KUNSTEN AT MANIFESTERE DET LIV DU ØNSKER DIG

Ændr dit sind og dit liv følger efter

Når dit sind ændrer sig, så ændrer dit liv sig også. Vi tror, at det er livet som ændrer sig, og så må vores sind indhente det. Men det er lige omvendt. Det er livet, som skal indhente sindet. Det er virkeligheden, der skal hale ind på dig, og det du er.

Der er en grund til at mange spirituelle eller new age praksisser bliver solgt på, at ved at vi bruger en bestemt teknik kan øge vores evne til at manifestere ting i verden. Det kan virke som en meget materialistisk og bagvendt tilgang til spiritualitet, for ofte kommer det til at se ud som om at grunden til at blive et spirituelt menneske, er en indgang til egoet. For egoet bliver lovet masser af penge på kontoen, nærmest ubegrænset. Det bliver lovet dyre tasker, vilde rejser, cocktails og musselmalet porcelæn.

Visualiseringens ‘bagside’ er lykken

Den måde at tilgå manifestation på har den bagside, at os som ikke er interesseret i materialisme (eller kapitalisme) kan komme til at værge os mod ord som visualisering og det at manifestere. Fordi det er kommet til at lyde så ego-kikset. Men faktisk er det meget smart at bruge begrebet penge, til at lokke egoer til spiritualitet.

For hvis man som bevidsthed er virkelig vågen, så vil man undervejs i sit manifestationsfokus opdage, at pengene eller evnen til at manifestere er en dejlig bivirkning, der kommer af at have det godt, være glad og faktisk lykkelig. Det fysiske, materielle, bliver altså sekundært fra at have været det, der primært lokkede egoet til at interessere sig for spiritualitet.

På den måde kan man altså snige egoet til stille og roligt at miste magten, ved i første omgang at have lokket det med D’Angleterre og flødeskumskager og pludselig er det i gang med at afsløre sig selv, og du kan få skovlen under det.

Lær at manifestere det du ønsker

Når du har forstået dit ego og de mekanismer, der er i det ubevidste, så er du 90% af vejen mod så let som ingenting at kunne manifestere det liv, du ønsker dig. De sidste 10% kommer af at sætte bevidste intentioner og at lære ægte at mærke, hvad det er du ønsker dig, for pudsigt nok, er det svært for virkelig mange.

Hvis du gerne vil lære at manifestere det du ønsker, så tænk over følgende:

DU skaber dit liv 100%

Alt hvad du indeholder (både bevidst og ubevidst), er det du ser ude omkring dig. Du skaber altså din verden. Ikke bare sådan 63%, men virkelig ETHUNDREDEPROCENT!

Så selvom du træner positiv tænkning og positiv tale (hvilket altid er en virkelig god idé, for det vi tænker og siger, skaber også vores virkelighed), så er du også nødt til at få fat i det ubevidste, der ligger i dig. Det ubevidste kan du få kontakt med på rigtig mange måder. Det ubevidste er alt det, der ligger gemt i egoet, og det kan altså sabotere enhvers messen af: “Alt er godt”. For hvis dit underbevidste ikke tror på den tanke, så kommer din virkelighed aldrig til at ændre sig til at alt er godt.

Du kan ikke narre dig selv. Hvilket jo egentligt er meget beroligende at vide. Du kan altså ikke hjernevaske dig selv med positive bekræftelser, hvis der dybt i dig er en modsatrettet overbevisning, så vil den overbevisning altid vinde. Det er den store rumlen i dybet, langt ned i jorden, som skaber de store bevægelser på overfladen. Det er ikke det, der foregår på overfladen, der ændrer virkeligheden.

Solopgang over Storebæltsbroen

Mine bedste råd til at komme i kontakt med dit ubevidste

Jeg har prøvet mange ting for at komme i kontakt med mit ubevidste og jeg er stadig i en stadig bevægelse hvor jeg hele tiden undersøger, hvordan jeg kommer længere og længere ned. For jo mere jeg ser på og slipper, jo mere radikalt ændrer verden sig omkring mig.

 • Jeg faster med jævne mellemrum. Jeg spiser en vegansk kost. Jeg er opmærksom på kosttilskud og motion. Det vil sige, at jeg altså holder øje med min fysiske krop fordi jeg ved, at jeg kan åbne for det ubevidste ved ikke at dulme med fedt, sukker og sofa.
 • Jeg mediterer og laver visualiseringer. Jeg laver energiøvelser som en daglig praksis. Øvelser der er så integreret i mig, at jeg gør dem helt af mig selv nu. Jeg arbejder shamanistisk med trommerejser, ritualer og påkaldelse af kraftdyr.
 • Jeg arbejder hele tiden med mit ego, det har jeg tidligere gjort igennem forskellige former for terapi og behandlinger. Jeg har i mange år deltaget i ayahuasca-ceremonier, fordi den medicin er en anden virkelig effektiv måde at tilgå og synliggøre det ubevidste på.
 • De sidste par år har jeg lavet The Work på næsten daglig basis, og jeg ved, at egoarbejdet er et arbejde, som hele tiden er i bevægelse. Det er meget vigtigt, at det ikke stagnerer og bliver stift, for så snupper egoet kappen på sig som “den der laver the work”, “den der deltager i ceremonier”, “den der går i psykoterapi på 10. år”. Derfor er jeg hele tiden vågen og holder øje med nye redskaber, jeg kan bruge til at dykke ned i sindet i mig.


Det her er kun eksempler på hvad der virker for mig, men det virker til gengæld også så godt, at jeg tør anbefale det. Men vi er alle sammen forskellige og skal alle sammen mærke efter hvem vi er, og hvad vi kan mærke føles ægte og sandt for os.

Hvis du mærker modstand mod at dykke ned i dig selv

Hvis du har modstand på at lave det her mere dybtgående arbejde med det ubevidste, hvis noget i dig mener, at det kan du godt springe over, for du kan sidde og positivtænke og “OM´e” dig til en strandvejsvilla, så læg mærke til hvad det er i dig, som føler modstanden. Jeg vil vædde med, at det er dit ego.

I de her tider, hvor jordforbindelse virkelig ikke bliver serveret særlig mange steder, tværtimod, så er det rigtig nemt at ryge ud i de luftige lag og tro, at vi kan pastelmale, feng shui’e, krystalarbejde os til Mulberry og Marc Jacobs. Så vær også bevidst om det i dig. At det er luften i dig og i vores samfund, som dyrker og helliggør det “lette” og overfladiske arbejde. Ved at gøre din spirituelle praksis fysisk og tage den ud af tankerne, så manifesterer og jordbinder du den også. Allerede der er du rigtig godt på vej til at skabe dig det liv som du ønsker dig.

Men hvis du har arbejdet med visualisering og med at manifestere i mange år, og du ikke synes der er sket noget, så overvej om du har taget. At du virkelig har taget de dybe spadestik i dig selv? Måske er du ikke nået ned, hvor guldet er i dig, men bliver ved med at sidde på overfladen og føle at livet kører rundt med dig og ikke omvendt.

2 Comments

 1. Majbrit Julianne Bøjlesen
  26. august 2018 / 08:48

  Kære Anja?

  Jeg nyder at læse dine fantastiske indlæg, som giver mig nogle “aha oplevelser ” der virkelig rammer på min krop og sjæl.

  Jeg kan ikke lande i mig. Forstået på den måde, at jeg hele tiden bevæger mig rundt udenfor mig selv… I alt hvad jeg gør. Undtaget når jeg er sammen med min hest❤️

  Kan du hjælpe mig, til at komme hjem ? Så jeg kan skabe en vidunderlig verden for mig og for andre.

  Bedste hilsen

  Majbrit Julianne

  • Anja Dalby
   Forfatter
   28. august 2018 / 08:45

   Kære Majbrit

   Mange tak fordi du skriver og tak fordi du læser med!

   Når jeg er sammen med dyr, så oplever jeg ligesom dig at være i mig selv. Jeg bliver nærværende overfor dem og mig og jeg får en følelse af at “fylde mig selv ud”, således at jeg føler mig groundet og tilstede.

   Den samme følelse har jeg opdaget at jeg kan få når jeg er ude i naturen, hvis jeg fx går en tur i en skov eller ved vandet. Det kræver lidt længere tid at komme hjem i mig selv, end det gør hvis jeg er med et dyr, men ikke desto mindre lander jeg roligt i mig selv hver gang når jeg har været i naturen.

   Fordi jeg opdagede at det var sådan jeg havde det, så begyndte jeg at “efterligne” den følelse andre steder i mit liv. Så jeg efterligner den ro der opstår i mig når jeg er sammen med dyr og i naturen. Jeg skaber rum i min hverdag hvor jeg kan synke ned i samme ro, det kan være en type motion der kan give mig lidt det samme, eller det kan være min kost, en bog, at tegne eller være i haven. Jeg kan også skabe samme fornemmelse af at være hjemme i mig selv, ved at lave helt praktiske ting som fx at gøre rent, vaske op, vaske tøj osv.

   Det er altså noget jeg er bevidst om at træne. Det er noget jeg tager meget alvorligt i mit liv, for ellers kan jeg også nemt få den der flagrende fornemmelse af at være helt uden jordforbindelse, som jeg tror er den du beskriver?

   Jeg træner det og tager det meget alvorligt, på samme måde som at huske at drikke nok vand, spise nok grønt, få frisk luft og alle de andre ting vi ved er gode for os.

   Er det på den måde du har det og er det brugbart for dig det jeg skriver her? Jeg vil meget gerne høre fra dig igen hvis det ikke var det du mente.

   Ha det rigtig godt.

   Kærlig hilsen

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM