VED VI VIRKELIG, HVAD DER FOREGÅR I DYR?

Carl Safina og dyrenes ‘hemmelige’ verden

Denne video er stærkt anbefalelsesværdig. Carl Safina er forfatter og “conservationist”, et ord jeg lige måtte slå op: ‘a person who advocates or acts for the protection and preservation of the environment and wildlife’.

I denne video fortæller han humoristisk og levende om menneskets syn på dyrene, og stiller spørgsmålstegn ved om vi virkelig ved, hvad der foregår i dyr. Har dyr i virkeligheden en bevidsthed? Noget vi ofte siger, at vi ikke har nogen som helst idé om. Men måske er dyr ikke så svære at regne ud som vi hidtil har antaget.

Måske har vores holdning til dyrene også været en bekvem holdning, altså at tro at de ikke har en bevidsthed. For det gør det på den måde så meget nemmere at bruge og misbruge dem i industrien, i jagt og i vores ødelæggelse af miljøet og Jorden.

Carl Safina har mange gode og logiske pointer i sin tale. Ligesom ham, så tror jeg heller ikke at tingene er svære og mærkelige. Jeg tror det er en måde, vi som mennesker kan distancere os fra dyrene og Jorden eller os selv på. En måde vi kan fremmedgøre os og ad den vej legalisere at opføre os mindre end kærligt. Det gælder både i den ydre som i den indre verden.

Denne video ville jeg ønske alle så. Del den meget gerne med alle dem, du kender <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM