Styrk ånden i dig

Der er noget fint i os alle, som vi af mange forskellige årsager mere eller mindre kan miste kontakten til igennem livet. For de fleste af os, så sker der det, at vi i vores søgen efter kærlighed og bekræftelse fra omverdenen, lader egoet tage over op igennem vores opvækst.

Egoet forstår at spille efter de regler som samfundet kræver og egoet forstår, at overbevise os om at den kærlighed vi kan få udefra, det er den vigtigste kærlighed der er.

Egoet er ikke ondt eller ude på at skade os. Tværtimod. For hvis vi bliver skadet og potentielt dør, så dør egoet også og den idé er egoet ikke så pjattet med. Da vi var nyfødte her, var vi afhængige af andres kærlighed. Hvis vi ikke fik kærlighed i form af både kram og mad, så ville vi ikke klare os godt her som babyer.

Så egoet tror, at det er måden det skal være på hele vores liv. At vi skal gøre os fortjente til kærlighed og at den kærlighed, kun kan komme udefra. Enten fra andre mennesker som skal elske os, eller vi erstatter kærlighed med penge, magt, rusmidler eller andet.

Udover alle de andre ting jeg skriver om hvordan vi kan tackle egoet, så er der også noget andet vi kan gøre. Vi kan dyrke det som er virkelig smukt og særligt i os, det som vi var i kontakt med som børn, og som er det vi kan kalde for ånd eller sjæl.

Du er kærlighed

Ved at styrke det åndelige i os selv, så bekræfter vi, at vi ved, at vi ikke bare er elskelige, vi er kærlighed.

Jo bedre vi bliver til at bekræfte det for os selv, jo mere slipper egoet. Egoet behøver ikke længere passe sådan på os, det kan slappe af i skyggen af roen der opstår i os, når vi ved at vi er alt.

At vi indeholder alt og at alt er kærlighed, det kan aldrig være anderledes.

Kunst

Se på kunst som rører dig. Lige meget om det er populært eller forståeligt for andre. Se på og omgiv dig med skønhed som du definerer den. Mærk efter det sted i dig, som får en udefinerbar rolig fornemmelse af at se/høre/læse/mærke kunst. En uforklarlig følelse af at det her er rart. Gå efter det.

Natur

Vær i og studer naturen så meget som muligt. Fortab dig i en blomst. I en myre. I græssets bevægelse i vinden. Se på himlen. Skyerne. Hold øje med træerne. Lær fuglene at kende. Gør dig selv bekendt med den natur du altid er i, selv når du tror du er indenfor. Du er altid her på jorden og du er derfor altid i den natur der er her. Sæt dig i kontakt med den og mærk hvordan den minder dig om, hvor du kom fra og hvad der er værd at passe på her. Vi er ikke bare et med naturen, vi er naturen.

Find en spirituel praksis som passer til dig

Find på din egen hvis du vil det. Tag dig tid til at vende blikket indad og mærk dig selv. Bed en lille bøn. Dans en lille dans. Syng en lille sang. Kontakt dit kraftdyr/din lærer/din mester/din gud. Sproget og definitionerne skal ikke være en hindring, for at mærke efter det åndelige i vores liv. Brug dine egne ord hvis du vil det. Den enorme kraft som er her og som vi alle kommer fra, er ligeglad med om du kalder den for Buddha eller Børge. Tro på at du er her af en grund. Intet er ligegyldigt eller tilfældigt. Dit liv er akkurat ligeså storslået som de mestre du tror er udenfor dig. Alt er dig og du kan kontakte det hele.

Tid i stilhed

F.eks. i meditation eller dage i tavshed, styrker også kontakten til det åndelige i dig. Stilheden gør, at du kan mærke og føle udenom de tanker, som egoet ofte fylder os med. I stilheden, kan du mærke ind til et fint og blødt sted i dig selv. Det sted der bliver rørt af hundehvalpe eller babytæer. Du skal dyrke den ømhed i dig selv, den ømhed som er kærlighed i sin reneste form. En ømhed der kommer galopperende frem i os, når vi fx hører en baby grine. En ømhed der er ustoppelig og når vi virkelig dyrker den, så mærker egoet også, at her er trygt og godt og egoet slapper endnu mere af.

Latter sætter dig også i kontakt med ånden i dig

Der er enormt meget humor i åndeverdenen. Hvis du nogensinde er blevet kontaktet af en åndelig vejleder, så har du sikkert bemærket, at der er rigtig meget varme og latter i den måde de kommunikerer på. Selvom vejlederne kan være alvorlige, så er der en underliggende strøm af humor i alt hvad de gør og siger. Humor går nemlig også udenom egoet. Det kan være svært, at komme igennem for vores vejledere, hvis vi ikke tør slappe af og grine. Derfor kan de nogle gange præsentere os for noget der minder om en form for slapstick-humor, for at få os til at le fra hjertet så vi kan slappe af og høre efter den besked de vil igennem til os med. Sarkasme, ironi og spydig humor kommer ikke fra de åndelige hjælpere. Det kommer fra egoet. Gå efter den platte og barnlige humor, åbn dit hjerte og kontakten til ånden i dig, ved at le af latterlige og fjollede ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.