Revolutionen i dit indre

Når jeg laver læsninger, så kommer der ofte informationer om hvilke af elementerne, der er mest fremtrædende i personen jeg læser. Om det er vand, ild, luft eller jord. De forskellige elementer fortæller mig om, hvem personen er og ofte så sker der i læsningen et arbejde med et eller flere af elementerne. Det er både en healing og en måde at guide folk videre på.

På et personligt plan, så arbejder jeg også meget med elementerne i mig selv. Jeg kan mærke når det ene eller det andet, er mest fremtrædende. Det kan skifte af mange forskellige grunde (element arbejdet er alt sammen noget jeg forklarer uddybende i kurset Den Stille Vej). Det er for mig virkelig vigtigt, at kende til elementerne og vide hvordan jeg kan arbejde konstruktivt med dem og ikke mod dem.

Ild er en stor del af mig. Meget stor. Så jeg arbejder bevidst med de positive aspekter af ilden. Evnen til at være meget passioneret, stor vilje (kan af andre forveksles med stædighed), mod, kreativitet og spontanitet. Og den knap så kønne, eller accepterede del af ildens natur, som er at blusse virkelig hurtigt op (en pæn måde at sige at man er temperamentsfuld). Jo mere jeg arbejder med at følge de positive aspekter af ilden, jo mindre bliver de, som ikke er så nemme at håndtere.

Det vil helt praktisk sige, at når jeg kan mærke at ilden tager fat i mig, så laver jeg de ting jeg virkelig brænder for. Jeg skriver på livet løs. Jeg tegner. Jeg hopper på trampolin i timevis. Jeg fylder badekarret med vand og lægger mig i det, for at køle lidt af. Jeg arbejder med jord, for at skabe mere ro og harmoni igen.

Da jeg var yngre, da troede jeg på en revolution i det ydre. Jeg var med i grupper som diskuterede hvordan det kunne lade sig gøre og jeg deltog i stort set alt, der duftede af frihed og modstand mod det samfund vi er i. Nu har jeg (næsten) accepteret at verden er som den er, og den frihed som faktisk er det vigtigste for mig i livet, den kan kun komme indefra. Den bliver ikke skabt af at kaste med brosten. Hvis alle har lavet en revolution i sig selv, smidt alt konformitet over bord og virkelig tør være fri til dem de i sandhed er, så vil der ikke længere eksistere en verden, som den vi ser i dag.

Da jeg startede med at arbejde med selvudvikling og spiritualitet som 18 årig, da var det altså ikke fordi jeg synes krystaller var pæne. Det var fordi jeg begyndte at ane, at den frihed der virkelig taler til min sjæl, den er nødt til at komme indefra. Vi er kun så fri i det ydre, som vi er i det indre. Så hvis vi ikke er fri til at være dem vi rigtig er indeni, så kommer friheden aldrig udenfor os.

Uanset hvor meget vi prøver at gøre det til en ydre ting, stemmer på dem vi tror kan skabe de forandringer vi ønsker, så bliver verden aldrig anderledes end dem vi er indeni. Derfor, hvis vi i virkeligheden går og håber på en revolution og virkelig grundlæggende ønsker en forandring af verdens tilstand, så er vi altså nødt til at starte med at se på vores eget skidt, i stedet for at bruge energi på at råbe af det, vi ser omkring os.

Det kan godt ske at jeg stadigvæk på ild-dage, ligger vågen om natten og planlægger at “burn down city hall”. Men i modsætning til den yngre udgave af mig, så bruger jeg nu ilden i mig til at være en kriger i forhold til min selvudvikling og eget ego-arbejde. Jeg bruger ilden konstruktivt og til at brænde de ting af i mit ego som jeg ikke er så vild med, i stedet for at læse om molotovcocktails på nettet.

Uanset hvor lidt eller hvor meget ild du har i dig, så er det en meget vigtig erkendelse at have med sig, at verden kun er et billede på os selv. Hvis du virkelig ønsker dig en anden verden, så ryd op i dig selv, i stedet for at bruge krudt på at fortælle andre, hvor de skal gøre det. Det er den eneste måde at skabe ægte forandringer på planeten Jorden på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.