Vrede er ikke styrke

Vrede er et udtryk for magtesløshed og kontroltab. Vrede og vredens forskellige former for udtryk, har intet som helst med styrke at gøre.

Buldren på brystet, brølen og pusten sig op, siger intet om at her er et menneske der er stærkt i sin kerne. Det siger tværtimod noget om at det her menneske er svagt, siden det har behov for at manifestere sig på den måde for sin omverden.

Vrede er bare vrede og der er intet galt med den. Men vi ER ikke vreden. Vi kan føle vreden, gå på opdagelse i den og undersøge den i os selv. Hvorfor det er jeg føler et kontroltab lige nu? Hvad er det jeg gerne vil holde ved? Hvorfor vil jeg holde ved og ikke slippe? Og er det værd at holde ved, hvis en af følgerne ved at holde ved, er at der dukker vrede op i mig? Når nu vreden fortæller mig så fint, at her er et emne hvor jeg skal slippe min idé om kontrol?

Tanken om kontrol er en illusion i egoet, for vi kan intet kontrollere. Når du forstår det er du fri.

Verden er ikke god eller ond. Verden er bare. Ligesom vi er. Vi kan blive så meget klogere på os selv, når vi tør dykke ned i, hvad det er følelserne gerne vil fortælle os. For en følelse har altid et budskab.

Vrede handler om magtesløshed og det er kun et bange og frygtsomt ego, som føler sig magtesløst. Hvis du oplever en følelse af magtesløshed i dig selv, så gå ind og slip det du gerne vil have magten over. Når du slipper dit behov for at have magt og kontrol, så opmuntrer du andre til det samme. Du smitter i den måde du er i verden på og du smitter i din energi.

Alt starter i os selv. Alt hvad vi ser ude omkring os, er et billede på det vi selv indeholder. Håndterer vi det vi ser med vrede og frygt, eller håndterer vi det med omsorg og forståelse? Er vi omsorgsfulde overfor os selv, når vi føler et kontroltab og måske får en følelse af vrede eller skælder vi os selv eller andre ud, over at vi nu føler som vi føler det?

Alt det der sker i os selv er vores eget ansvar. Det kan aldrig være andres. Hvordan ændrer vi verden? Et menneske af gangen tager ansvar for hvordan de har det og hvordan de agerer her. Det er så simpelt. Og i stedet for at vente på, at alle andre begynder at tage ansvaret for deres liv, så tag ansvaret for dit.

Kram dit ego. Til det bliver så pinligt for det at det fordufter, eller bare så længe at du ikke er en slave af det mere. Lad dit lys, din venlighed og kærlighed skinne fra din sjæl, fra den del af dig som er Guddommelig. Forandringer i verden er ikke svære når vi forstår at de kun kan starte et eneste sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.