Undersøgelse af virkeligheden i fotografier II

Som jeg har skrevet om her og her og her, så har jeg lavet læsninger på fotografier som skulle deltage i en udstilling. Kunstfotograf Anne Dyhr, ville gerne undersøge, om de var flere lag af virkelighed i de fotografier hun havde taget i Berlin. Jeg skrev den version ned af virkeligheden, som jeg kunne se i en læsning.

Jeg vil poste nogle af læsningerne det næste stykke tid, og kan kun anbefale at gå på Godsbanen i Aarhus og se udstillingen som Anne har lavet. (Læsningerne bliver naturligvis postet i samtykke med Anne Dyhr.)

Udstillingen foregår i Mellemrummet på Godsbanen og kan ses til d. 14. okt. 2016

Denne læsning er blevet lavet på baggrund af det fotografi du kan se her ovenover.

Fotografiet er som sagt taget af Anne Dyhr.

Læsning nr. 9 af 11:

Skamlen kalder på dig; ”Sæt dig her og se ud. Sæt dig her og lad dig se. Lad bladene kærtegne dig og passe på dig. Kom og sæt dig og lad verden se dig. Lad dig udstille. Sid her, roligt og åben. Luk øjnene hvis det bliver for meget for dig, men lad dig se. Verden er varm og vil dig.

Sæt dig her og mærk jorden under dine fødder. Træk vejret roligt. Træk det op igennem dine fodsåler, mærk pulsen fra den eneste mor du behøver, den mor der altid bærer dig, som altid nærer dig. Som aldrig forventer andet i retur end din modtagelse af hendes kærlighed til dig.”

Træerne holder om dig, holder om dine skuldre og skaber med deres krone en membran mellem dig og himlen, så du ikke flyver helt ud, de holder dig mod jorden, så du bliver her og SER og ER.

Pladsen danner en cirkel om dig. Hvis du sætter dig, danner den en ring af kraft og rum til at du kan sidde her og være i ro, være dig og blive rummet.

Skamlen lokker; Se jeg er hvid og venlig. Jeg er blød og åben. Kom til mig og lad mig holde dig. Lad mig støtte dig, så du kan sidde roligt mens du bliver set. Hav tillid til at andre ser dig på dig med et ligeså blidt og nysgerrigt blik som du vil se dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.