SPØRGSMÅL FRA EN LÆSER

 

Alt kan ske hele tiden. Og det gør det!

Det sker forholdsvis ofte at jeg modtager en mail med spørgsmål til egoet og intuitionen. Hvordan skelner vi f.eks. mellem de to stemmer i os, når tingene ikke flyder i en ren strøm af zen og mindfulness i vores liv. Det er jo meget nemmere at skelne mellem de to stemmer i os, når vi er i ro. Når vores liv er i balance, når ingen er blevet fyrede, når børnene ikke hyler og skriger, når katten ikke er blevet kørt over og vores kæreste ikke er rejst til Honolulu med sin sekretær.

Men livet er vidunderligt kaotisk og det er nok det eneste, vi faktisk kan være sikre på. At alt kan ske hele tiden, og at det gør det.

 

Mit svar til en læser

Herunder kommer det svar jeg gav på spørgsmålet om, hvordan jeg selv gør, når der både er kaos i mit indre og i det ydre. Hvad jeg gør i de situationer, hvor jeg spørger min intuition, men ender med at blive endnu mere forvirret. Når jeg godt er klar over, at alle de følelser, jeg mærker også er med til at farve udfaldet af mit svar. Hvordan skelner jeg mellem ego og intuition, når der brager løs med følelser og tanker inden i mig.

 

Anja Dalby Intuition

 

“Når jeg står i situationer som den du står i nu, altså hvor der er følelser på spil af den ene eller anden slags, og hvor jeg egentligt kun føler, at jeg bliver mere forvirret, når jeg spørger ind til det der sker. Eller når jeg spørger ind til det og netop får meget modsatrettede svar, så prøver jeg at gøre følgende.

 

Der er følelser og der er logik

Jeg prøver at være meget rationel omkring situationen. Så jeg på den måde undgår at blive forvirret af mine følelsers eventuelle agenda, som jeg godt er klar over egentligt ikke altid er det bedste for mig. Så jeg prøver at se situationen udefra. Jeg forestiller mig, at jeg ser på en god veninde eller ven, som står i samme situation og som beder om råd. Det svar, der så kommer, det er som regel ret modsat af mine følelsers svar. Fordi følelser sjældent er rationelle. Så det noterer jeg mig. At mine følelser siger ét, og min logiske sans siger noget andet.

 

Tid alene og i stilhed skruer op for intuitionens stemme

Jeg tager tid alene og i stilhed, hvor jeg undgår (så meget som det nu er muligt) at tænke på den situation, jeg er forvirret omkring. Det gør jeg så ofte som jeg kan. På den måde får jeg nemlig ro i mit nervesystem og mine følelser. Jeg kan nemmere mærke, hvad der ellers foregår i mig. Det der som regel sker efter lidt tid på den måde i ensomhed og stilhed, det er at jeg nemlig så rent faktisk kan høre hvad min intuition siger mig. For mine følelser (altså emotioner) slapper af i roen og så kan jeg høre min intuition. Og så er jeg ikke i tvivl om, at det er den. Husk at intuitionen altid taler venligt og varmt. Hvis du hører en hård og kold stemme, er det altid fra dit ego. Intuitionens svar giver øjeblikkelig ro i mig, og jeg VED at det her er det rigtige svar.

 

Bed om tegn – og hold dig åben og klar

Jeg beder bønner, også i stilhed. Jeg beder til at få vist et tegn, og jeg beder om at blive ledt den vej som leder mig til mest glæde og kærlighed i mit liv. Pas på med at bede om at blive ledt til den vej som giver dig den største udvikling. Især hvis du ikke føler, at du har brug for mere kaos og smerte i dit liv lige nu. Intuitionen er upartisk også i forhold til os. Så det som vi oplever som smertefuldt, er kun erfaring for sjælen og erfaring er stort set altid positivt, altså hvis vi vokser af det. Men nogle gange har vi bare brug for ro, og ikke brug for mere “spændende” udvikling. Ligesom jeg kan forestille, at du ikke har brug for mere kaos eller smerte i dit liv lige nu. Så det beder jeg om. Jeg beder om aftenen og om morgenen i stilhed og jeg beder til den Kraft, jeg tror på her. Og med “tegn” mener jeg, at jeg holder øje med, hvad der foregår ude omkring mig, hvad dukker op i mit liv. Det er nemlig også sådan intuitionen taler til mig. Jeg forholder mig åben og klar til at følge med en vej der bliver vist, som måske er modstridende af, hvad mine følelser vil have og hvad mit ego har lyst til.

 

Vælg den kærlige vej

Derudover så insisterer jeg på at være sød over for mig selv. Ingen hårde tanker. Ingen mærkelige straf-tanker og idéer som “det er også bare fordi jeg altid er så (indsæt en masse negative forestillinger om mig selv)”. Jeg gør mig umage for at vælge den vej, der er kærligst for mig selv. På længere sigt kan jeg ikke vide, hvad der er godt, men det undgår jeg at tænke på fordi det ikke er relevant for mit nu. Hvis det lige nu føles bedst at gøre sådan og sådan, så gør jeg det. Jeg tager små skridt, og jeg aftaler med mig selv, at jeg må bakke ud af alt det jeg vil, så snart jeg vil det. At ingen bestemmer over mig, udover mig, og at jeg aldrig skylder nogen noget.

 

Dyrk ømheden for dig selv

Når jeg har kaos i følelserne, så oplever jeg nemlig ofte, at jeg så ofte får en ret barsk tone over for mig selv. Det er naturligvis fordi jeg er i egoet. Når jeg skærer den barske tone væk, så kommer der en ømhed overfor mig selv. Så kan jeg også meget nemmere mærke, hvad der i virkeligheden er det kærligste og mest omsorgsfulde valg overfor mig.

Til dit spørgsmål om, hvad jeg mener med sætningen om, at intuitionen har taknemmelighedens dialekt. Så er det sådan at når vi virkelig bliver taknemmelige for alt og altså træner taknemmelighed overfor alt hvad vi møder i vores liv, så bliver vores energi blød. I den blødhed kan vi så nemmere høre intuitionen som ikke længere er blokeret ude af egoets hårde skal.”

 

Anja Dalby Intuition

Ny brevkasse – og onlinekursus i løbet af vinteren

Jeg er i gang med at lave et onlinekursus i netop, hvordan du styrker din intuition, det bliver færdigt i løbet af vinteren. Hvis du er interesseret i at høre mere om det, når det er færdigt, så er du velkommen til at skrive dig op til at modtage mit nyhedsbrev.

Går du også med spørgsmål i dig som du kunne tænke dig at få svar på, så er du meget velkommen til at skrive til mig igennem min nye brevkasse om spiritualitet.

2 Comments

 1. Judy Christensen
  4. november 2018 / 17:41

  Hvad sker der i mit liv lige nu?er meget forvirret omkring vores hus, og om vi får lov at renovere det så vi kan få det solgt. Tror du nogensinde vi får det solgt?
  Jc

  • Anja Dalby
   Forfatter
   6. november 2018 / 20:29

   Kære Judy

   Det kan jeg desværre ikke svare dig på i brevkassen. Du er meget velkommen til at bestille en læsning hvis du har lyst til at spørge af den vej.

   https://anjadalby.dk/laesning/

   Kærlig hilsen

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.