Giv Slip Tag Imod

Lige så vigtigt som det er at give slip på alt det vi ikke længere har brug for, alt det der ikke længere styrker os, lige så vigtigt er det at kunne tage imod. For mange kan det næsten være den sværeste del af dette store kosmiske åndedræt.

Det kan være “nemt” nok at puste ud, at slippe, give slip på ego, gamle mønstre, idéer, mennesker, forhold, handlemåder. Det føles befriende og som en stor stor lettelse. Maven bliver blød og rolig af denne udånding. Men når vi så skal trække vejret ind igen, så kan vi støde på alle de blokeringer i os som fortæller os at vi ikke er værdige nok, at vi ikke har fortjent det gode, livet, ilten. Det kan næsten være nødvendigt at dele det dybe modtagelige åndedrag op i flere omgange, fordi vi mærker spændinger i kroppen og psyken der minder os om alle de gange vi har taget imod, åbnet op, og er blevet såret.

Kan du tage imod kærlighed, venlighed, omsorg? Kan du tage imod alt det gode der er i livet? Eventyr, magi og hengivelse? Kan du tage imod muligheder når de viser sig, i tillid til at det er en del af den store indånding, kan du gøre det uden frygt for at du ender med at blive såret?

Livet er ikke kun en udånding. Hvis vi ikke trak vejret dybt dybt ind, så er det meget simpelt hvad der så ville ske. Vi kan godt overleve på halv kraft, ved kun at trække vejret ind i staccato rytmer, korte og hårde, men vi går glip af så meget næring og liv på den måde.

Mange af os har vænnet os til at puste meget meget dybt ud når der er noget vi gerne vil slippe i os selv. Det er helt almindeligt at folk i samtaler hvor de taler om noget svært, puster dybt ud. Det er en måde at få kroppen til at slippe den spænding der sidder, den spænding der har med det svære emne at gøre. Det er et fantastisk redskab, prøv at lægge mærke til om du ikke allerede automatisk gør sådan af dig selv og bliv mere bevidst om at arbejde med at slippe på den måde.

Nu skal vi dog have endnu en dimension på, vi skal mærke når vi trækker vejret dybt. Når vi fx snuser vores elskede på halsen og har lyst til at kunne trække den duft helt ned i tæerne på en indånding. Når vi krammer vores børn og automatisk trækker vejret så dybt ind, at vi næsten bliver helt rørt til tårer over at vi kan føle sådan en kærlighed. Når vi siger “ååhhh” fordi noget er sødt, rørende, kærligt, så trækker vi vejret dybt ind på samme måde.

Det dybe, bløde, blide åndedrag kan vi bruge bevidst når vi tænker på vores liv. Er der noget som er svært, så tænk ind i det, mærk det og træk vejret dybt dybt ind. Mærk at det kan være svært at få luften helt ned i den nederste del af maven når du tænker på dine regninger. Det som du gør med denne indånding er, at du fortæller dig selv at du er klar til at modtage en løsning. Du er klar til at modtage penge, kærlighed, tryghed. Du beroliger dig selv med ilten og åndedrættet. Du mærker de forhindringer der er i dig selv, de tankemønstre og følelseshistorier der siger at der ikke er noget til dig. At der ikke er nok. At livet er skabt til kamp og svære indåndinger, at det ikke er flydende og at der ikke er flow, kærlighed, penge nok til alle.

Gør din indånding smidig, blød, sig til dig selv at du tager imod. Du må gerne græde lidt når du mærker hvad der sker i dig når du bestemmer dig for at nu vil du tage imod. Det er bare en måde at slippe de gamle følelser, som sidder og blokerer for at tage imod livet.

På udåndingen er vi handlende, vi slipper. På indåndingen er vi modtagende. Vær ikke bange for at have tillid til livet, til at det vil dig godt. Risikoen for at blive såret er der uanset, og er meget større, hvis vi nægter os selv kærlighed og flow ved at være bange for at tage imod, åbne op. Hvis du skulle blive såret igen, så er der altid udåndingen til din rådighed, til at hjælpe dig med at slippe den følelse og indåndingen bekræfter dig i at det var det værd alligevel, at livet er vidunderligt, fyldt med næring, puls og skønhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.