Smertestillende adfærd

Heldigvis er det ikke sådan at at fascisten i os, hele tiden er fremme i lyset. Hvis det var tilfældet ville det være virkelig svært at være i ordenlige relationer af nogen slags og vi ville alle sammen sidde som politikere overfor hinanden, drevet af magt, penge og status.

For det meste er vi i stand til at se ind bag hinandens facader af forskellig slags og tale ind i hjerterne. Hvis vi rammer en andens usikkerhed, så de bliver stive, så er vi ret gode til at bøje hurtigt af, så den anden person ikke behøver gå ud i deres hårdhed.

Du kan øve dig i at se ind i mennesker, på den måde at du ser barnet i dem. Hos nogle mennesker er deres barnesind så fint og intakt at det ikke kræver det store at se det legende, åbne, hjertelige i dem. Hos andre, hvor de af forskellige grunde har været nødt til at lægge store, hårde voksenfacader på sig, kan det være sværere. Men det er ikke umuligt.

Tal til folks hjerter. Mærk dem. Mærk hvad dine ord gør i dem du møder. Om de bliver bange og går ud i deres ego og facade. Ret ind efter det du ser og mærker i dem, så du hele tiden sørger for at de føler sig trygge. Når folk går ud i deres fascist eller ego, så er det fordi de går ind i en gammel smerte og de vil passe på sig selv. Det er helt normalt og det som egoet er der for, det er der for at passe på os.

Men vi ved bedre end egoet. Vi ved at vi skal have kontakt til hjertet. Lær af når folk rammer ind i din usikkerhed. Mærk hvad der sker i dig, når du får lyst til at blive superhård og skrap. Lær dine egne mønstre at kende, bliv bevidst om hvorfor det sker og anerkend og accepter at det indeholder du også.

Når du holder øje med hvad der sker i dig, så kan du også meget nemmere navigere i samværet med andre mennesker. For vi er alle sammen ens. Vi har stort set alle sammen samme reaktionsmønstre i egoet. Så når du lærer dine egne mønstre at kende, får du nemmere ved at genkende dem i andre og kan hurtigt sørge for at bakke ud af en udtalelse eller adfærd som rammer en smerte i dem.

Tal ligeså kærligt til voksne som du taler til børn. Tal til barnet i dem. Barnet sidder stadig i hjertet og vil bare gerne elskes og accepteres som det er. Væk humoren, legen og smidigheden i dem, ved at tale ind bag egoet. Vis med lyset og glimtet i dine øjne at du vil dem det godt, at du ikke er ude på at gøre dem bange og gøre grin med dem. At de kan være trygge og rolige og åbne sig i samværet med dig.

Man må altid gerne vende tilbage og sige undskyld, når andre har ramt ned i en smerte i os, som har fået os til at sætte samtlige parader op og skyde med skarpt. Det er ikke at undskylde for at man blev ramt og følte sådan som man gjorde, men at undskylde for at den smerte man følte indeni, den vendte vi udad mod mennesket overfor os.

Vis andre igennem dit væsen og adfærd at det er okay at fejle. At man godt må danse kikset, bare man danser. At man godt må synge falsk, bare man synger. At det kan godt ske at den hat var lige i overkanten på en almindelig onsdag, men vis at du tør og at ingen dør af at vi åbner os og viser sårbarhed overfor hinanden.

Vi er alle sammen bare børn i hjerterne. Dig og mig og alle andre. Selv dem hvor det kan være virkelig svært at få øje på. Vær ligeså venlig, kærlig og blød overfor de voksne du møder, som du er overfor børn. Børn gør man heller ikke ondt med vilje og når man kan mærke at man gør dem usikre, så skynder man sig at gøre det godt igen, så de kan blive rolige og trygge.

Du healer andres smerte ved at heale din egen. Lær dig selv at kende og du kan vise andre vejen, ved den måde du er kærlig, blid og smidig på. Vær et lysende eksempel på et smukt menneske, det er ikke kun godt for din egen sjæls udvikling, det er godt for hele menneskehedens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.