JORDFORBINDELSE

Hvad er jordforbindelse?

Det har taget mig noget tid at finde ud af, hvad begrebet jordforbindelse betød. Jeg troede, at det at have jordforbindelse var en evne for de få. Og noget som man måske, hvis man arbejdede hårdt, kunne træne sig op til at have. Senere fandt jeg ud af at det i virkeligheden er meget simpelt.

Jordforbindelse er selvfølgelig bare forbindelse til jorden. Det er forbindelsen til den tunge, mørke, frodige muld. Det er forbindelsen til det solide, det faste, det holdbare. Det er forbindelsen til det som altid er. Det som ikke ændres. Jorden er altid under dine fødder. Forbindelsen er det faste holdepunkt, som aldrig tipper dig, altid holder dig fast. Fra ikke at ane hvordan den manglende forbindelse gav sig udslag i min person, så kan jeg nu meget tydeligt mærke, når den ikke er tilstede.

Vær bevidst om din jordforbindelse hver dag

Manglende jordforbindelse kan blive til tankemylder. Du kan også have svært ved at koncentrere dig og nemt blive overvældet af følelser (egne som andres) og lade dig rive med af dem. Jeg føler mig ofte bekymret og ængstelig, når jeg mangler jordforbindelse. Værst af alt, så føler jeg, at jeg ikke er forbundet. At der ikke er noget omkring mig til at støtte mig. Jeg føler jeg svæver i et tomt rum, adskilt og alene.

Nu sørger jeg for at hylde Jorden og forbindelsen til den hver eneste dag. Mange gange om dagen, enten bevidst eller ubevidst. Det giver mig en ro og en tillid til, at alt er okay. Jeg føler mig elsket og næret af den store moder under mig. Jeg flyver stadigvæk ud og besøger stjernerne, ret ofte faktisk, men nu er der en balance i tingene. Jord og luft er balanceret.

5 effektive hacks til bedre jordforbindelse

Her er nogle af mine mest effektive hacks til, hvordan du meget nemt kan skabe bedre jordforbindelse i din hverdag.

#1

Jeg mærker jorden, når jeg går på hende. Jeg gør min gang til en meditation. Selv 10 skridt hen til postkassen udenfor eller hen til kiosken på hjørnet, bruger jeg til at være bevidst om jorden jeg går på. Jeg mærker mine fodsåler, og jeg går roligt og fokuseret.

#2

Når jeg har mulighed for det, så lægger jeg mig ned på jorden, med hele min krop. Det kan være i haven, i parken, på stranden, i skoven. Jeg ligger helt stille og mærker hendes puls bevæge sig op igennem mig. Jeg mærker hendes umådelige ro og styrke. Jeg mærker hendes ild i det indre, jeg mærker hendes omsorg og tilgivelse.

#3

Hvis jeg sidder på en stol, så sætter jeg begge fødder i gulvet og bliver bevidst om, at nu kommer hendes energi op igennem mine fodsåler. Jeg mærker energien bevæge sig op igennem min krop, fra fødderne til toppen af hovedet og op i himlen.

#4

I haven når jeg luger eller planter, begraver jeg mine hænder i jorden. Jeg bliver bevidst om teksturen, varmen, kulden, fugten og tørken. Jeg føler på hende med mine hænder. Og jeg føler mig uendelig taknemmelig over hendes overflod, over at jeg må gå på hende og høste frugterne fra hendes muld. Det kan også sagtens gøres med en altankasse, en krukke indenfor eller når krydderurterne indenfor skal plantes om.

#5

Jeg siger tak for mad. Tak for det jeg selv kan høste og tak for det andre kan høste. Jeg vælger maden og de ting til, som har skadet jorden mindst. Jeg gør mit bedste for at bevæge mig med omtanke og omsorg for den store moder under mig, hvis velfærd i sidste ende er grunden til at vi kan få lov at være her.

Gammelt metalskilt med ordene: Jordforbindelse må ikke fjernes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM