Start 2016 med 10 håndkantslag til egoet

Her får du en liste, du kan printe ud og sætte på køleskabet, eller skrive direkte på stuevæggen med maling i blokbogstaver. Det er en liste du kan bruge til at overmande egoet med, så du bliver mere fri til at være dig, som du virkelig er. For du er ikke egoet. Du er sjæl og bevidsthed. Du er det Guddommelige. Glem aldrig det.

Når du fratager egoet magten over dig og den måde som dit liv udformer sig på, så sker der de mest utrolige ting. Livet åbner sig for dig på en helt ny måde og alt bliver fyldt med mening. Livet bliver lig med kærlighed, glæde og kreativitet og ikke kun for dig, alle omkring dig bliver løftet af din bevidsthed. Det vil sige, at hvis vi alle sammen arbejder på at høvle gode lunser af egoet, så kan verden altså virkelig komme til at se meget anderledes ud.

Selvudvikling er ikke et egoistisk arbejde. Det er det modsatte. Det er det arbejde du går i gang med, når det går op for dig, at hvis du virkelig ønsker en bedre verden for alle planetens børn, så er der kun et sted at starte og det er i dig selv.

Here goes:

1. Det er ikke synd for dig.
Aldrig nogensinde. At det skulle være synd for dig, ville betyde at det her sted vi er, ikke er et godt sted og det er det. Egoet skaber drama ud af offerrollens smerte. Så hvis du er træt af drama i dit liv, så drop at det er synd for dig og dramaet forsvinder med det samme.

2. Stop med at brokke dig.
Brok er det samme som at mene, at livet skulle behandle dig anderledes. Hvilket det ikke gør og ikke holder op med, bare fordi du ytrer din mening om det. Livet er bare livet og er neutralt. At brokke sig over det, giver ligeså lidt mening som at brokke sig over at solen går ned. Brok over andre mennesker, fortæller at du mener du er bedre end dem og derfor har ret til at brokke dig over dem. Det har du ikke. Du er ikke bedre end andre og de er ikke bedre end dig. Stop med at brokke dig med det samme. Så slipper du det usympatiske karaktertræk, som ubevidst vil fortælle andre hvor god du selv er, gennem din brok over verden og menneskene i den.

3. Fortiden eksisterer ikke længere
. Det betyder at du er fri af alle de historier, du eller andre fortæller dig selv om hvem du er. Det vil sige at du fx kan slippe alle historier, om at det er synd for dig. Hvis du vil altså. Vil du det? For hvis du ærligt mærker efter i dig selv, så er der også rigtig meget trøst forbundet med at det er synd for dig. Kan du få den trøst gennem ægte omsorg for dig selv, i stedet for medlidenhed som hænger sammen med at det er synd for dig? Er du enig i at du er en del af alt her? Af den uendelige kæmpestore livgivende kraft, det Guddommelige? Hvis du er, hvordan kan det være synd for det Guddommelige? Det kan det ikke. Det er egoet der narrer dig. Glem din fortid, hvis du bruger den til at holde dig fast i mønstre som ikke længere hjælper dig.

4. Fremtiden eksisterer heller ikke. Det vil sige, at du kan slippe alle dine tanker om den lige nu. For det er nemlig det eneste som er. Lige nu. Ved at være tilstede i dit liv lige nu og her, med opmærksomhed og ærlighed overfor dig selv og andre, så skaber du automatisk en smuk og lys fremtid med masser af overflod. På alle de planer du ønsker dig. Det vil sige, at der ikke længere er noget som helst at bekymre sig om.

5. Giv slip og tilgiv. Intet du har oplevet kan være så meget værd, at det skal få lov til at forpeste det liv du er i nu. Bestem dig for at slippe din gamle smerte og tilgiv andre og især dig selv, for at have båret rundt på den så urimelig længe. Sæt den fri og lad den opløse sig i tilgivelsens lys. Mærk hvor let dit liv bliver nu. Når du ikke længere skal bære rundt på den tyngde, der er i den type stagneret energi som gammel smerte netop er.

6. Giv slip på at ville have ret og giv slip på dine meninger. Dine meninger er bare meninger ud af milliarder af andre meninger på denne planet. Og de er ligeså ligegyldige som alle de andres. Gå ud og snur rundt i regnen, mens de andre diskuterer og vil have ret i, at deres meninger er de eneste rigtige meninger der er. Meninger bliver født ud af egoet og meninger skaber uvenskab og krige. Meninger er så lidt værd i forhold til latter, at elske, at være her lige nu. Start i dig og drop dine meninger lige med det samme.

7. Vær hver eneste dag virkelig venlig overfor mindst et menneske.
Virkelig venlig betyder nærværende i dit blik, dit væsen, dit smil, dit hjerte og din stemme. Ét menneske lyder måske af lidt, men du vil måske blive overrasket over, at du ofte ikke engang er virkelig ægte nærværende venlig overfor din familie. Når du bliver bevidst om at være virkelig ægte venlig, overfor mindst et menneske hver eneste dag, så kommer du automatisk til at udvide det kærlige nærvær til mange flere også. At være virkelig venlig, kræver at du tør være sårbar og åbne dit hjerte og dit blik for et andet menneske. Vid at hvis du bliver mødt med uvenlighed, så har det intet med dig at gøre. Det er bare egoet i et andet menneskes og det er helt okay. Det betyder ikke, at du holder op med at øve dig i at være sårbar og i at sprede venlighed omkring dig.

8. Sig noget pænt til dig selv.
Og sig det med mening. Gør det hver eneste dag. For du gør det godt, det gør du. Du gør dig umage og selvom du engang imellem ryger ud i egoets ubevidste handlinger, så ved du som regel når det sker og du ved, at du vil prøve at undgå det igen. Der er ingen af os som er dårlige mennesker. Væn dig selv til at give dig selv en dybfølt kompliment hver eneste dag, over noget du er eller har gjort. Det har intet med ego at gøre at rose sig selv. Mærk hvordan lyset i dig skinner stærkere for hver eneste kærligt ord du siger til dig selv.

9. Forestil dig at du er død. At din krop ligger i jorden og bliver spist af orme og formulder ligeså stille. Alle dem du kender ligger på samme måde. Alle du har en relation til, en tanke om, en følelse for. På et tidspunkt er alle du kender eller har kendt døde, ligesom du selv er det. Hvad hindrer dig, i at leve dit liv lige som du gerne vil lige nu? Indse at den hindring er en illusion skabt af et frygtsomt ego, og gør så det du vil.

10. Tak. Tak når du vågner om morgenen, tak når du går i seng om aftenen. Tak så snart du kommer i tanke om det. Tak for kaffen i koppen. Tak for lyset ind af vinduet. Tak for bordet, stolen, gulvet, taget over dit hoved. Tak for dit liv som er så fuldstændigt fortryllende magisk, og lad det tak give dig et sug i maven over hvor stor din rejse her på jorden er. Hvor heldig du er, at du gerne vil vågne op af den ubevidsthed, det mareridt, som egoet holder dig i. At du vil leve resten af din tid her, i en kærlig hyldest til livet og lyset i dig selv.

Tak fordi du læste med hertil. Jeg ønsker dig et 2016 med masser af nærvær, latter og kærlighed.

Hvis du ønsker at læse og lære mere om egoet, og om hvordan du styrker kontakten med intuitionen i dig, så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her og ganske gratis modtage Ego – og Intuitionsguiden.

4 Comments

 1. 13. april 2016 / 08:44

  Hvor er det dog inspirerende! Fantastiske gode råd – jeg tror dog, at det bliver svært sådan lige med et at HUSKE at følge dem alle…men Rom blev jo ej heller bygget på en dag! Jeg vil notere mig disse og bestræbe mig på at efterleve dem. Tak fordi du deler :-) KH Lilly

  • Anja Dalby
   Forfatter
   13. april 2016 / 09:03

   Tak fordi du skriver Lilly! Og rigtig godt at høre at du kan bruge det jeg har skrevet. Som jeg også skriver ovenover, så kan det altid printes ud og hænges på køleskabet, så er det meget nemmere at huske :) Tak igen for din kommentar. Kærlig hilsen Anja

 2. 3. januar 2016 / 15:30

  Tak for gode råd :)

  • Anja Dalby
   Forfatter
   3. januar 2016 / 17:28

   Selv tak Miri :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.