Vil du være endnu mere fri fra egoet?

Da jeg begyndte at interessere mig for selvudvikling, var jeg heldig at falde over lærere, som var ret skrappe hvad angik egoet. Der var ikke meget pjat og dillerdaller i forhold til ego-arbejdet. Det var noget med at smøge ærmerne op og så ellers bare klø på med krum hals.

Det var rigtig godt for mig, at gå til egoet på den måde. For egoet i mig, skabte en del ravage i form af angst, selvmedlidenhed og manglende selvværd. Senere fandt jeg lærere, som viste mig hvordan det også er muligt at arbejde med egoet, på en kærligere måde. Ego-militærlejren i mig selv, fandt et mere roligt leje.

Men jeg er altid på udkig efter nye måder, at gå til egoet på. Min taske med redskaber er rigtig godt fyldt og jeg føler mig efterhånden virkelig godt beredt. Så næsten lige meget hvad egoet finder på, så har jeg lige den ting med mig nu, som kan hjælpe til at få dysset det ned igen.

Meditation er et af mine rigtig gode redskaber blandt andet.

The Work virker

Her i oktober måned, var jeg så heldig at tilbringe en weekend med Ernest Holm Svendsen. Ernest er (blandt meget andet andet) uddannet facilitator i The Work. The Work er et redskab som Byron Katie har udviklet, til netop at sætte spot på egoet og alle de spøjse historier det bærer rundt på.

The Work virker på den måde, at det er et arbejde man laver i sig selv. Og det er en af grundene, til at jeg rigtig godt kan lide det. For det er ikke nødvendigt, at jeg skal ud og have fat i en terapeut for at løse en problemstilling i mig selv. Jeg kan sidde hjemme, med min besynderlige overbevisning om noget og så kan jeg stille spørgsmålstegn ved, om det nu virkelig er sandt.

The Work er for mig et redskab i min rygsæk, der hjælper mig til at blive et menneske, som er endnu mere fri af egoet. Det fungerer fantastisk med alle mine andre redskaber, for det er ligesom alt det andet jeg har taget til mig, fri fra dogmer og skøre religiøse regler.

The Work er bare et ærligt og rent redskab som jeg kan bruge, til at sætte spot på mit ego. Som en arkitektlampe jeg drejer ind på egoet og kærligt spørger: Kan det nu også passe? Kan det nu være sandt, at du skal påføre mig så meget smerte, fordi du tror at verden er på den og den måde? Det kan det aldrig. Det kan aldrig passe det egoet tror. Derfor bliver jeg lynhurtigt mere og mere fri, til at kunne gynge og spise is, mens egoet stille og roligt lister ud af bagdøren.

At være ordentlig

Ernest er et af de mest ordentlige mennesker jeg har mødt. Dem der kender mig, ved at ordet ordentlig hos mig, er lig med den højeste udmærkelse. At være ordentlig, er at være så godt som uden ego. Være nærværende. Være rummelig. At være uden dom overfor andre.

At være ordentlig er at vide, at vi alle sammen bære rundt på det samme. Ingen er over eller under hinanden. Vi er alle sammen lige og vi bærer alle på de samme historier.

Jeg kan virkelig kun give Ernest mine største anbefalinger. Og fordi hans arbejde virkede så vildt godt i mig på den workshop jeg var på i København, så spurgte jeg Ernest om han ikke havde lyst til at komme til Aarhus og gentage succesen. Det havde han heldigvis.

Så til februar 2017, kommer Ernest til Aarhus. Hvis du har lyst til at få høvlet lidt mere af dit ego, så skal du være meget velkommen. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til selv at få arbejdet endnu flere spøjse ting igennem i mig selv, (ja der er stadig et par stykker tilbage) og det ville være dejligt hvis du havde lyst til at være med.

Workshop i The Work

Workshoppen kræver intet forudkendskab til The Work. The Work er at meditere på de tanker vi bærer rundt på og i sidste ende opdage, at de ikke er sande. Det er nemt og let forståeligt. Det kræver ikke andet end at turde være ærlig overfor sig selv, men så lover jeg også, at du kan rykke dig rigtig meget på en enkelt weekend.

Du kan læse mere om Begivenheden her på Facebook

Her på min hjemmeside

Eller læse mere om Ernest lige her hos ham selv.

Du er velkommen til at skrive til mig på anja@anjadalby.dk hvis du har spørgsmål til workshoppen du gerne vil have svar på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.