Slip slip slip

Det der med at give slip, det skriver jeg ofte om. Nogle gange hører jeg fra folk omkring mig at det er lettere sagt end gjort og jeg kan sagtens se at det kræver en del mod at give slip på alle de ting der er en selv, for hvem er man så?

Når jeg nogle gange ser en film, fx med Johnny Depp. Så er jeg ikke i tvivl, om at det er Johnny Depp der er der på min computer. Der er de ydre kendetegn, men det er i høj grad mest fordi at Johnny Depp altid er Johnny Depp. Nogle gange med sjovt hår, en skæg hat, et overskæg, men han er altid den samme person. Jeg bliver aldrig forført til at tro på illusionen i filmen, fordi det er endnu engang Johnny Depp, der bare er Johnny Depp.

Han er på en måde blevet til en karikatur på sig selv og narrer ikke særlig mange til at tro at han er andet end sig selv, men nu med eyeliner på. Jeg har intet imod Johnny Depp, eller mange af de andre skuespillere som er blevet til ikoner på den måde, at de altid er i den samme rolle. Men det der er spændende, det er at jeg kender mange mennesker som ikke er med i film, der er på samme måde. De har enten tillagt sig en sjov accent, en bestemt måde at bevæge sig på, nogle holdninger, en livsstil, som mest af alt virker som om de spiller en rolle i deres eget liv. Det er meget sjovt ego-arbejde at gå i gang med at lede efter de ting i sig selv, hvor man netop har tillagt sig nogle vaner, mønstre, tanker og idéer for at passe ind i en bestemt rolle. Den rolle kan være defineret af forældre, skolen, senere uddannelsen, lærere, venner, det miljø man bevæger sig i.

Selvfølgelig (eller det går jeg ikke ud fra) så er det ikke den ÆGTE Johnny vi ser på skærmen. Altså den mand som han også er med sine børn og når han er på wc. Men han har lavet en formel på nogle karaktertræk, han spiller ikke skuespil, han skal bare levere den rolle der hedder Johnny Depp. Den rolle som er sjov, skæv, lidt tragikomisk, lidt charmerende, lidt tungen-i-kinden agtig. Lidt melankolsk, lidt dyb, lidt cool, lidt noget andet end Hollywood. Og alligevel er han altid den samme i alle film.

Prøv at se på dig selv udefra. Det er selvfølgelig dejligt at kunne være konstant i den man er, men prøv at se på om den du er konstant, virkelig er dig. Eller er du blevet til en karikatur på dig selv, for at passe ind i de roller du bliver forventet at passe ind i? Hvad sker der hvis du viser hvem du virkelig er, også selvom det ville betyde at du faldt udenfor den rolle du ellers plejer at være i.

Når du begynder at give slip på alt det gamle i egoet, så sker der rent energetisk det, at du bliver lettere. Din energi går fra at være en tung omgang, på grund af alle de gamle ting du slæber med rundt om dig selv, til at være let og frisk. Et menneske med en let og frisk energi har meget nemmere ved at bevæge sig og meget nemmere ved at tiltrække nye ting, end et menneske med en stagneret og tung energi.

Det er ikke svært at se for sig, hvordan en tung energi, fyldt med alle mulige gamle mystiske mønstre, tanker og idéer gør os ret tunge at danse med i livet. Mens en energi der er let fordi der bliver arbejdet i egoet med at slippe gammelt skrammel, meget nemmere kan tage sig både en salsa, en tango, en vals og en rumba når livet indbyder til det. Og det vil det i langt højere grad gøre når det kan mærke at vi er klar til en svingom. Du kan selv tænke på dem der sad og surmulede, spillede seje, var ofre, der på bænken til ballet. Dem var der ingen der gad byde op. Men dem der glade sad og hoppede til musikken og var klar til at rejse sig med det samme, de blev altså langt oftere inviteret til en svingom.

Det giver sig selv at det er noget nemmere at bevæge sig og lave fremskridt i livet, når vi ikke længere slæber rundt på tonstung bagage i form af gamle traumer, tunge følelser, uforløste drømme og faste idéer i egoet på hvem vi er.

I det her indlæg kan du læse mere om at slippe og hvordan du nemmest og kærligst gør dette.

Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.