EN UDESIDNING ER EN GAVE TIL DIG SELV

Lørdag d. 14. august 2021 holder jeg årets sidste udesidning og så går jeg i hi for vinteren og venter helt til foråret, med at gå ud og sætte mig i skoven om natten igen. Måske. For jeg har lige genlæst Annette Høsts ‘Jorden Synger’ og der gik det op for mig, at jeg helt har vænnet mig, til at det er en hel nat i skoven eller ingenting. Sådan behøver det ikke at være. Annette skriver i sin bog, at vi jo altså sagtens kan sidde kortere tid i skoven, i takt med at nætterne bliver længere. Det havde jeg helt glemt i min helnats-udesidningsfrenzy.

Jeg tror jeg vil lave flere kortere og mere spontane mini-udesidninger hen over vinteren. Det kræver ikke den store forberedelse, at gå ud i skumringen og så gå hjem når flyverdragten ikke kan modstå kulden længere. Det vil være en meget fin måde, at blive ved med at holde kontakten til udesidningen vinteren over. Udesidningen som jeg efterhånden er begyndt, at betragte som et væsen i sig selv.

At alt er besjælet er ikke en ny tanke eller følelse for mig. Sådan har jeg (heldigvis) haft det hele mit liv. Men der er et sket et skift i mig, med de udesidninger jeg har lavet i år. Jeg er gået fra at have en klar følelse, af at al-‘ting’ er besjælet, hvor nøgleordet er ‘ting’. Til at jeg kan mærke det samme i forbindelse med fænomener, koncepter, ideer, kreativitet … At alt har eller faktisk er et væsen. At en ide er et væsen. At et koncept er besjælet og så videre. Det er en ny følelse i mig som jeg glæder mig, til at undersøge nærmere og mærke mere ind i.

En udesidning er en gave til dig selv

Trommegruppen til udesidning

Lørdag d. 3. juli 2021 tog jeg den trommegruppe som jeg er en del af, med ud i skoven til en udesidning. Jeg er så heldig, at Iben Munk er en del af trommegruppen, og herunder følger samtalen med Iben om hendes oplevelse, af at lave en udesidning.

Iben har sammen med sin mand, Karsten Munk, firmaet Jordens Sang, hvor de arbejder med naturen som omdrejningspunkt. Det er meget smukt arbejde Iben og Karsten laver og det kan stærkt anbefales, hvis du også kan mærke at jorden synger under dig.

Hvis du gerne vil kunne synge med den sang du hører fra jorden, så tag endelig på en udesidning. Start med en kort udesidning, hvis en lang er for overvældende eller uoverskuelig. Eller start på dette forløb som Iben og Karsten faciliterer i deres smukke skovjurt ved Skanderborg, hvor du møder dig selv og dit inderste væsen i naturen. Jordens sang går fra at være en svag melodi du kan høre i det fjerne, til at blive en hymne der fylder hele dit sind og din sjæl.

Jordens sang er den bedste navigation du kan lade dig lede af. Sangen kalder dig hjem til dig selv og til hvorfor det var du kom her. Hvad det var du skulle. Hvad er din særlige medicin til verden. Det er en meget smuk rejse. Det glæder mig helt vildt, at så mange vågner til den færd i denne tid.

Det var en meget særlig nat, da vi i trommegruppen holdt udesidning d. 3. juli, min beskrivelse af den udesidning kan du læse i dette blogindlæg. Og ellers kan jeg varmt anbefale dig at høre Ibens fortælle om hendes oplevelse af udesidningen i videoen herunder. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM