VERDEN ER VENLIG

Mit mantra

‘Verden er venlig.’

Prøv at smage lidt på det. Prøv at mærke hvordan det føles i dig, hvis nu verden var venlig. Hvordan ville du så agere i den? Ville du være anderledes i verden end du er nu?

Ordene kom til mig, en aften i en meditation og de er blevet til et mantra for mig som jeg gentager hver eneste gang, jeg oplever noget, jeg ikke forstår. Når de ord bliver ytret, så gør det ikke længere noget, at jeg ikke forstår, for jeg ved, at det der er sket er venligt, også selvom det kan være svært for mig at se det.

Verden er selvfølgelig venlig. Hvordan kan den være andet? Verden er skabt af kærlighed og det er den største kraft, der eksisterer her. At tro at verden er et uvenligt sted at være kan kun være en overbevisning skabt af et bange ego. At bestemme sig for at verden er venlig kommer ud af en kærlig bevidsthed. Det kommer ud af tillid til, at alt er præcis som det skal være.

Anja Dalby i regnen med en gul paraply. Verden er venlig.

Verden er venlig

‘Verden er venlig.’ Tre små ord. Tilsyneladende ubetydelige og almindelige ord, men som hele tiden gør mig skarp på, hvordan det er jeg selv gerne vil være i verden. For hvis verden er venlig, så behøver jeg aldrig mere være nervøs. Jeg behøver aldrig mere konkurrere. Jeg behøver aldrig mere sammenligne mig, være jaloux, misundelig, vred eller ked af det. Alle de følelser, der hører til egoet kan jeg slippe. For alt det jeg ser er venlighed, selv det som mit ego mener er smerte er venlighed, og det er der i hele transformationen og det magiske i ‘Verden er venlig’ ligger.

I en venlig verden er jeg selv venlig. Alle de historier mit ego har samlet sammen om, at jeg burde skamme mig, at jeg er et dårligere menneske end andre, at jeg ikke er så meget værd som dem, dem kan jeg slippe nu, for jeg er venlig.

Jeg er vild med at være i en venlig verden. Jeg har ingen grund til at være i konflikt med noget eller nogen, når jeg ved at alt er venligt. Jeg har ingen grund til at være oprørt over tingenes tilstand – som Byron Katie også så fint rammer ind her

Anja Dalby i regnen på en mark med en gul paraply. Verden er venlig.

Jeg åbner mig til den, jeg er

Når jeg bestemmer mig for at verden er venlig. Så bestemmer jeg mig også for, at jeg er i dialog med verden. Jeg kommunikerer med den. Jeg kan mærke, at den vil mig det godt, så jeg åbner mig og tager imod verdens venlighed. Hele mit væsen ændrer sig, når jeg ved at verden er venlig. Når jeg føler mig elsket i verden, af verden, fordi verden er venlig, så forsvinder alle mine traumer. Alle mine gamle sorgfulde historier giver ikke længere nogen mening at slæbe rundt på i en venlig verden.

Jeg er ikke længere bange for at være den jeg er for en venlig verden dømmer ingen. Jeg er ikke længere bange for at være fyldt med fejl og mangler for i en venlig verden er alle fuldkomne. Alle bliver accepteret fuldstændigt. Alle stråler, når lyset fra den venlige verden rammer dem. Der er plads til alle, med alt hvad vi indeholder, i en venlig verden.

‘Verden er Venlig.’ Prøv at føle de ord i dit bryst. Mærk hvad de gør ved dig.

‘Verden er venlig’ temaet forsætter i flere indlæg her og her. For verden er venlig, og det får mig til at hoppe af glæde og lyst til at berette endnu mere om den.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.