Who You Gonna Trust?

Der er mange måder at være intuitiv på. Nogle får en bestemt følelse i hele kroppen, de mærker ind i ting og mærker efter kulde eller varme. Nogle får helt klare beskeder, ord, sætninger, der kommer til dem ud af det blå. Andre igen ser, de ser andre lag af virkeligheden. Der er ligeså mange måder at være intuitiv på som der er mennesker og man kan nærmest tale om forskellige intuitive intelligenser, som man taler om intelligens normalt, hvor man deler den op i musisk/matematisk/sproglig/social o.s.v.

Det siger sig selv at der ikke er nogen korrekt måde at være intuitiv på. Så længe du kan bruge de svar/beskeder du får på en måde til at vide hvilken vej du skal gå, hvilket skridt du skal tage, hvad du skal arbejde med for at komme videre i din udvikling, så er det naturligvis hip som hap om du føler intuition i tæerne eller ser svaret for dig som et stor banner i himlen.

Men én ting der er fælles for os alle, det er at vi kan begynde at arbejde med at stole på vores mavefornemmelse. Mavefornemmelse er et andet ord for den intelligens der sidder i Solar Plexus. Solar Plexus sidder et stykke over navlen og hedder rigtig Celiac Plexus. Punktet er fordelingscentral for en kæmpe mængde nerver.

Punktet er ikke kun et chakra, det er også fysisk i kroppen et meget følsomt sted. Man taler om at Solar Plexus på mange måder er mere følelsesmæssigt intelligent end hjernen er det, fordi punktet fornemmer intuitivt på en helt anden måde end vores hjerne kan.

Gut feeling, et stød i mellemgulvet og selvfølgelig mavefornemmelse, er ord vi bruger dagligt for at beskrive det der sker i maven, når vi mærker noget vi måske ikke kan forklare med fornuften. Solar Plexus er punktet for din intuition og dine følelser. Måske kender du fornemmelsen af at være sammen med en person som du med tankerne godt kan lide. Du synes at ham/hende er sød og venlig, de opfører sig pænt, smiler og ser dig i øjnene. Men det er som om du er lidt øm i den øverste del af maven når du er sammen med dem. Der er en uro i maven, som du ikke kan bortforklare med for meget kål eller kaffe.

Nogle gange finder vi ikke ud af hvorfor der var uro i maven, i forbindelse med den pågældende person og vi må bare erkende at sådan er det, nogle gange skal vi ikke vide alt. Andre gange er der kontant afregning og den uro vi følte, får vi bekræftet var sand, fordi personen vender på en tallerken og den søde person vi før kendte, viser pludselig en ny, ikke særlig rar side af sig selv.

Uro i Solar Plexus kan være et tegn på at du skal være klar til at tage benene på nakken. Her er ikke trygt at være, sabeltigeren sover rævesøvn og du skal være parat til at tonse afsted så hurtigt du kan. Uro i punktet viser dig at nu skal du være på vagt, her er noget som gør dig usikker. Og her, her kan du være helt sikker på at det ikke er dit ego som snyder dig. Solar Plexus arbejder helt udenom egoet, usikkerhed i det punkt har intet at gøre med det du har skygger på eller skal arbejde med, på den måde i dig selv.

Du kan tydeligt mærke når du er sammen med nogle mennesker hvor du har det godt og føler dig helt tryg. Så er du varm og blød i maven, du har let til at le og slippe følelser ud af dig, du er helt i ro i maven, i tillid til at det er okay at være dig, lige nu med det her menneske, i den her situation.

Når du føler uro, så døm endelig ikke det andet menneske, hvis det er sammen med en anden person du føler den uro. Den uro kan bare være fordi, at her er ikke et godt match. Den her kvinde, mand, chef, kollega, ven, veninde kan være perfekt for en masse andre, men ikke for dig. Og det er megameget okay, du skal bare ikke ignorere den følelse.

Lad os sige at du kommer ind på en bar en sen aften og ikke bevidst kan se at her er noget galt, hvis det giver et stort sug i maven, så gå et andet sted hen. Hvis du får tilbudt noget, et job, en kæreste, en bakke æg og du får ondt i maven over navlen, så sig nej tak. Stol på den følelse. Jo mere du øver dig i at stole på den, jo tydeligere vil du kunne føle den og naturligvis også når maven bare føles helt blød og dejlig rolig.

Du kan begynde at teste hvordan det føles at gå ud i en stor menneskemængde og hvordan det føles at gå ud i naturen. Du vil sandsynligvis føle et sug i maven i menneskemængden, for du samler så meget op på alle de energier du er sammen med, i naturen vil du nok føle dig helt rolig i maven, med mindre der er en gruppe bisonokser på vej over bakken imod dig.

Vi kan ikke undgå alle situationer hvor vi får sug i maven. Men vi kan blive bevidste om dem og vælge til og fra, så vi ikke dræner os selv udnødvendigt. Stressede situationer viser sig ofte som akut mavepine, find de situationer hvor den pine forsvinder fra dig og prioriter dem mere i dit liv, hvis du fx har et job du gerne vil beholde, men som nogle gange giver dig en mavepuster.

Træk vejret dybt ned i maven, ned i Solar Plexus. Pust ud med munden, pust alt det luft ud du kan. Giv slip på de spændinger der sidder der, hvis du fx har oplevet noget der gav dig ondt i maven. Slip det igen og læg mærke til hvorfor det var du følte uro.

Så, who you gonna trust? Din egen fine lille mave såmænd. Det er meget meget simpelt og meget meget fint. Solar Plexus er et smukt kompas du kan bruge til at mærke ind i dine omgivelser og du kan bruge den følelse du får, til at navigere efter, så dit liv bliver smidigere, mere i flow og uden synderligt mange sabeltigere i låret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.