DET NYE I MIT LIV

En ny uddannelse

Jeg har tidligere fortalt, hvordan jeg overraskende nok var begyndt at kede mig rigtig meget ude i skoven. Derfor bestemte jeg mig for at lave nogle ændringer i mit liv.

Jeg kunne mærke, at jeg skulle tage den her fornemmelse af, at min hjerne nærmest kløede på indersiden af kedsomhed alvorligt. Så jeg begyndte at se mig om efter nye kurser og uddannelser.

Det er ikke fordi jeg på nogen måde er færdig med selvudviklingskurser eller kurser i spiritualitet, men jeg kunne mærke, at det var noget helt andet, jeg havde lyst til.

Metafysik

En dag sad jeg og søgte på nettet på ordet Metafysik. Ved et ’tilfælde’ opdagede jeg, at når man læser filosofi på universitetet, så kan man vælge metafysik på overbygningen. Jeg har tidligere overvejet at læse fysik på universitetet af samme grund, nemlig at jeg af den vej kunne komme til at undersøge nogle af de større spørgsmål i livet.

Men matematikken, som er fysikkens sprog er ikke noget, som ligger naturligt til mig. Til gengæld forstår jeg filosofiens sprog, det forekommer mig noget lettere tilgængeligt. Derfor gik jeg i gang med at undersøge, hvad der skulle til for at jeg kunne starte på filosofi. Det viste sig, at min HF, som nu er 25 år gammel, havde mistet en del i værdi i tiden, der er gået. Den er ikke blevet bedre ligesom god vin. Så selvom det ikke kræver det vilde at søge ind på filosofi, så krævede det alligevel mere end min HF kunne mønstre.

Anja Dalby Egoet Filosofi Universitetet

Kender du det med at sætte regler op for dig selv?

Jeg havde selvfølgelig sat nogle regler op for mig selv. Det gør jeg altid, og det viser sig hver gang at være lige åndssvagt, for de holder alligevel aldrig.

Min første regel var, at hvis jeg ikke kunne starte på filosofi i august i år (2018), så kunne det også være lige meget. Da det var i juli måned, jeg fik de her tanker, måtte jeg ret hurtigt erkende, at det alligevel var en tak for sent at søge ind.

Den næste regel var, at jeg kun ville søge ind på filosofi, hvis de havde opstart hvert halve år, så jeg kunne starte i januar 2019. Det havde de så ikke, næste start er august 2019.

Den trejde regel var, at jeg KUN ville søge ind på min HF (og kvote 2 naturligvis). Jeg ville under ingen omstændigheder opgradere min HF med enkeltfag …

Regler er til for at brydes …

Så gæt, hvad jeg har lavet det sidste halve år? Yes. Taget enkeltfag i Aarhus. Og det fortsætter jeg sørme også med det første halve år af 2019. Jeg tager engelsk (for det er en karakter, jeg ved jeg kan forbedre) og tysk på grund af optagelseskravet om et fremmedsprog på fortsætterniveau.

Jeg kan godt gå rimelig hurtig kold i ting, jeg gør med et bestemt mål for sigte. For selvom det er sjovt og hyggeligt at gå i skole igen, så er det så heller ikke sjovere. Jeg siger lige ordene: Tyske præpositioner. Men denne gang er det lykkedes mig at have målet klart visualiseret foran mig hele tiden. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at læse metafysik.

Jeg er bange for at tabe ansigt

Der er en grund til, at jeg ikke har skrevet om det her på bloggen. Grunden er nemlig, at jeg er bange for at fejle. Jeg er bange for, at jeg ikke får gode nok karakterer i tysk og engelsk til at kunne søge ind på filosofi. Og jeg er bange for at starte på uni og så opdage, at det slet ikke er noget for mig, eller (gys), at det er for svært. Jeg er bange for at tabe ansigt og gøre det “offentligt”, fordi jeg har denne blog.

Jeg er 43 år og altså 44 år, når jeg starter på universitetet. Der har jeg aldrig prøvet at gå før. Så det tænker jeg, at det kan jeg godt. Og hvis jeg ikke kan, så er jeg en erfaring rigere, og de er faktisk det mest værdifulde i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM