GIV SLIP PÅ DIN FRYGT MED ‘THE WORK’ (DEL 3)

Undersøg dig selv tanke for tanke

Når jeg laver The Work (læs mere her og her), så arbejder jeg med én overbevisning af gangen. Det kan også være, at jeg udfylder et Worksheet (og arbejder det igennem. Men uanset, så er det på samme måde det foregår. Jeg har en tanke som stresser mig, og den undersøger jeg.

Alle de tanker og overbevisninger i mig, som stresser mig, de kommer fra det samme sted: Egoet. Der eksisterer ikke andre steder inden i mig, hvor der kan være noget, der minder om stress eller smerte.

Giv egoet en stemme – og lær at leve uden frygt

Så når jeg igennem The Work ser på de tanker, der gør ondt i mig, så giver jeg altså egoet en stemme. Og det kan være ret rædselsvækkende at gøre det. Derfor er der også mange mennesker, som er meget spirituelle og ‘ordentlige’, som har svært ved at lave The Work, fordi redskabet kræver at man tager kontakt med en del af sig selv, som vi er vant til at putte meget langt væk.

Vi er vant til at gøre egoet, og alt hvad det føler og tænker, forkert. Vi er vant til at have en masse redskaber, som netop skal give egoet mundkurv på, så derfor kan det være en virkelig forskrækkende oplevelse pludselig at give egoet mikrofonen og høre på, hvad det har at sige. For egoet er fyldt med domme over andre. Det er fyldt med vrede og usikkerhed, endda had. Det er fyldt med frygt, bekymringer og mindreværd. Det er normalt ikke noget vi gider høre på fra os selv (eller andre), men det betyder jo ikke at det ikke eksisterer i os.

Elsk dig selv for ALT du er

Når vi giver mikrofonen til egoet og hører hvad det har at sige, så vil vi meget hurtigt opdage, at alle de domme vi har over andre, de handler om os selv. Så skyldfølelsen over at sidde og dømme andre forsvinder, når det går op for os, at ALT hvad vi tænker og føler, kun handler om os selv, aldrig om andre. De fungerer blot som et spejl, en projektion, så vi kan lære os selv bedre at kende og lære at elske os selv med alt, hvad vi indeholder.

For modsat det man skulle tro, så bliver man ikke fyldt med (endnu mere) selvhad, når man får at se hvad egoet faktisk indeholder. Det der sker er, at der opstår en enorm ømhed overfor dig selv. Den ømhed vokser til omsorg og dernæst til selvkærlighed. Selvkærlighed er den bedste (og eneste) kur mod mindreværdsfølelser. Mindreværd kan kun heales et sted fra, og det er indefra.

Anja Dalby The Work

Ayahuasca og The Work som samarbejdspartnere

Jeg kombinerer mit arbejde med ayahuasca med The Work. For når jeg tager ayahuasca, så kommer jeg i allerhøjeste grad også i kontakt med mit ego og ser uden filter på, hvad det indeholder. Undervejs mens jeg tager medicinen, altså mens jeg sidder i en ceremoni og arbejder med den, så har jeg The Work med som redskab. Nogle af tingene kan jeg få til at slippe, mens jeg sidder i cirklen på ayahuasca, mens jeg inden i mig selv bruger The Work på de ting, der kommer op fra egoet. Andre ting noterer jeg mig, og så arbejder jeg på dem bagefter. I min ‘the work’ – praksis med Mette (som jeg beskrev i forrige indlæg) hver tirsdag og torsdag, der arbejder jeg så de ting igennem, som er kommet op fra egoet, mens jeg tog ayahuasca.

Se på egoet med kærlighed

Udover de ting, der kommer fra egoet, mens jeg tager ayahuasca, så går jeg i det daglige rundt med en lille bog, hvor jeg noterer mig ting, som jeg opdager stresser mig. Det er min lille, sorte ego-bog, og den er fyldt med domme over andre og i særdeleshed mig selv. Det er så jeg husker på alle de gange egoet i mig bliver stresset eller ked af noget og derfor skynder sig at kaste en dom ud på omverdenen. Det er en måde at tage mit ego alvorligt på. Den lille fis, der sidder inden i mig, som kan skabe så meget ravage, hvis jeg ignorerer det og tror, at jeg er mere oplyst og mere selvudviklet end jeg er. Når jeg giver mit ego en stemme, så falder det til ro. Egoet har ligesom ikke nogen grund til at brøle og gå bananas flere gange om ugen, når det ved, at jeg faktisk tager det alvorligt som det har at sige.

For hver eneste dom mit ego har i sig er en dør ind til det samme rum. Det samme rum fyldt med mindreværd og selvhad. Når jeg åbner den dør og forholder mig ærligt til det jeg ser, så kan jeg altså kun elske det. Egoet har ikke lyst til at være en røvbanan, selvom det ofte ser ud som om det nærmest nyder den rolle. Men egoet er så bange hele tiden, at det kommer til at se så usympatisk ud. Når jeg ser på hvad egoet indeholder med kærlighed, så slapper det af og jeg kan give det lov til faktisk at være en sød hjælper for mig i stedet for en irriterende lænke om foden.

På ‘The Work’ retreat

Her i maj måned skal jeg med Ernest til Sverige. Vi er en lille håndfuld mennesker, som har meldt os til, og så skal vi ellers worke amok i et par dage. Det glæder jeg mig helt vildt til, min lille, sorte bog er fyldt til bristepunktet med domme. Det bliver vidunderligt at dykke ned i dem og sætte dem og mit ego endnu mere fri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM