BREVKASSEN: ANGST FOR FREMTIDEN OG KATASTROFETANKER EFTER SALG AF HUS

 

Kære Anja.

Min mand og jeg har lige solgt vores dejlige hus, fordi vi ønsker forandring i vores liv. Vi har overvejet i to år frem og tilbage, og så blev det solgt på 9 dage.

Vi er nu blevet meget overraskede over vores egen reaktion efter salget – vi er begge blevet ramt af stærk angst for fremtiden. Vi har nu et par måneder til at finde et andet hus – og reaktionen ligner os slet ikke, vi plejer at være mere handlekraftige med tillid til fremtiden.

Jeg har i lang tid forberedt mig gennem mine meditationer og visualiseringer (især din om opfyldelse af ønsker). Jeg troede, at jeg havde en dyb tillid til universets hjælp, jeg tog selv det første store skridt – men er nu næsten lammet af angst, utryghed og katastrofetanker.

Hvad er der mon på færde? Egostuff? Og hvordan fastholder jeg tilliden til fremtiden?

Kærlig hilsen
H.

 

Spirituel Brevkasse Anja Dalby

 

Kære H.

Mange tak fordi du skriver og tak for dit spørgsmål. Tillykke med salget af jeres hus!

Sådan som jeg selv har oplevet de situationer, jeg har været i i mit liv, som minder om den du står i nu, så er det, der sker, at jeg nemlig rider på en bølge af tillid og tro på, at jeg selv kan manifestere mit liv og min fremtid. Når jeg så får opfyldt det jeg bad om, så har jeg haft fornemmelsen af at “vågne op”. Som om jeg i min bevægelse har sovet, eller jeg kan få følelsen af, at jeg har narret mig selv og nu vågner jeg op til de grumme konsekvenser af alle mine visualiseringer og luftige tanker om, hvad det er jeg ønsker mig i mit liv.

Det føles som det at mine ønsker er blevet manifesteret i det fysiske, rammer mig som jeg støder ind i en stor mur, jeg ingen mulighed har for at komme uden om. Det føles angstfremkaldende og for mit vedkommende bringer det ofte negative tanker med om mig selv og i kølvandet af dem, skam.

Da vi flyttede herud i skoven for et år siden, havde jeg det faktisk på præcis samme måde, og jeg havde det sådan længe. Det føles så ambivalent at have ønsket sig noget, som så manifesterer sig nærmest på mirakuløs vis og så blive rigtig ked af det og skræmt. Derfor er det også nemt at tro at ens beslutning var forkert. Fordi man jo lige har været i den her gode varme strøm af tillid og tro på livet og universet. Så man kommer til at tro, at fordi det gamle føles godt og det nye føles ubehageligt, så er det det nye som er forkert.

Men som du ganske rigtigt selv siger, så er det egoet, der er på spil. Egentligt er det svært for os at tro, at vi kan manifestere, det vi vil have her i livet. Mange af os prøver alligevel og fordi vi som regel alligevel ikke vinder i Lotto, så holder vi op med rigtig at tro på, at det er muligt at have en indflydelse på sit liv. Så når det så rent faktisk lykkedes for os, så får vi ofte et chok. Det er slet ikke unormalt, at man i det chok, saboterer det man selv lige har manifesteret, fordi det ganske enkelt føles for godt til at være sandt. Egoet kan ikke tro på, at det faktisk kan lade sig gøre. Det bringer pludselig nye spørgsmål med sig: Hvem er jeg så, hvis jeg er sådan en der har fortjent sådan et liv her? Hvad er så ellers muligt for mig, hvis det her kan lade sig gøre? Verden åbner sig på en helt anden måde, når man først får en dyb erkendelse af, at alt virkelig er muligt og det er totalt grundvoldsrystende for det kære ego.

Det er okay at blive bange. Det er det første, du skal huske. At det er en helt normal reaktion fra egoet. Tænk på dig selv som et lille barn, som har glædet sig til at komme i skole længe og når dagen så oprinder, så bliver barnet alligevel bange og nervøst og vil ikke afsted. Det er de samme mekanismer, der er på spil i dig og i os alle. Egoet er virkelig et lille barn. Det er så vigtigt at minde sig selv om det hele tiden.

Det er din bevidsthed, der er voksen. Den del af dig, der kan mærke, at du er en del af noget større, en del af en Kraft. Den del af dig, der tør være i tillid til verden og til at alt er godt her. Den voksne del af os kommer nogle gange (og heldigvis) til at gøre noget, hvor egoet ikke helt er med. Præcis som med rigtige børn og voksne. Så tal med dig selv, tag en snak med dit ego. Tal med din mands ego. Giv jer selv lov til at lufte alle jeres bekymringer. Tag dem alvorligt. Men vid med jer selv, at jeres bekymringer ikke som sådan har noget med jer at gøre. De hører til i egoet. Det giver dem ikke mindre ret til at være her, men livet bliver så kedeligt, hvis vi skal blive i egoets frygt for fremtiden og det ukendte.

Nu kommer der nok til at ske det, at I finder et dejligt sted at være, eller måske et sted, hvor I ved I skal videre fra igen på et senere tidspunkt. Nu er i startet på bevægelsen. I er trådt op på bølgen, og der er ikke lige nogen vej tilbage. Jeg er udmærket klar over at det kan lyde rædselsvækkende for egoet. Men prøv at mærke inden i dig hvor helt fantastisk og eventyrligt det også føles.

I kan forberede jer på at den bevægelse I har startet vil bringe nye forandringer med ind i jeres liv. For det er det I har startet nu og det som er vigtigt at huske, når I om ikke så længe sidder et helt nyt sted. Det er at hvis I stadig synes at det er rigtig svært, så er det fordi bevægelsen ikke er færdig. Det kan altså blive virkelig strengt for egoet. Men det gør intet! Så hvis I stadig synes det er træls og svært f.eks. om et halvt år, så er det stadig ikke fordi det var en forkert beslutning at sælge jeres hus. Det er fordi der er mere der skal forandres.

Vi tror ofte at forandringer er en dejlig hoppetur over en solbeskinnet eng, sådan er det sjældent. Det er som regel ganske rædselsfuldt (men kun for egoet) lige indtil vi ligesom har redet bevægelsen til ende og lander et helt andet sted. Et sted vi slet ikke havde forudset os selv ende da vi helt blåøjede og glade satte vores hus til salg…

Min erfaring er, at det er meget svært at trække en tillid til universet og positive bekræftelser ned over hovedet på egoet, når det er i panik. Det kan få os til at føle os endnu mere forkerte, at vi ikke engang kan finde ind til den tillid igen. Men det er ikke det, som er på færde. Egoet har brug for at tage det med ro i den nye udvikling. Vær meget venlig og kærlig over for dine paniktanker.

Når I er igennem det her, så vil I som gevinst opleve, at I har fået en meget bedre kontakt med jeres egoer, og at I nu bedre kan bruge det som rejsepartner i fremtiden og ikke som en tung lænke om foden. Derudover vil I også have fået en meget værdifuld manifestationserfaring. Den erfaring vil give jer en fornyet tillid til verden og universet, så når I ligesom er landet igen efter den her bevægelse, kommer tilliden tilbage med fornyet kraft.

Rigtig god rejse H. Du er meget velkommen til at skrive igen undervejs.

Mange kærlige hilsner

Anja

Går du også med spørgsmål i dig som du kunne tænke dig at få svar på, så er du meget velkommen til at skrive til mig igennem min nye brevkasse om spiritualitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM