SOMMERSOLHVERVSRITUAL

Hvert år til Vintersolhverv d. 21.12 har jeg deltaget i dette ritual med min trommegruppe. Det er et smukt ritual. Et godt eksempel på at tingene ikke behøver være komplicerede eller indviklede for at være stærke og kraftfulde.

Det er naturligvis også oplagt at lave bål til Sommersolhverv d. 21.6, på samme måde som til Vintersolhvervsritualet. Ligesom vi har tradition for at gøre til Skt. Hans Aften. Ritualet som er beskrevet i indlægget om Vintersolhvervsritualet kan også sagtens laves om sommeren.

Til Vintersolhverv er dagen kortest og natten længst. Vi hylder mørket, ser indad og vi fejrer at dagene bliver længere. Til Vintersolhverv sender vi også ønsker ud. Vi sår frøene for det nye år i det indre. Vi lader ønskerne arbejde i den indre sorte muld og giver ønskerne næring og kraft i form af et ritual.

Til Sommersolhverv er dagen længst og natten kortest. Vi hylder lyset, og sender tak ud for alt det vi har modtaget siden Vintersolhverv. Men det er også et oplagt tidspunkt at takke for alt det andet smukke vi har i vores liv. Vi takker for høsten af de ønsker vi plantede til Vintersolhverv, ligesom vi takker for høsten af alt det arbejde vi i det hele taget har foretaget i vores liv. Vi takker også for den kommende fysiske høst. Vi takker for afgrøderne som står på markerne, måske i vores haver og vi takker for at måtte høste frugten af både vores indre og ydre arbejde. Den høst giver os næring gennem hele vinteren, til vi når til Vintersolhverv igen.

Den vigtige jordforbindelse

Ritualer og ceremonier forankrer mig i verden. De gør at jeg føler mig forbundet, ikke bare med livet, men med jorden jeg bor på og alle de andre levende væsner som eksisterer her. For 12 år siden tog jeg kurset som Druide. Et kursus som har stort fokus på ritualer, både i hverdagen og til de større skift og højtider i vores kalender og i årshjulet. På det kursus fortalte min mentor mig, at de mennesker som oftest har størst modstand på at lave ritualer er dem som er mest luftige, og altså dem som egentligt har mest brug for at lave ritualer for at jordfæstne sig i verden.

Så jeg bruger altså også ritualer til at give mig jordforbindelse og uanset om du er en luftig type som undertegnede eller ej, så er manglende jordforbindelse noget af det som de fleste af os ‘lider’ af. Manglende jordforbindelse giver sig udslag i travlhed, stress, ængstelighed og tankemylder. Blandt meget andet.

De fleste mennesker har i dag så lidt kontakt med naturen, med naturens cyklus og den jord vi bor på, at de føler sig fremmedgjorte i verden. Det er der ingen grund til. Jorden er vores store Moder. Hende som giver os liv og når vi dør bliver vores fysiske kroppe til jorden igen. Af jord er vi kommet og til jord skal vi blive. Når vi arbejder med at styrke kontakten til jorden, så føler vi os hjemme, elsket og villet, på og af jorden. Det giver ro at mærke den kærlighed. Det giver selvtillid og øger vores selvværd.

En rigtig smart måde at øge jordforbindelsen på, er at gå barfodet på jorden. Det er simpelt, men meget virksomt. Læs selv her hvad en læser skrev til mig for ikke så længe siden, om hans erfaringer med at gå barfodet i skoven.

Bare fødder i skoven er fantastisk til at få jordforbindelse ligesom det at lave et sommersolhvervsritual også er det.

Hvorfor lave ritualer

Ritualer er altså en måde at forankre sig selv i det fysiske på. Men udover det, så åbner jeg mig for det magiske i livet når jeg laver ritualer. Jeg åbner mig for kontakten mellem mig selv og den verden jeg bor i. Med alle de fysiske, ikke-fysiske væsner og hjælpere som også eksisterer her. Annette Høst siger at ritualet bygger broen mellem verdenerne. Det er også sådan det føles for mig når jeg laver dem. Jeg går ind i et andet rum med mig selv, og i det rum åbner ritualet for kontakten til alt det andet som eksisterer her.

De første mange gange jeg lavede ritualer af forskellig art, så lå mit fokus på at gøre det ‘rigtigt’. Mit fokus var på det fysiske og praktiske aspekt af ritualet, og jeg troede at det var derigennem at kontakten ville opstå. Men nu siger min erfaring mig at kontakten opstår i nærværet og i mit oprigtige ønske om f.eks. at sige tak. De fleste ritualer jeg laver er taksigelses-ritualer. Jeg laver også manifestations-ritualer, men at udøve taknemmelighed er en stor del af min spirituelle praksis, og derfor er det også det som oftest kommer til mig når jeg får lyst til at lave et ritual.

Taknemmelighed er den største kraft

Min oplevelse er at taknemmelighed åbner mig. Så jeg vil anbefale dig at starte hvert ritual du laver, med at udtrykke et dybfølt tak for dit liv. For alt det magiske det indeholder. For alle de gaver du har fået og som du får hver dag. Hvis du er i en periode af dit liv, hvor det kan være svært at finde ind til en ægte følelse af taknemmelighed for det, så tak for ‘simple’ ting. Når jeg har det sådan, hvis jeg føler mig nede, så starter jeg med at takke for at jeg kan trække vejret. Jeg mærker oprigtigt hvor træls det måtte være ikke at kunne gøre det.

Jeg takker for at jeg har øjne som kan se, en næse der kan dufte, en mund som kan smage, tygge og spise, ører som kan høre o.s.v. Jeg mærker lige kort hvordan mit liv ville være en del mere besværligt hvis min krop ikke havde de funktioner, og så kommer taknemmeligeheden lettere til mig. Taknemmeligheden smitter så stille og roligt af på de ting jeg egentligt synes er mere udfordrende end fantastiske.

Taknemmelighed er en stor kraft med et meget transformerende potentiale. Taknemmelighed kommer fra hjertet og hjertets kraft er den største på jorden. Der findes ikke noget som er større eller mere revolutionerende i ordets ægte forstand, end kærlighed er det. At udtrykke taknemmelighed er også at udtrykke kærlighed.

En dag i skoven på Syddurs. Tæt på sommersolhverv, hvor jeg laver mit sommersolhvervsritual.

Udesidning som Sommersolhvervsritual

Det er oplagt at lave en udesidning til Sommersolhverv d. 21.6. Jeg har selv lavet udesidninger på den dato i 10 år og i år er ingen undtagelse. Det er sådan en smuk nat at sidde ude og jeg kan kun anbefale dig at gøre det. Hvis det er noget du mærker kalder, så kan jeg anbefale dig at læse den e-bog jeg har skrevet om emnet.

Som sagt kan du også lave et bål, ligesom vi gør det få dage senere til Skt. Hans og du kan følge ritual-opskriften jeg beskriver i indlægget om Vintersolhverv.

Men hvis du bor i lejlighed og ikke lige har mulighed for at lave et bål, så vil jeg dele et andet ritual med dig her.

Jeg er i gang med et Munai-Ki forløb med en veninde. I Munai-Ki traditonen bliver der også arbejdet med ritualer som en måde at forankre sig i den fysiske verden på, men naturligvis også som et redskab til at bygge bro til de andre verdener.

Et smukt og kraftfuldt ild-ritual fra den tradition kan du lave på følgende måde:

Find dig en lille pind. Og her mener jeg virkelig lille, som f.eks. de små tynde træ-pinde som man bruger til at sætte mad på spyd. Lav en ceremoniel og højtidelig stemning der hvor du er. Og hvordan gør man så det …

For det første, så skal du slukke alt elektronisk. Du kan ikke lave et ritual mens dit fjernsyn kører i baggrunden, eller din telefon sender dig notifikationer fra Facebook. Skab stilhed i det ydre, så er det meget nemmere at mærke stilheden i det indre også.

Hvis du føler for det, så kan du sætte et stykke musik på som du ved sætter dig i en særlig højtidelig stemning. Du er også velkommen til at sidde i stilhed, det gør jeg altid selv. Musik tager for meget fokus for mig, men der er vi jo forskellige.

Lav et alter

Det er oplagt at lave et lille alter at sidde ved og det behøver på ingen måde at være kompliceret. Når du laver et alter, så er det vigtigste blot at være opmærksom på at alle fire elementer er repræsenteret. Du kan repræsentere elementet vand gennem en vase med vand og en blomst i. Du kan repræsentere elementet luft med en fjer. Elementet jord kan du repræsentere med en krystal eller en helt ‘almindelig’ sten. Elementet ild kan repræsenteres med et lys. Ilden og lyset skal du alligevel bruge til at udføre ritualet med.

Du sætter de ting frem som repræsenterer de fire elementer for dig. Sæt dem på et bord eller på gulvet, alt efter hvor du foretrækker at udføre dit ritual. Sæt dem på den måde som giver mening for dig. Brug et øjeblik på lige at mærke hvordan du ønsker at de fire elementer skal stå i forhold til hinanden.

Mærk derefter ind i hvad det er du ønsker at takke for i dit liv. Hvis du er nede, så tak for det elementære som jeg beskriver ovenfor. Men hvis du har overskud, så giv den endelig gas. Du må takke i så lang tid du har lyst til og du må takke for alt i hele verden. Lige fra at du har ben som kan danse, til at der findes dyrebørn eller vidunderligt duftende hyldeblomster. Det er naturligvis oplagt at takke for alle de smukke mennesker du kender, din familie og dine venner og alle andre du er i kontakt med.

Det er også oplagt at takke for overfloden i dit liv. Du retter dit fokus på skønheden som omgiver dig overalt i dit liv. Det er meget kraftfuldt at gøre dette. Det du fokuserer på vokser. Og gennem et ritual giver du det endnu mere kraft. Det vil altså sige at taknemmelighed på en næsten omvendt måde bliver et manifestationsritual. For alt den taknemmelighed og kærlighed du sender ud i dit liv, vil vende tilbage til dig i ti-fold. Jo mere taknemmelig du er, jo mere får du altså at være taknemmelig for.

En dag i skoven på Syddurs. Tæt på sommersolhverv, hvor jeg laver mit sommersolhvervsritual.

Hemmeligheden bag manifestation

Det er i virkeligheden hemmeligheden bag at manifestere det liv man ønsker sig. Du skal ikke fokusere på alt det du mangler eller ønsker dig, men på alt det du har og som du elsker og er taknemmelig for. Den energi du sender ud i verden, er den du vil modtage tilbage igen. Så altså, jo mere du kan udsende en taknemmelig og kærlig energi, jo mere vil du modtage tilbage igen, som du kan være taknemmelig for.

Når du har siddet og mærket ind i taknemmeligheden i lidt tid, så puster du på dit lille træ grill-spyd. Du forestiller dig at du puster alt din taknemmelighed ind i spyddet. Dernæst sætter du ild til spyddet med det stearinlys du har på dit alter, og du ser for dig at alle dine taksigelsesbønner bliver båret af ilden til alle de åndelige vejledere, og hjælpere i de andre verdener. Sådan sidder du med din lille træ-pind, til den er brændt ned. Du sidder med den i hånden mens du ser for dig, at alt det som du er taknemmelig for i dit liv bliver sendt ud som et kæmpe tak til de andre verdener.

Sid i stilhed mens du ser din træ-pind brænde. Mærk dit hjerte og taknemmeligheden som eksisterer der. Når din pind er brændt færdig, så siger du tak igen. Sig gerne det tak højt. Du starter altså dit ritual med et tak og du lukker det igen med et tak.

Sig tak for at dit tak blev hørt. Tak for at du ved at det blev modtaget. Tak for at du måtte udføre ritualet og tak for at du lyttede på dig selv. For at du lyttede til din indre stemme som hele tiden kalder dig hjem til dig selv, til taknemmeligheden og kærligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM