BREVKASSEN: EN KARMISK FORBINDELSE

Hej Anja.

Jeg har svært ved at slippe en karmisk forbindelse … I 3 år har jeg været kæreste med en vidunderlig mand, men i vinters blev det for meget for mig. Jeg begyndte at blive trist og utilfreds i forholdet, og det endte med, at jeg måtte gøre det forbi. Det føltes som en nødvendig beslutning på daværende tidspunkt, da jeg ikke kunne være i mit hoved længere, og tankerne kredsede om vores forhold 24 timer i døgnet. Derfor sluttede jeg forholdet, og var ulykkelig. Og jeg har været ulykkelig lige siden, og min sorg er meget dyb. Jeg havde vitterligt håbet, at jeg kunne elske denne mand til evig tid. Måske kunne jeg ikke holde mig selv ud, jeg kan ikke helt forklare hvad det er. 

Jeg er temmelig sikker på, at vi har/havde en karmisk forbindelse. Vi var meget tæt knyttet, både på godt og ondt, Han forgudede mig, men jeg følte nok ikke, at jeg helt kunne gengælde hans følelser, selvom jeg kunne mærke, at vi havde et tæt bånd. Vi forsøger nu at forblive ‘venner’. Det har han vist noget nemmere end jeg, da jeg stadig savner ham som kæreste, og kan ikke helt finde ud af venne konceptet.

Jeg kan forstå på din blog, at karmiske forbindelser kommer ind og ud af ens liv. Skal jeg lukke ham helt ud af mit liv for at komme videre eller ‘komme over’ ham, eller er det muligt at rumme ham i mit liv, og skal jeg tillade at der er plads til ham. Hvordan finder jeg en accept i, at vores forhold som kærester er slut?

Jeg synes tiden uden ham er meget tom, og jeg har nok et grundlæggende problem med at være alene. Ville det være forkert – hvis nu chancen viser sig – at gå ind i et kæresteforhold med denne karmiske forbindelse igen. Jeg ville ønske jeg kunne være blevet i mit forhold. Det føles uendeligt tomt uden ham. Jeg håber jeg også finder den rigtige kærlighed en dag. 

Til slut vil jeg gerne sige tak for din blog, den er virkelig fin og jeg elsker at læse dine indlæg.

Venligst L.

Anja Dalby Karmiske forbindelser

Kære L.


Mange tak for din mail og for dine spørgsmål. Når jeg mærker ind i sådan som du har det og i de ting, du beskriver med din eks-kæreste, så tror jeg at det er dit ego, der volder dig problemer i din relation med din eks-kæreste. Det kan være meget angstprovokerende at forlade nogen, som potentielt set, kunne være den helt rigtige, men som bare ikke er det alligevel. Egoet vil altid søge ro og stabilitet. Også selvom det udefra kan se ud som om, at det er det modsatte der sker. 

De fleste af os har helt sikkert erfaringer med os, hvor vi har valgt at være i et forhold, som egentligt ikke var det ‘rigtige’ forhold, men fordi vi ubevidst søgte noget, der kunne give os ro. Den ro vi så leder efter kan se forskellig ud. For nogle mennesker er det ‘roligt’ at være i et forhold med misbrug, med vold, med utroskab, med masser af skænderier og drama. Det er fordi det er det vi så som børn og forbandt med harmoni. Uanset at det heller ikke føltes sådan da vi var små, så er det det vi vil søge, lige indtil vi bliver bevidste om det, kan vælge anderledes, mere selvkærligt og udviklende.
Så når du vælger at forlade en person, som er helt vild med dig, men som du inderst inde godt ved ikke er det helt perfekte match til dig, så bliver dit ego meget bange.

Tænk på alle de valg vi hver dag træffer for at passe på os selv. Vi tror, at selvkærlighed kan komme i form af en kage, en drink, overdrevet arbejde eller sport, alt muligt forskelligt. Så når du går så direkte imod det som egoet bare ønsker sig, ro, tryghed og en der elsker dig ubetinget, så er det klart, at det vil reagere.

Men, det betyder ikke, at det ikke er det rigtige at gøre. Alt den uro, du følte, den skal du tage alvorligt. Det er meget godt, at du gjorde det. Uro skal ikke overses, rationaliseres eller psykologiseres væk. Uro er ægte og er din intuition, der er i gang med at fortælle dig, at der er noget her du skal være opmærksom på. Det er ikke sikkert, at det vil åbenbare sig for dig i det her liv, hvorfor du følte uro. Nogle gange kommer svaret hurtigt. Andre gange kan det pludseligt komme år senere og andre gange igen, så aner vi ikke, hvorfor vi gjorde eller følte som vi gjorde, men vi ved at vi ikke kunne gøre det anderledes.

Giv dig selv lov til at sørge. At sige farvel er ikke så nemt som, vi ofte tror det er. Og slet ikke, hvis vi ikke rigtig kan sætte fingeren på, at der er noget ‘galt’. Egoet kommer så nemt ind og begynder at holde lange taler om hvem, vi tror vi er. Om at vi også bare er for krævende. Om at vi aldrig finder en anden, der vil elske os på samme måde. At vi kommer til at dø alene, ensomme og uden nogen til at holde af og om os. Tro mig, jeg kender også godt de taler fra egoet.

Angsten for ensomheden er universel, og det er der en grund til. For længe siden her på Jorden, var det at være alene nemlig lig med døden. Engang kunne vi ikke klare os uden for fællesskabet, og det var livsnødvendigt at have en partner. Egoet har ikke udviklet sig siden da. Det vil stadig gerne bare passe på os. Men tiderne har ændret sig. Vores bevidsthed er helt anderledes nu og vores liv det samme. Derfor kan vi tillade os at vælge ud fra om vi er glade eller ej. Det er ret nyt i menneskets historie, at det er en mulighed. Bare tænk på vores bedsteforældre, selv i deres generation som er så kort tid siden her på Jorden, var det ret underligt at gå fra et forhold.

Så tag endelig din sorg alvorligt. Giv den plads. Du må gerne sørge, være forvirret og ked af det, selvom det var din beslutning. Den skal nok åbne sig for noget nyt i dig og i dit liv. Du finder accept i, at jeres forhold er slut, når du accepterer, at du gjorde det forbi, og at det er okay at du gjorde det. Også selvom det gør dig bange og sårbar. Udvikling er sjældent nemt eller lækkert for egoet. Det vil reagere. Ofte tror vi bare, at når vi nu gør det ‘rigtige’ så vil vi også selv falde til ro i det. Men det kommer helt an på egoet og de mønstre, der ligger gemt i det.

Vær kærlig over for den del af dig, som er bange for at blive ensom. Hør på den del i dig. Lad den blive et lille barn, som du tager dig kærligt af, præcis som du ville tage dig af dit eget barn der var bange for ensomheden. Om du skal tillade din eks-kæreste stadigvæk at have en plads i dit liv, er helt op til dig. Af hvilke grunde skal I blive ved med at ses? Kommer det ud af et ærligt ønske om at blive ved med at have den her mand i dit liv? Eller kommer den ud af frygt for at give slip? For at lukke døren til ham helt? Der kan være meget tryghed i at have en dør stående på klem hos hinanden, men det kan også meget nemt blive meget kompliceret og svært at finde rundt i.

Mærk efter hvad dine bevæggrunde er for at blive ved med at have ham som en ven. Hvis de er ærlige, fordi du virkelig bare gerne vil være venner med ham, så fald til ro med den ærlighed og accepter, at du gerne må ville være venner med en person du ikke ønsker at være kærester med. Det er to meget forskellige ting, men nogle gange kan det være svært for os at forstå, hvorfor vi ikke bare kan blive kærester med en ven. Når de nu er så søde og gode og ser ud til at være helt perfekte. Men når følelserne siger noget andet, så er det dem vi skal lytte til.

Og ja, du og I kan sagtens have en meget stærk karmisk forbindelse. Derfor må I også gerne sige farvel til hinanden alligevel. Måske var det lige de tre år, I skulle have sammen. For at der var noget der blev forløst. Noget der blev forstærket. Noget der skulle manifesteres på en anden måde. Det som er meget vigtigt, at du lytter efter, det er din trang til at I ikke længere skulle være et par. Det er det vigtige, og det du skal tage alvorligt.

Det er aldrig til at vide præcist, hvorfor vi møder dem vi gør. Hvad det handler om også i forhold til karmiske forbindelser og den slags. Så det vi kan gøre, er at tage vores egen indre guide alvorligt og lytte på den. For den ved hvorfor og den vil altid handle i overensstemmelse med den sandhed, du kommer fra og som du vender tilbage til.

Kære L., jeg håber du fandt svar i mine ord og ellers må du virkelig meget gerne skrive igen. Jeg vil meget gerne uddybe eller forklare yderligere, hvis der er noget, der virker uklart eller som jeg ikke har beskrevet godt nok. Det her emne er jo rimelig abstrakt, så sig til hvis jeg skal se om jeg gøre det endnu mere jordnært :)

Ha’ en dejlig blæsende solskinsdag.

De kærligste hilsner og alt det bedste,

Anja

Går du også med spørgsmål i dig som du kunne tænke dig at få svar på, så er du meget velkommen til at skrive til mig igennem min brevkasse om spiritualitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM