Stå stille

Alle kender sikkert til de dage, hvor det føles som om det blæser omkring en med opgaver, informationer, krav, arbejde, familie osv. Det tikker ind med mails, opkald, sms, beskeder på diverse sociale platforme, der er arrangementer der skal deltages i, arbejde der skal laves og oveni det, også en aftenmad der skal produceres, opvask, vasketøj osv…

Selvom det alt sammen er gode og dejlige ting, så kan særligt aktive dage nogle gange blæse os lidt omkuld. Eller for mit eget vedkommende, så kan jeg mærke når jeg mister jordforbindelsen og det føles nærmest som om jeg letter i hvirvelvinden af aktive energier omkring mig, uanset hvor store eller små de er.

Inden du gør som jeg gjorde i går, nemlig stikker din fod ind i hjulet på din cykel, for at bremse dig selv (det var ikke en bevidst handling må jeg hellere tilføje), så kan du stille dig og tænke sådan her. Det er nemlig noget smartere end at få sig selv til at stoppe op, ved at putte hele skoen, med fod indeni, ind i et fræsende cykelhjul.

Forestil dig at du står helt roligt og stille. Du må selv om hvor du ser dig selv. Om det er der hvor du er fysisk, om du gerne vil stå i naturen, på vejen, i vandet, du bestemmer. Nu ser du alle de ting der er bimlet ind omkring dig i løbet af dagen (eller alle de ting der bimler ind lige nu), alle de aktive energier der er kommet ind, som jeg skrev længere oppe, mails, sms, opkald, kollegaer, opgaver, familie, alle de ting der kommer ind, i løbet af sådan en dag.

Du ser dig selv stå roligt og du lader bare alle de her ting komme ind til dig. Du rækker ikke ud efter dem, du bevæger dig ikke, du står roligt. Livet sker hele tiden og det er i en konstant bevægelse. Andres liv sker hele tiden og bevæger sig konstant. Gør dig bevidst at du bare kan stå og lade det hele suse ind over dig, det betyder ikke at du ikke vil forholde dig til det der kommer ind senere. Men lige nu, lader du det være. Du ser det bare for hvad det er. Det er kun energier der bliver sendt rundt, hvis du skal reagere på dem, så er de der også i morgen eller om 5 timer. Måske er de drønet videre til andre og du behøvede ikke gribe dem. Lige nu står du bare og ser dem suse omkring dig. Du er ikke selv i en hektisk bevægelse for at gribe og reagere på alt det der kommer ind. Du står roligt og observerer det.

Alt det der suser omkring dig, det er der også i morgen. Og hvis det ikke er det, så er det fordi det er suset videre til et andet sted, hvor det blev grebet og forløst. Vær helt i ro med at du godt bare kan stå her i dit liv og se det hele uden at skulle gribe det.

Du kan se de ting der kommer ind som snefnug hvis du vil, som blade i vinden, som ord der bliver blæst rundt. Du kan se tingene for hvad de er, den form de har, komme ind og suse omkring dig. Opkald fra en ven, sms fra din mor, mail fra din chef. Bare se det komme ind omkring dig og suse rundt. Du står bare i dit liv. Du trækker vejret roligt, du står og lader livet ske. Livet sker alligevel, lige meget om vi mister jordforbindelsen og drøner rundt med det, eller om vi står rolige og observerer det.

Det er en god øvelse at lave, når der sker mange ting på en dag. Så du ikke hvirvler rundt og kommer til at lette, i forsøget på at gribe det hele. Du har måske også erfaret at hvis du ikke stopper op, så sker der noget der tvinger dig til det. Det kan være “små” hændelser, som en fod i et cykelhjul, eller det kan være store hændelser som sygdom og stress.

Alt er energi. Livet er en lang sammentrækning og udfoldelse. Husk nogle gange at trække dig helt ind i dig selv og stå stille, træk dig sammen og se bevægelserne omkring dig for hvad de er. Pas på dig selv og din egen energi, ved at sørge for ro inden du når dertil at du bliver tvunget til at skabe den. Det er noget mere elegant end at bremse sig selv med en fod i et cykelhjul.

Rigtig god weekend, jeg skal til skomager med min ødelagte støvle og ud at købe plastre i dag…

5 Comments

 1. 22. maj 2015 / 16:38

  Stakkel! God bedring med foden :-(

  • Anja Dalby
   Forfatter
   22. maj 2015 / 16:52

   Tak Ann…En mystisk måde at slutte en dejlig aften på :)

   • Ann
    25. maj 2015 / 00:02

    Ja… En meget mystisk måde.

 2. 22. maj 2015 / 10:59

  Hold nu op det ramte et tørt sted, det der. Tak Anja, for eminent timing.

  • Anja Dalby
   Forfatter
   22. maj 2015 / 11:41

   Selv tak :) Ville bare ønske jeg havde skrevet det inden jeg havde ødelagt støvle og fod. Nå, skidt pyt. Så fik jeg den pause jeg havde brug for…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.