HÅB (DEL 1): ANBEFALING AF FILMEN ‘INHABIT’

Imellem historier

I dette indlæg om mit håb for en ny verden skrev jeg, at jeg heldigvis havde opdaget i mig selv, at jeg ikke kunne finde en ny positiv historie for fremtiden som jeg troede på. At alle de historier jeg havde i mig var meget dystopiske, og det gjorde mig bekymret. Heldigvis! For hvis jeg ikke havde opdaget det, så ville jeg blive ved med at tro på i mig selv, at verden ikke kan se anderledes ud end end den gør.

Siden jeg skrev det indlæg, har jeg hørt mange spirituelle inspiratorer, blandt andet Charles Eisenstein, tale om at vi er ‘in between stories’. Lige nu er vi et sted som menneskehed, hvor mange af os godt kan se, at den måde vi er gået frem indtil nu, har en udløbsdato. Der desværre kommer tættere og tættere på.

Tanken om at være ‘imellem historier’ gør mig glad. For så er det ikke mig der er noget galt med. Bare fordi jeg ikke kan se den nye verden for mig. Det er åbenbart et globalt fænomen som mange oplever lige nu. Fortvivlelsen over det gamle. Over at det ikke virkede, og at det ser ud til at det ikke sådan har tænkt sig at slå bremsen i af sig selv. Og fortvivlelsen over ikke at kunne forestille sig den nye fagre verden.

Væltet råddent træ i skoven ved Thorsager.

Drøm en ny drøm

Shamanerne i Sydamerika siger, at vi skal drømme en anden drøm. Men det er svært at forestille sig, hvordan den drøm overhovedet kan drømmes. I vores kultur og i medierne eksisterer der meget få eksempler på, hvordan den drøm kan se ud.

Filmen ‘Inhabit’ gav mig håb! Og jeg tror, at håb er vigtigere end nogensinde lige nu. Hvis fortvivlelsen får overtaget, så ser det for alvor sort ud for os. I filmen præsenterer så mange fine mennesker alternativer til, hvordan vi kan skabe en ny historie. Hvordan vi rent faktisk kan bygge vores verden op på ny.

Filmen er gratis at se, men du kan donere penge til skaberne af filmen, hvis du har lyst til det.

God fornøjelse! Og find filmen ‘Inhabit’ her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM