BREVKASSEN: HVORFOR TABER JEG MIG IKKE?

Hej Anja.

Jeg har fulgt dig i et stykke tid og vil gerne sige tak for dine skriverier.

Jeg har i nogle år, mange faktisk, tumlet med et problem jeg ikke kan finde løsningen på. Jeg er overvægtig og grundet slidgigt i kroppen og smerter herfra, skal jeg tabe mig NU. Jeg synes selv, jeg gør en del via maden, lever Low Fodmap grundet tarmlidelser, så skejer ikke helt vildt ud, men taber mig ikke. 

Jeg har en fornemmelse af, at der ligger noget psykisk bag, vil gerne have hjælp til at afdække, hvad det kan være, hvis min fornemmelse er korrekt.

Jeg håber meget at du vil kigge på mit brev.

Mange hilsner

L.

 

SPIRITUEL BREVKASSE ANJA DALBY

 

Kære L.

Mange tak fordi du skriver.

Måske ved du, at jeg blev opereret for kræft for 14 år siden, da var jeg 29 år. De operationer jeg fik dengang skabte en del problemer i min krop, jeg fik blandt andet lymfødem i benene med stærke smerter til følge. I årene efter brugte jeg meget energi på både at finde ud af hvilken kost, der kunne give mig mindst problemer i min krop, og jeg brugte også rigtig meget energi, på at prøve at regne ud, hvad den bagvedliggende årsag til mine smerter var. For selvom jeg, ligesom dig, havde fået en “diagnose” og altså en fysisk forklaring på mine smerter, så havde jeg også en fornemmelse af, at der lå noget andet bagved. At der lå noget psykisk som smerterne også udsprang af.

Det er en ret stressende situation både at skulle håndtere de fysiske smerter i kroppen samtidig med, at man tester diverse kostretninger og så også lige skulle regne ud, hvad der psykisk er “galt” med en selv, siden at man har det som man har det. For mig skabte det en masse tanker om at være forkert. Tanker om selv at have skabt min fysiske tilstand og oven i det, ikke engang at være kvik nok til at kunne regne ud hvorfor … Det gjorde det bestemt ikke ligefrem bedre, og det føltes som om mine smerter tog til, når jeg tænkte de tanker.

Det jeg fandt frem til, efter mange års undersøgelse, var at det virker bedst for mig at se på krop (og sind) ved at arbejde med syre og base. Når jeg ser på alt med de briller på, så er der så meget, der giver sig selv, og det var det som gav mig de bedste resultater med det samme. Både fysisk og psykisk.

I min kost skar jeg stille og roligt alt syre ud. Jeg var i forvejen vegetar, så kødet var ikke problem. Men ud røg æg og mælkeprodukter også. Det vil sige, at jeg spiste plantebaseret (og vegansk fordi jeg også gjorde det af etiske årsager). Det hjalp meget hurtigt på min fysiske tilstand. Så begyndte jeg at fjerne olie fra min kost. Både i form af “smør”, mayonnaise, forarbejdet mad og olie til at stege og bage i. Det er ikke svært at “vandstege” og det gav også øjeblikkeligt en effekt på mine smerter og min vægt. Salt røg også ud. Koffein stille og roligt, både i form af kaffe, grøn og sort te. Alkohol rører jeg sjældent nu. Sukker er også ren syre i kroppen, så det eliminerede jeg også (så meget som muligt).

Det sidste halve år har jeg stort set holdt mig til at spise rå frugt og grønt, for at undersøge yderligere i mig selv om jeg kunne fjerne endnu flere smerter. Det har jeg kunnet, og jeg har stort set ingen smerter for tiden, selvom min tilstand er “kronisk”. Jeg har også tabt endnu mere vægt som jeg også vidste gjorde, at jeg fik endnu mere ondt i mine ben. Derudover har det basiske mad, jeg spiser fjernet rigtig mange “syrlige” tanker også, hvilket har været en meget speciel oplevelse. At rå frugt og grønt simpelthen har kunne fjerne gamle negative tankemønstre, selvværdsproblemer og de følelser, der ligger i kølvandet på dem som f.eks. jalousi.

I forhold til syren i psyken, så blev jeg meget opmærksom på at gøre basiske aktiviteter for mig selv. Ture og tid i naturen. Tid i stilhed. Meditation. Blid motion. Søvn. Latter. Kreativitet som kun var for min egen skyld og uden et produkt som mål. Samvær med mennesker, som gav mig energi og ikke det modsatte. Så jeg begyndte altså at se på alt i mit liv med de her syre/base briller på. Hvad er syrligt og nedbrydende? Hvad er basisk og opbyggende? Stress, for meget tid på sociale medier og foran computeren er helt klart syre for mig. At sidde ude i haven og se på træerne, mærke vinden og have fødderne i græsset er basisk. At trække vejret bevidst og langt ned i maven er det samme.

Slidgigt er efter min bedste overbevisning en ophobning af for meget syre i kroppen. Ligesom lymfødem, som jeg har, også er det. Syre kan altså både komme af det, vi indtager i form af mad og væske, men det kan også komme af det psykiske miljø, vi er i. Derudover er vores tanker naturligvis også både syrlige og basiske. Negative tanker om os selv er meget nedbrydende. 

Hvad der ligger psykisk ligger bag dine smerter er din rejse, L. Men prøv at gå anderledes til værks end på den måde som jeg selv har gjort det i mange år, hvor jeg har haft en idé om, at bare jeg fandt den psykiske årsag, så ville alle mine smerter på mirakuløs vis forsvinde. Gå på opdagelse i smerten og prøv at vende dine tanker, om at smerter er negative. Smerter er et sprog kroppen har. Gør din krop til din ven og hør hvad den har at sige. Jo mindre støj, du skaber i form af syre både i det indre og det ydre, jo nemmere er det at høre, hvad den vil fortælle dig.

Sådan meget groft sagt, så kan jeg mærke, at jeg får smerter i benene når jeg har overskredet mine grænser (af mig selv eller andre). Jeg overskrider mine grænser (og lader dem overskride) de dage, hvor jeg ikke har meget fysisk eller psykisk energi, fordi jeg ikke kan mærke mig selv, og hvor jeg er henne i verden. Når jeg spiser meget basisk og sørger for at fylde mit liv med flere basiske aktiviteter end syrlige, så har jeg masser af energi og kan tydeligt mærke mig selv. Det betyder, at mine grænser ikke bliver overskredet, for jeg kan nemt mærke mit eget værd. Det betyder igen, at jeg ikke får smerter i benene, og jeg bliver glad og stolt af, at det er lykkedes mig at skabe endnu en smertefri dag for mig selv. Det er altså en positiv spiral som gør, at jeg får endnu mere lyst til at passe på mig selv gennem min kost og mit psykiske velvære.

Overvægt har jeg selv altid følt var et beskyttende lag, jeg lagde rundt om mig selv. Den eneste grund til, at jeg lagde det lag rundt om mig selv, var fordi jeg synes jeg skulle passe på mig selv, altså passe på at mine grænser ikke blev overskredet. Så snart jeg går ind i den positive spiral, jeg beskriver her oven over, så slipper fedtet på min krop meget nemt. Der er ikke længere nogen grund til, at min krop skal “passe på mig” med det ekstra fedt. Jeg passer på mig selv.

Der er mange informationer om syre og base på nettet. Hvis du føler at det er noget der taler til dig, så gå selv på opdagelse i det. Jeg vil ikke skrive alt for meget om det her, da mit svar så bliver for langt, men du er også meget velkommen til at vende tilbage hvis du føler at det kunne være noget for dig at undersøge.

Alt det bedste til dig L. Jeg ønsker dig masser af kraft og god vind fremover i din undersøgelse af, hvordan du bedst mulig kan passe på din krop og dig selv.

 

Mange kærlige hilsner

Anja

Går du også med spørgsmål i dig som du kunne tænke dig at få svar på, så er du meget velkommen til at skrive til mig igennem min nye brevkasse om spiritualitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM