Tud for pokker!

Læg aldrig låg på din følsomhed. Den er aldrig for meget, den er og den er noget af det vigtigste du har. Dyrk den og mærk den, lad tårer vælte op i dine øjne når du bliver rørt, når du bliver ked af det, når du bliver overvældet. Lad dem fosse ned af dine kinder, lad dem rense dig og din sjæl.

Buk ikke under for vanen med at gå ud i din hårdhed og dit panser, når du bliver ked af det. Åbn dit hjerte og mærk smerten, græd og vis dem omkring dig, at du bliver berørt af deres ord og adfærd. At du ikke er lavet af sten, som kaster pilene tilbage igen. De går ind, for det gør de uanset om vi lader som om vi har panser på, græd det ud med det samme. Præcis som børn gør det.

Jo mere du kan mærke dit hjerte og din følsomhed i relation til andre mennesker og de ting du oplever i dit liv, jo bedre bliver du også til at kunne høre din intuition. Tårer er bare tårer, de er ikke farlige. Det er saltvand der kommer ud af dine øjne når dit hjerte bliver berørt. Når du vænner dig til at lukke dem ud når trangen i dig opstår, så slipper du også for at blive hængende i gamle ting uhensigtsmæssigt længe. Renselsen har fundet sted, du har grædt og nu er du videre.

At være følsom og sårbar, at være sensitiv og åben, er ikke dårlige ting. Det er klart at der er situationer hvor vi tager et voksent ansigt på, måske passer det sig virkelig ikke at græde på jobbet. Men så græd når du kommer hjem, fortæl med ord i situationen at det her bliver du megaked af, hvis det er det du bliver. Overfor de mennesker der er tæt på dig i dit liv, vil jeg opfordre dig til at være så følsom som du kan være.

I dine følelsers følsomhed åbner du dig nemlig også for at lytte med hjertet på en anden måde. Du vil blive bedre til at lytte ind bag om andres ord, føle hvad der sker i dem og forstå dem på en dybere måde. Når dit hjerte er åbent kan du se på mennesker på gaden og instinktivt mærke hvordan de har det. Du bliver mere rummelig, mere venlig, mere kærlig, når du lærer at mærke ind bagved andre menneskers skjolde. Ikke kun overfor dem, men også overfor dig selv, når du opdager at vi alle sammen føler og mærker. At vi alle sammen har dage hvor vi kan få lyst til at tude over en spids kommentar, eller bliver rørt til tårer over en kærlig bemærkning.

Øv dig i virkelig at mærke dit hjerte. For at være god til at handle og lytte på sin intuition, så er man nødt til at være et følsomt og mærkende menneske, det gælder ikke kun når man skal mærke hvilken vej man skal gå i sit liv, det gælder alle aspekter af livet. Et lukket hjerte går ikke kun glip af informationen om at lige rundt om det hjørne, der ligger det store eventyr og venter. Det går også glip af at blive rørt over en spurv på et stakit og at få lov til at mærke lettelsen, der ligger i at lukke tårer ud, når de presser sig på.

Det er meget sundt for krop og sjæl at græde, så hvis det kan hjælpe dig til at komme i gang med at græde, så tænk på det som noget, der er på lige linje med grøntsager og motion. Noget der er nødvendigt for at have det godt i sine følelser, i sin krop, i sin sjæl og sit hjerte, noget som hjælper dig til at åbne dig på andre planer også. Køb et lager af kleenex, en vandfast mascara og sæt i gang med at mærke dit hjerte fra nu af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.