KROPPEN OG TANKENS KRAFT: TRÆN DIN HJERNE

Kroppens kraft

For nylig fik min mand David og jeg besøg af en af hans venner. Min mands ven, lad os kalde ham Knud, er kommet i den alder, hvor han fik tilbudt en tarmundersøgelse for at se om han skulle være så uheldig at have tarmkræft uden at vide det. Knud fortalte, at han til undersøgelsen havde fået en kikkert op i rumpen og samtidig kunne følge med på en skærm, hvor han kunne se, hvordan der så ud inden i ham. Han havde naturligvis fået diverse medikamenter til at tømme tarmen, og en ordentlig tarmskylning også, før det kunne lade sig gøre.

Knud var bekymret for, hvordan hans krop egentligt havde det. Det var også derfor han havde takket ja til tarmkræftundersøgelsen. Knud spiser lige så sundt/usundt som alle andre. Han spiser rødt kød, drikker alkohol og var endda også ryger i sine unge dage. Han havde en ide om, at det nok stod rimeligt slemt til i hans krop, og han var faktisk oprigtigt bekymret for om han skulle have fået tarmkræft.

Til Knuds store overraskelse, så var hans tarm fin. Han fortalte i meget begejstrede vendinger om, hvor smuk den var. Hvor ren, sund og lyserød den var der på skærmen. Hvordan den så helt perfekt ud og var fuldstændig som han forestillede sig, at en tarm ville se ud på en nyfødt baby. Det var helt underligt for Knud at vænne sig til tanken om, at indersiden af hans krop var fuldstændig perfekt. At den ikke var gusten og ødelagt, sådan som han forestillede sig, at den måtte være efter lidt over 50 år her på planeten.

Kroppen og tankens kraft er magisk.

Hjernens fitnesscenter

Da jeg tog Jeppes hjernekursus fortalte han en historie om et forsøg, der var blevet lavet på et amerikansk universitet. Forsøget gik ud på at måle om det havde nogen effekt at tænke sig til træning, i stedet for rent faktisk at udføre handlingen fysisk. Forsøgspersonerne skulle over en tre måneders periode kun tænke på at træne. De måtte ikke træne med kroppen, kun med tankerne. De skulle altså visualisere træningen, men ikke lave nogle fysiske bevægelser.

I gennemsnit var forsøgspersonerne blevet 13,5% stærkere da forsøget var slut. Og det var altså uden at de rent fysisk havde bevæget sig. De havde kun siddet derhjemme, i et afgrænset antal minutter om dagen, og havde tænkt på træning. De havde forestillet sig, hvordan det ville være at løfte vægte, at løbe på løbebånd osv., men uden at de altså havde bevæget deres krop.

Det er jo helt vildt at tænke på. At man kan tænke sig selv stærkere. En ting er, at vi til dels kan forstå, at det giver mening at tænke positivt, for at få et mere positivt liv. Men at kroppen ligefrem kan ændre sig via de tanker, vi tænker om den. Det er jo helt vildt.

Vi ved godt, at vi får den virkelighed, vi forventer at få. At vi kan ændre vores tanker, og så vil vores verden ‘udenfor’ os også ændre sig. Men tænk sig, at det så konkret kan måles, som det blev gjort i ovenstående forsøg. Det er jo fuldstændig mindblowing.

Kroppen og tankens kraft er magisk.

Vær nysgerrig på dine begrænsninger

Knuds historie fra tarmundersøgelsen gjorde virkelig noget ved mig. For jeg har også tænkt som Knud, at min krop har inhaleret virkelig mange cigaretter, Bacardi og cola i sin tid. At jeg har været hård ved den, og at jeg nok ikke har behandlet den så godt som jeg kunne have gjort. Jeg har også set tilstrækkeligt mange billeder på cigaretpakkerne til at have fået en ide om, at det nok er sådan mine lunger og luftveje ser ud. At jeg er fyldt med slam, med mørke plamager, med stagnerede områder og uhyggeligheder inden i.

Men hvad nu, hvis det ikke er tilfældet. Bruce Lipton fortæller, at vores kroppe regenererer sig selv mange gange i løbet af vores liv. At vores celler konstant udskiftes, og at selv vores skelet bliver fornyet FULDSTÆNDIG omkring hvert 7. år.

Hvordan tænker du om din krop? Sender du den gode og styrkende tanker? Har du tillid til, at den er sund, rask og stærk? Tillid til at den kan bære dig i alle de år, du har lyst til at være her? Hepper du på din krop eller kommer du til at modarbejde den ved at tænke negativt om den?

Har du negative tanker om, hvordan den ser ud? Føler du, at den er forkert og kunne være bedre? Det er så spændende at gå på opdagelse i de tanker. Det er ikke for at finde flere fejl ved vores tanker, men kun for at undersøge om der måske kunne ligge en begrænsning der.

Hvilke tanker har du opbygget i dig selv?

Hvis vi kan tænke os selv stærkere, så kan vi også tænke os selv sunde og raske. Vi kan tænke os selv kraftfulde og fyldt med energi. Vi kan forestille os vores smukke, vidunderlige, trofaste kroppe vandre vibrerende og lysende med energi rundt her på jorden og sende samme søde tanker afsted til alle de andre kroppe, der også er her.

Vi kan visualisere vores hjerner som levende og sunde. Lysende og lyserøde, fyldt med elektriske impulser og masser af oplyste områder overalt inden i den. Vi kan bekræfte, at vi er sunde og raske. At vi har en god intuition, at vi har jordforbindelse, og at vi føler os forbundne med alting her.

Selvfølgelig vil vi opdage tanker, der går imod positive bekræftelser, men det er okay. Det gode er netop, at nu bliver de opdaget. Vi kan aktivt gå ind og udskifte de mindre heldige tanker, vi kan have opbygget om os selv og vores kroppe og vores liv i det hele taget. Stille og roligt kan vi udskifte dem, en efter en, når vi bliver opmærksomme på dem.

Jeg synes, det er helt fantastisk spændende at gå på opdagelse i tankens kraft på den måde. Må jeg høre, hvad du får af tanker, når jeg skriver de her ord?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM