ETIKKEN

Herunder kan du læse de etiske regler jeg hentede i en clairvoyance.

EN REJSE TIL KINA

Jeg rejste med mine hjælpere og endte langt tilbage i tiden i det gamle Kina. I en landsby omringet af rismarker og bjerge, mødte jeg en gammel mand. Landsbyen var præget af frygt for tigeren, som tog bønderne ude i marken og for soldaterne som hentede bønderne til krigen. Der var en trykket og vagtsom stemning.

Jeg blev vist ind til den gamle mand i hans hytte.

Den gamle mand sad på gulvet og skrev på en helt masse forskellige ark gulnet papir. Jeg fik vist en plads foran ham på gulvet. Sad i lang tid foran ham og ventede på at han var klar.

”Jeg vil spørge dig, om du kan fortælle mig noget, om hvordan mine etiske regler som clairvoyant skal være”.

Han svarede, ”Du er både bonden, tigeren og tigerens unger. Du er både soldaten der henter uvillige bønder til krigen og du er bonden, som i næste landsby er blevet til soldaten der henter andre bønder.”

Jeg så hvordan tigeren hentede mennesker som føde til sine egne unger. Og jeg så hvordan de soldater, der virkede så hensynsløse og brutale når de hentede bønderne i landsbyen, selv var bønder. Kidnappet til en fremmed krig, fra en anden lille by.

”Du er bjerget, som både er stort, stærkt og mægtigt, men som også bare er lavet af jord. Du er floden som smyger sig stille og smidigt gennem landskabet, men som er stærk nok til at banke sig igennem bjergets sider.”

”Vi er alle sammen et. Vi består alle sammen af det samme. Af soldaten, bonden, tigeren, træet, bjerget, floden.”

Jeg sagde tak for ordene. Men svarede ham også, at jeg synes det var lidt svært at få et konkret etisk regelsæt ud af de billeder han havde givet mig, uanset hvor fine de var.

Selvom den gamle mand var venlig, så var han også ret afmålt i sin entusiasme overfor mig. Det var tydeligt, at jeg forstyrrede ham i hans skrivning, på de mange stykker gulnede papirer som lå foran ham.

”Når nogen kommer til dig for at få hjælp og afklaring, så kommer du også til dem. Misforstå ikke rollen som clairvoyant, så du tror at du ved alt. Alle som kommer til dig, lærer du også af og udvikler dig ved. Du er alting og ingenting. Du er bare formidleren af budskabet.”

Tak, sagde jeg, og prøvede igen: ”Jeg havde måske mere forestillet mig, at når jeg rejste ud for at finde mit regelsæt som clairvoyant, så ville jeg få en slags liste i punktform, som jeg kunne poste direkte på min hjemmeside. Noget om etik som også ville være nemt for mine fremtidige kunder at forstå.”

Han sukkede dybt og begyndte at rode endnu mere rundt i sine papirer. Jeg fik en følelse af at min tid sammen med ham var begrænset, at han nok snart ville smide mig ud af sin hytte.

På et stykke papir som han vendte hen mod mig, stod der:

”Observer uden at dømme. Forhold dig neutralt til alt hvad du oplever.”

”Mød alt og alle med kærlighed, der findes ikke andet.”

Jeg vidste at min rejse var slut og jeg takkede den gamle kinesiske mand, mine kraftdyr og de andre hjælpere som havde været med, og rejste hjem igen.

Sådan her blev mine etiske regler altså, jeg har beskrevet det jeg oplevede så ærligt og rent som muligt.

Anja Dalby

2 Comments

 1. Caroline
  27. august 2023 / 10:30

  Hej Anja,

  Dit blogindlæg med kronisk mavesmerter dukkede op i en Google søgning. En søgning jeg ikke har turde lave, da jeg var bange for svaret. Jeg har haft kronisk ondt i solar plexus i 4-5 år nu. Kan huske dagen og øjeblikket det startede.

  Jeg er inderligt bange for at jeg aldrig kommer af med følelsen igen. Mit liv er fuldstændig gået i stykker siden, som om det åbnede op for en mørk side af livet, hvor angst og stress og frygten for forkerte beslutninger er altoverskyggende.

  Hvordan har du det i dag? Har din smerte forløst sig? Og har du noget læsestof på emnet, som jeg kan komme i gang med? Eller evt gode råd til, hvordan jeg skal gribe min situation ad.

  Det er meget svært for mig at tale om, da jeg skammer mig over at jeg har følelsen, og ja, at jeg er et menneske som er gået i stykker, og jeg kan ikke rigtig holde ud at tænke på, at jeg skal leve med denne følelse resten af mit liv. Så vil jeg hellere ikke leve. Puha det var hårdt at skrive.

  Håber du kan give mig lidt håb og retning.
  Tak!

  • Anja Dalby
   Forfatter
   27. august 2023 / 14:07

   Kære Caroline

   Mange tak for din kommentar, og tak for tilliden til at skrive til mig.

   Du er ikke gået i stykker. Min oplevelse er, at jeg får et sug, eller en form for smerte eller ømhed, i solar plexus, når jeg ikke er tro mod mig selv. Chakraet, eller punktet i kroppen, står for personlig kraft, selvtillid, og at være målrettet og kunne tage vare på sig selv. Du kan se det som et advarselssystem din krop har, som fortæller dig når du overskrider dine egne grænser for at tækkes andre. Jeg oplever, at jeg får ondt i punktet når jeg bliver usikker. Når jeg lyver, og det er ikke store løgne, men når jeg siger ja i stedet for nej, og alle de ‘små-løgne’ vi bruger, for at gøre andre glade og tilfredse.

   Jeg er selv meget opmærksom på når jeg får suget i maven nu. Så ved jeg at mit advarselssystem er i gang. Jeg ved at her er en situation, hvor jeg skal mærke efter i mig selv. Det kan være at jeg er sammen med andre, som har et meget stærkt Jeg. Min natur er blød og føjelig, så derfor kommer jeg ofte til, at gøre andre glade før mig selv. Før i tiden opdagede jeg ikke engang, at det var det, som var sket. Det kunne først være længe efter, at det gik op for mig, at jeg ikke havde været tro mod mig selv. Derfor er solar plexus smart. Det fornemmer uden om de programmeringer vi har med os. Så mine programmeringer, både fra barndommen og min opvækst i det hele taget, plus sådan som jeg er som menneske i det hele taget, handler meget om at jeg skal gøre andre glade før mig selv. Solar plexus er som en klokke i min mave, der ringer når jeg ikke mærker efter hvad jeg egentligt gerne vil.

   Prøv at tænke tilbage på øjeblikket hvor du fik ondt i maven. Hvad skete der? Jeg er ret sikker på, at du oplevede noget som var ubehageligt. Noget som har gjort dig bange og usikker, siden du ikke har kunne slippe følelsen igen. Min råd til dig er, at du arbejder med selvkærlighed og selvaccept. At du opbygger en tillid til dig selv, og faktisk takker din mave for at være så god en guide for dig.

   Du er altid velkommen til at bestille en læsning, hvis du ønsker yderlige råd og vejledning. Og ellers ville jeg begynde at mærke ind i punktet selv. Spørg din intuition til råds, tag det som en gave og en åbning til at lære dig selv endnu bedre at kende. For mig har det været, og er, en spændende rejse, at lære mig selv bedre at kende på den måde. De af os som ikke har lært naturlig og sund grænsesætning som børn, er heldige at være så følsomme, at vi kan mærke hvad solar plexus fortæller os om at være i verden.

   Alt det bedste til dig og mange kærlige hilsner

   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM