DEN NØDVENDIGE STILHED

Det allerførste du skal gøre for at kunne høre dig selv og din indre vejledning, det er at skabe stilhed. Det er alfa og omega hvis du gerne vil høre din egen indre stemme. Når du skaber stilhed i dig selv, vil du høre en stemme og den stemme vil du måske først blive overrasket over.

For det er ikke sikkert, at det er den fedeste stemme i verden. Det vil sandsynligvis være dit ego som har kørt i frigear hele dit liv. Pludselig bliver spotlyset via stilheden rettet mod egoet, og du begynder at opdage hvad det egentligt er det siger indeni dig selv hele tiden.

Egoets vidunderlige stemme …

På udesidningerne jeg afholder er det meget normalt, at når udesidningen er ovre om morgenen. Så er nogle af deltagerne kommet til mig og har sagt, at de i nattens stilhed blev overraskede. Overraskede over at høre en stemme i deres hoved.

De havde hørt en meget højlydt og dømmende stemme. Stemmen dømte ikke bare deltageren selv, men også alt omkring dem. I særdeleshed dømte stemmen, det at sidde ude i skoven midt om natten …

Flere har set lidt fortvivlede ud og har spurgt mig om det virkelig var deres intuition de var kommet i kontakt med der. For det er jo det jeg siger sker på en udesidning. Men det er ikke helt rigtigt, for det allerførste der sker, er at man hører sit ego. Med 400 km i timen. Og det kan være en temmelig væmmelig oplevelse hvis man aldrig har hørt egoet på den måde før.

Når man til gengæld har brugt tilstrækkelig med tid i stilhed, f.eks. på udesidninger, så kommer intuitionens stemme frem i lyset …

Sluk for distraktionerne

Normalt dækker vi over egoets stemme med alle mulige distraktioner. TV, radio, Netflix, sociale medier og alt muligt andet udenfor os, som skaber tilstrækkelig med støj. Til at vi ikke kan høre hvad vi selv tænker eller siger indeni. Derfor er første skridt, hvis du gerne vil høre din intuition, at skabe stilhed.

Så sluk alt. Prøv bare at slukke det hele. Prøv at have en aften, måske en uge, måske en måned, eller et helt år! Hvor du har slukket for alt. Hvor du ikke ser serier. Hvor du ikke er på sociale medier. Hvor du ikke hører radio. Musik kan du høre når du sætter dig ned og sidder opmærksomt og lytter på det stykke ‘lyd-kunst’ du vælger. Ikke som baggrundsstøj mens du laver mad, men som en aktiv lyttende oplevelse. Jeg siger dig det bliver svært, at høre Lady Gaga på den måde …

Du behøver ikke at slette dine konti på de sociale medier (ligesom jeg selv har gjort). Du kan sagtens bare sætte dem på pause. Så behøver du ikke at mangle Messenger, som jeg gerne vil indrømme er rimelig træls at miste …

Den nødvendige stilhed kan du nemt komme i kontakt med i naturen. Fødderne i havvand er en fantastisk måde at skabe stilhed i hovedet på.

Facebook er ikke din ven

Husk dog at afmelde alle de velmenende mails som f.eks. FB og IG vil sende dig, om hvor meget dine venner savner dig på de platforme. Hvor skægt alle iøvrigt har det uden dig. De mails er naturligvis kun designet til at lokke dig tilbage. Husk! På Facebook og Instagram er du ikke andet end noget de kan tjene penge på. Du er et reklamemål som de tjener rigtig (RIGTIGT!) godt på.

Hvis du vil se en film, så er det også en meget anderledes oplevelse, at sætte sig ned og aktivt vælge et stykke ‘film-kunst’ på den måde. Det er noget helt andet, end at sidde og se andre voksne mennesker bage kage eller danse på TV. Og det bliver også pinagtigt nærværende, hvor få gode film der bliver lavet nu. Film som man kan holde ud, at sidde og fokusere på i halvanden time …

Et helt år (eller bare en måned) i stilhed kan lyde ganske gyseligt, men prøv at tænke på hvor mange år du alligevel har her på jorden. Tænk på hvilket kæmpe bevidsthedsskift det vil give i dig, at komme hjem fra arbejde og være i stilhed. Hver dag. Hele tiden. Det er det eneste du behøver at gøre.

Giv dit ego ro

Ingen serier. Intet TV. Ingen telefon der bimler og bamler. Ingen notifikationer. Kontakten med dine venner og familie kan du få ved at ringe til dem (eller se dem i virkeligheden!). Du vil blive overrasket over hvor glade folk bliver når du ringer, for at høre hvordan de har det.

Med tiden vil dit ego slappe mere og mere af. Egoet råber også fordi der er hundrede andre ting ude omkring det som råber hele tiden. Ligesom i en børnehave hvor lydniveauet stiger fordi alle børn prøver, at råbe hinanden eller en voksen op. Når du skaber stilhed, kan dit ego også slappe af. Måske ikke lige den første uge, men det skal nok komme.

Og hvad skal du så i den stilhed? Det er jo så op til dig at opdage det. Måske får du lyst til at gå en tur. Måske går du i panik og maler garagen. Det er også okay. På et tidspunkt er der ikke mere at fikse udenfor dig selv, og du bliver nødt til at være med det som er i dig. I stilheden.

Hvad var det du skulle?

I stilheden begynder du at høre din intuition. Den fine fornemmelse som gør, at du begynder at bevæge dig anderledes igennem livet. På en roligere, mere graciøs møde. At være hektisk og stresset vil ikke længere eksistere i dig. Du begynder at kunne mærke hvad det er du skal gøre. Hvor det er du skal gå hen. Hvem det er det egentligt var meningen du skulle være her på jorden i det liv du har valgt her og nu.

Hvad er din særlige medicin til verden? Hvad er det du skal bringe hertil som giver healing og helbredelse? 

Skal du skrive, skal du danse, skal du lytte, skal du vække, skal du samle, skal du synge, skal du male, skal du holde, skal du kramme?

Hvad er det du skal, som det kun er dig der kan gøre. Det som giver dit liv mening og som tilbyder den største lindring og healing til alle os andre.

I dette blogindlæg kan du læse mere om hvordan du skaber kontakt til din intuition og hvis du søger på ordet ‘intuition’ på min hjemmeside, så vil der dukke en masse andre indlæg op om emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM