. Vi har blandt andet en flytning som venter lige om hjørnet, så jeg vender tilbage senere i år med et tilbud om healinggrupper.

Indtil da vil jeg anbefale dig, at sætte din egen gruppe op. Det er ikke svært og det er lige nøjagtig derfor jeg skrev e-bogen ‘Intentionshealing – en introduktion til fællesskabets kraft’. Så det ville være nemt for andre at gå til emnet, og starte deres egne grupper op.

Hvis du var en af deltagerne i de healinggrupper i 2021, så vil jeg bede dig tænke over den intention du havde for dig selv i healingen. Har tingene bevæget sig for dig? Er der noget omkring emnet du ønskede healing for, som har løst sig? Healing er så mange ting. Instant-healing sker. Men min erfaring er at det er et energiskifte som bliver sat i gang, og at det skifte kan sætte alverdens ting i bevægelse. Hvis du har lyst til at dele med mig, så bliver jeg altid glad for at høre hvordan du har det efter healinggruppernes afslutning.

Stagnation er ikke godt. Det er igennem bevægelse at vi bevæger os. At vi lærer, at vi udvikler os, bliver klogere og får det bedre. Måske skal 2023 være året hvor du tager din healing i egne hænder og selv igangsætter en gruppe? Det er ikke svært, og meget meget smukt arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM