VÆRSGO: EN GENVEJ TIL DIN SPIRITUELLE PRAKSIS

Går langs stranden i vandet

Du er naturen

Alt hvad du omgiver dig med påvirker dig. Det er der ikke noget hokus pokus i. Vi ved alle sammen godt, at hvis vi er omgivet af stress, af larm, af høj hastighed, af for mange stimuli, så kan vi blive utilpasse. Konstante påvirkninger fra miljøet omkring os, uden at vi rigtig får mulighed for at komme ned i gear, gør os både angste og depressive, og stress er en naturlig reaktion på det.

Selvom du er et menneske, så er du stadig natur. Du er stadig kød og blod og et pattedyr som alle de andre pattedyr her på Jorden. Selvom du har en anden bevidsthed end dyrene og oven i købet også har et ego, selvom du drikker kaffe og kan køre bil, så betyder det ikke, at du ikke er jordisk.

Du kom ind i denne verden på samme måde som andre pattedyr, og når du skal herfra foregår det også på samme måde. Din krop bliver opslugt af jorden igen og indgår i det her store naturlige kredsløb, som vi ofte tænker er uden for os. Men vi er en lige så stor del af naturen og dens kredsløb som træerne, insekterne, dyrene og alt det andet her.

Du er vind og sol og regn og jord

Når du går ud i naturen, så genkender dit dna, det miljø du er i. Det er det samme miljø som det, du faktisk rigtig er. Du er ikke en kontorstol og en computer og en bunke opgaver på dit skrivebord. Du er vind og sol og regn og jord. Du er det hele.

At være i naturen får dig til at falde til ro, så du kan mærke dig selv. Du åbner dig og bliver naturlig, på samme måde som de andre dyr her på Jorden er det. Du kan mærke hvad der føles rigtigt og godt for dig, du kan mærke, hvor det føles sandt og naturligt at lade dig lede hen af din intuition.

Naturen renser din energi, renser de blokeringer du måtte have i dit energifelt. Du bliver renset for tankeskyer eller tankemylder. Du bliver forfrisket og vil opleve, at du får mere energi af at være i naturen.

Det er videnskabeligt bevist, at blodtrykket, pulsen, muskelspændinger og stresshormonproduktionen falder betydeligt, når vi er i naturen.

I solen får du både produceret D-vitaminer i din krop (som hjælper dig til ikke at føle dig stresset, udbrændt og depressiv), og derudover øger du også melatoninindholdet i din hjerne, som gør at du nemmere kan sove om natten, og at du føler dig forfrisket af søvnen.

Frisk luft giver dig ny energi, det regenererer dig og bringer nyt liv til alle dine celler. Det kan mærkes som om du nærmest bliver ‘kodet om’, når du er i naturen og trækker den friske luft ned i dine lunger. Som om din energi simpelthen skifter. Luften, som er omkring dig og som du indånder, forfrisker ikke kun din krop på ydersiden, men også på indersiden.

I naturen er det ikke muligt at multitaske på samme måde som når du ellers er hjemme eller på arbejde. Hvis du lader telefonen blive i lommen og bare er tilstede i din krop og i dine tanker og giver det hele lov til at flyde i bevægelse og tankeflow, så bliver du genopladet og afstresset.

Naturen minder dig om at du ikke er hovedpersonen her. Du er en del af alt, af ånd og en kæmpe levende organisme.

Anja Dalby går på stranden og kigger udover vandet.

Naturen er så pissefed. Har du opdaget det? 

Du bliver meget gladere, når du er i naturen, ikke kun fordi der sker en masse kemiske processer, som modvirker almindelig tristhed og rodløshed, men også fordi naturen bare er så pissefed. Fordi naturen er smuk. Fordi naturen dufter fantastisk. Fordi den stimulerer alle dine sanser. Fordi du kommer til at føle dig forbundet, som om du ikke er alene.

Du bliver automatisk et bedre menneske af at være i naturen. Du får mere lyst til at passe på naturen, når du kender den, og du træffer derfor naturligt positive valg for dig selv og resten af planeten, også når du ikke lige er ude i den.

Du bliver et mere omsorgsfuldt menneske, føler mere empati med andre. Du forstår andre bedre, fordi dine sanser er åbne og du registrerer verden på mange flere planer end, når du kun er i dine tanker, i dit ego.

Naturen giver dig lyst til at lege og have det sjovt. Hvis der er noget, der både er videnskabeligt og åndeligt bevist, så er det at netop leg og sjov er med til at forbedre både vores almene velvære, vores humør og vores livsglæde i det hele taget.

Fordi alle dine sanser bliver åbnede i naturen, fordi din krops kemi bliver forbedret, fordi din hjerne bliver afstresset af at se på naturlige og ikke menneskeskabte ting, så bliver du af dig selv et mere roligt og tillidsfuldt menneske.

Det betyder også, at du bliver mere generøs i dit væsen. Generøsitet er lig med at være taknemmelig og de energier kombineret er lige præcis dem, som skaber endnu mere flow og gør, at du meget nemmere kan manifestere det, du ønsker dig i dit liv.

Så at være i naturen gør dig altså så naturlig, at flow bliver din naturlige tilstand. Det er da en bonus der kan rykke enhver rumpe op af sofaen! Rigtig god fornøjelse med at gøre tid i Naturen til en del af din spirituelle praksis.

3 Comments

 1. Karin
  30. juni 2018 / 20:21

  Kære Anja
  …og 1000 tak for din respons på mit indlæg❤️
  Jeg bliver også altid dybt rørt (tit grædende) og mærker ligesom en kalden, når jeg ser de oprindelige folkefærd i verden. (I film, dokumentar). Det er så vise smukke mennesker og fremkalder en fantastisk ro. Kan genkende en følelse, som ikke handler om det liv jeg har levet,men og tror jeg har været der engang.
  Kh Karin

  Og igen tak til dig, Anja… du rammer fantastisk godt ?❤️?

 2. Karin
  20. juni 2018 / 20:56

  Hej Anja ❤️

  Tak for din genkendelige beskrivelse om naturen og hvor stor betydning den har, for at være mere og tættere i kontakt med sin essens.
  Jeg er selv et naturbarn, hvilket skete helt ubevidst, fordi jeg boede på landet og naturen blev det univers, hvor jeg fandt ro og tryghed…. her var ingen hverken mere eller mindre, her åndede alt i hver enkelts egen storhed….hvilket også gjaldt for mig. Der var så at sige ingen grænse for, hvor meget jeg kunne lade min sjæl fylde, der var altid rigelig plads. Der var ingen menneskeskabte regler, her gjaldt kun naturlovene. Her kunne man tale med dyrene uden, at sige et ord… her kunne man, observere med alle sanser.
  Det eneste jeg ikke var ven med, var blæsevejret, men idag som voksen har jeg opdaget, hvor livgivende netop blæsevejret er, når man lære af flyde med og ikke modarbejde vinden.
  Jeg kunne tale i dagevis om dette.
  Jeg tog afstand fra naturen i en del år indtil den dag, jeg stod et vidunderligt sted og med det samme vidste, at jeg var kommet hjem….til mit rigtige hjem. Det var som om, at jeg uden ord begyndt at tale med alt levende omkring mig og de sagde i kor…. du hører til her, her skal du bo. Så inden længe havde jeg købt stedet og har idag min helt egen naturpark, hvor hver eneste dag jeg vågner føles, som at være på en ferie, der aldrig slutter. En ferie, hvor det, at være udenfor er mere reglen end undtagelsen uanset årstid.

  Jeg ville ønske, at langt flere mennesker ville give sig selv denne måske kærligste gave til sig selv. At naturen ikke opfattes, som en seværdighed, man tager ud til, men er der man faktisk lever og ånder i samhørighed…. fordi det er det naturligste i verden. Du har ret, man føler sig aldrig alene, man er en del af det store åndedrag.

  Tak for din altid fine, blide og ydmyge tilgang til, at formidle dine budskaber. Du taler til mig, jeg forstår og mærker, hvert et ord, som havde jeg været der selv. Af en eller anden årsag taler du aldrig om noget, hvor jeg tænker, at det ikke har betydning for min videre færd. For det har det.
  Jeg forstår, at egoet har været min egen værste fjende og hvor er det befriende, at høre om dine erfaringer…. Vide, at det ER normalt, at egoet igen og igen, stikker sit grimme væsen frem, på trods af, at man har de bedste intentioner. Egoet er powerfuldt, for det kan i perioder gøre sig selv vigtigere end selveste naturen. Så øget bevidsthed om egoets natur er guld værd.

  Tak tak tak…❤️

  Kærligst
  Karin

  • Anja Dalby
   Forfatter
   21. juni 2018 / 18:58

   Kære Karin

   Mange tak for din smukke beretning om dit forhold til naturen og hvad den betyder for dig. Jeg blev helt rørt da jeg læste dine ord… Det gør mig altid så glad at mærke, at vi er flere med samme form for åbenhed overfor naturen, at vi er flere som sanser den på samme måde.

   Når jeg ser film eller dokumentarer om mennesker som tilhører nogle af de mere “oprindelige” folkefærd på jorden, så bliver jeg også altid så glad fordi jeg kan genkende måden at føle et tilhørsforhold til naturen på. At det ikke er noget der er udenfor en selv, at det er noget man er, og derfor også kan være i dialog, i samtale med, som du også beskriver det…

   Tak Karin for dine ord, også om egoet. Jeg holder jo rigtig meget af egoet og er af den overbevisning at det er en temmelig misforstået størrelse. Hvis vi bare holdt af alt i os, af alt det “grimme” også, så er jeg sikker på at egoet ville slappe meget mere af og af den vej blive meget mere venligt. Når jeg tænker sådan om egoet, så gør det det også meget nemmere at dele alt det som det indeholder, for jeg har en følelse af at være i gang med ikke kun at uskadeliggøre mit eget ego, men også andres. Så tusind tak for dine ord, dem blev jeg meget glad for at læse.

   Tusind tak Karin. Tak.

   De kærligste hilsner

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM