Øv dig i at elske

Hvor intuitionens sprog er kærligt, så er frygt egoets sprog. Det vil sige, at hvis du gerne vil frygt til livs i dig selv, så er det en god idé at arbejde med dit ego. Det er der virkelig mange forskellige måder at gøre på. Nogle har stort held med at elske egoet, til det bliver helt kvalmt af al den kærlighed der bliver pøset ud over det og det slipper på den måde.

Andre har brug for at gå lidt barskere til værks overfor egoet og tage meget strenge beslutninger for sig selv, som at fra nu af bader vi i havet, kl. 04.00, året rundt, hver morgen resten af livet. For det meste er det en god kombination af kærlighed og en strengere militæragtig disciplin der virker.

Noget andet vi kan gøre for at arbejde med frygt i os, det er at øve os i at elske. Jo mere kærlighed vi fylder vores liv med, jo mindre plads er der til frygten. Det er ikke sådan at den bliver most op i et hjørne, hvor den så venter på at springe frem igen ved først ledige lejlighed. Ved bevidst at proppe vores liv med mere kærlighed, så bliver frygten ganske simpelt opløst og den har meget svært ved at komme tilbage igen.

At turde åbne sig for at elske verden, kræver at vi også tør være sårbare og det siger sig selv, at når der er en risiko for sårbarhed, så kommer frygten på banen for at passe på os igen. Det er fx det som mange oplever når de går ind i en kærlighedsrelation med et andet menneske. Selvom de virkelig gerne vil det andet menneske, så kan frygten for at blive såret komme til at fylde så meget, at de forpurrer det hele igen. Det er det jeg skrev om her med de modigste mennesker i verden, for det kræver virkelig noget af voksne, at turde elske igen og igen.

Du kan starte med at øve dig i at elske ting, hvor du ikke får frygten på banen i samme grad, som rigtig mange gør når de går ind i nye kæresterelationer. Der er altid dig selv øve dig på. Elsk dig selv med hud og hår. Accepter alt ved dig selv og jeg mener virkelig alt. Mærk at du er fuldkommen. Du er lige som du skal være, det kan aldrig nogen sinde være anderledes, end at du er præcis som det er meningen du skal være.

Elsk alt omkring dig. Vær tilfreds og taknemmelig. Taknemmelighed får også frygt til at fordufte, for alle tanker om at være bagud i forhold til alle andre forsvinder, når vi er taknemmelige for det vi har og selvfølgelig også for det vi er.

Gå ud i naturen. Hvis du vil være tilstede i naturens skønhed, så kræver det at du er nærværende. Frygt og nærvær kan heller ikke være i dig simultant. Det er faktisk umuligt at være i frygt og i ægte begejstring over naturens vidunder og mirakler på samme tid. Hvis du åbner dig for skønheden i naturen, så gør du også mindre plads til frygten.

Det samme gælder sig for kreativitet. Når du åbner dig for kreativitet, så er det virkelig også svært at være i frygt. Når du er i et kreativt flow, hvor der ikke er et mål med det du laver, men hvor den eneste grund til at være kreativ, er at nyde at være i den energi, så vil du også opdage at frygten ingen plads havde i dig imens det stod på.

Arbejd bevidst med at fylde dit liv med ting som gør dig glad. Venner. Dyr. Babyer. Natur. Kreativitet. Bevægelse. Smuk mad. Elskov. Mind konstant dig selv om at du virkelig er okay, at det er dit liv også. At du har så meget at være taknemmelig over.

Selvfølgelig kan det føles som om det er svært at komme forbi frygten i starten. Den vil blive ved med at dukke op og prøve at bilde dig ind at du også er tosset fordi du sidder her og er glad for dit skrivebord og så går noget af pusten af dig igen. Men bliv ved og ved og ved. Øv dig i at elske. Jo mere kærlighed du putter ind i dit liv, jo mindre plads er der altså til frygten. Et frygtfuldt menneske mindre i denne verden og den er allerede et meget bedre sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.