Smukke venlige verden

Overalt hvor jeg ser, ser jeg venlighed. Venlighed i køen i supermarkedet, hvor selv klokken ti minutter i aftensmad og pylrede unger, vender mennesker sig om mod dem bag sig i køen, med færre varer end dem selv og lader dem komme foran.

Venlighed hos manden bag skranken i posthuset, som igen igen lader mig tage min pakke med hjem, selvom jeg hverken har id eller pakkenummer med og jeg siger, at jeg vil prøve at huske det til næste gang og han smiler og siger, at det gør jeg nok.

Venlighed hos dem gamle mand, som den gamle dame skal forbi på fortorvet og hun smutter med øjnene og siger til ham, at hun gør sin bagdel smallere så hun og hendes rollator kan komme omkring ham og hans øjne lyser ind i hendes, mens han siger at hendes bagdel har den størrelse, en bagdel skal have.

Folk holder tilbage for hinanden i trafikken, stopper for fodgængerovergange og smiler til hinanden.

Mennesker stopper op og taler med hjemløse. Ringer efter ambulancer, når det ikke er muligt at få kontakt med manden eller kvinden på gaden og venter tålmodigt og med omsorg på at personen de fandt, bliver fragtet sikkert videre.

Unge mænd har samtaler med gamle damer ved busstoppesteder og selvom de unge mænd, føler sig uden for deres element, hører jeg dem spørge ind til børnebørns alder, køn og navne, på en oprigtig interesseret måde.

Jeg hører venlighed. Jeg ser venlighed. Jeg mærker det omkring mig. Jeg føler mig tryg. Jeg føler mig det modsatte af bange og frygtsom. Venligheden åbner mig. Den åbner mit blik mod verden og de andre mennesker i den.

Jeg er ikke nervøs for kontakten med andre, for hvad kan jeg møde? Jeg kan kun møde venlighed, selv hvis den er forklædt som det modsatte.

I uvenlighed får jeg den fantastiske gave, at øve mig i at holde venligheden i mig selv, uanset hvem personen er overfor mig.

Jeg ønsker på ingen måde at andre skal føle uvenlighed fra mig. Jeg ønsker at de skal føle tryghed, for det er så fantastisk at være i verden og være tryg. Det er den ultimative frihed og den frihed ønsker jeg mig naturligvis også for andre, ellers ville den ikke være ægte i mig.

Jeg ser mennesker som kun ønsker fred og kærlighed, men som nogle gange har sværere ved at vise det end andre. Præcis som jeg selv har det. Så jeg smiler endnu større, ikke kun til dem, men til den del af mig selv som nogle gange har det på samme måde.

2 Comments

 1. Laila
  14. maj 2016 / 16:49

  Kære Anja. Du skriver så frydefuldt. Og jeg forstår dine ord og dejlige billeder. Og hvad du mener. Føler også jeg selv møder dette for tiden:)
  Tak for dine ord til mig sidst også – jeg blev rigtig glad for dem.
  Bedste hilsner og regndans, fra Laila.

  • Anja Dalby
   Forfatter
   15. maj 2016 / 08:29

   Tusind tak for dine ord Laila. Det gør mig rigtig glad at høre at du oplever verden på samme måde og det gør mig meget taknemmelig at du tager dig tid til at skrive en kommentar her hos mig, tak. I dag er det vist også regndans her fra Østjylland, der er smukke tunge skyer på den lyseblå himmel. Tak <3 Kærlig hilsen Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.