Mere om den rigtige hjælp

Ret tidligt gik det op for mig, at hvis jeg skulle rykke mig og skabe virkelige forandringer i mit liv, så måtte jeg gå til opgaven som en ninja i natten. Jeg måtte være snedig for at overrumple mit ego, snige mig så lydløst som muligt ind på det og give det et karatespark i mellemgulvet, imens jeg selv stak af ud over stepperne, mod frihed og eventyr. Jeg var nødt til at gå til opgaven om at få personlig frihed, som om det gjaldt mit liv. Derfor har jeg også opsøgt rigtig, rigtig, mange forskellige alternative behandlere. Også de konventionelle, som fx psykologer, har jeg talt med, for at se om der ikke var nogen der kunne give mig nøglen til personlig udvikling.

Nu hvor jeg selv har åbnet op for at lave læsninger, så får jeg tilsendt og fortalt så mange historier om behandlere, at jeg har fået lyst til at skrive en form for fortsættelse på det her indlæg: Den rigtige hjælp.

Jeg har selv oplevet at betale en behandler penge for at sidde og fortælle mig at jeg var: Forkert fordi jeg ikke kunne se eller mærke det samme som behandleren. Var for usikker på mig selv, til at behandleren kunne hjælpe mig. At jeg var dum, fordi jeg ikke kunne genkende et tidligere liv der blev fortalt om. At jeg havde de og de skader i mig, på min psyke/sjæl/ånd, siden jeg reagerede med uforståenhed overfor det som blev sagt. Jeg har oplevet behandlere som blev tydeligt irriterede på mig, enkelte vrede, når jeg stillede spørgsmålstegn ved hvad der skete i behandlingen, nogle gange virkede det bare som ren irritation, over at jeg overhovedet dukkede op og ville betale for en ydelse.

Det er overhovedet ikke kun mig det er sket for. Jeg modtager rigtig mange mails fra mennesker der har opsøgt en behandler, for så at få af vide at de faktisk var for mørke til at hjælpe. Lige præcis det har jeg hørt fra rigtig mange.

Og jeg har opsøgt alternative behandlere som har været fuldstændig fantastiske. Som har været de mest kærlige og rummelige mennesker man kunne tænke sig. Som har givet mig så gode redskaber og opløftende ord, at jeg selv kunne gå rigtig langt af nye veje. Nogle har været så kloge, at jeg er blevet blæst fuldstændig omkuld af det og de har været så utrolige dygtige til at spotte der hvor jeg skulle styrkes, så jeg kunne gå stærkere videre og de har intet behov haft for at svække. De har nemlig kunne give mig nøgler så jeg har kunne låse noget op i mig selv, se på hvad det var jeg indeholdt, heale det og gå videre med rankere ryg og større hjerte.

Men jeg synes det er vigtigt at slå fast at der ikke er noget galt med dig. Der kan ikke være noget galt med dig. Du er fuldkommen. Ville du se på en blomst og tænke at den godt måtte være lidt mere lilla? Eller at dens blade ville være pænere hvis de havde en anden form? Selv hvis der så er et blad der er lidt krøllet eller stænglen bøjer lidt til en side, så accepterer vi fuldt ud at sådan er blomsten, sådan er den her blomst og vi synes stadig den er perfekt. Hælder behandleren lækker økologisk gødning ud over dig, vander dig og nærer dig, så du vokser og bliver større og stærkere selv? Eller holder de igen med det der styrker dig og tørrer dig ud, giver dig giftige kemikalier i stedet for?

Når du opsøger rådgivning fra et andet menneske, så mærk i dig selv om de synes du er en fuldkommen blomst. Hvis du får følelsen af at de måske gerne vil knække den blomst, prøve at give den en anden farve eller bare suge al livskraft ud af den, så skynd dig væk. Man må både gerne vende om på dørtrinnet, rejse sig og forlade en session, hvis det ikke føles som om dem skal hjælpe dig, gør det med hjertet forrest.

Det kan være nemt nok at finde mennesker der udviser arrogance, irritation, vrede, kulde overfor os. Det behøver vi ikke betale nogen for at gøre. Husk at du godt må gå. Behandlere er ikke en form for overmennesker, nogle har egoer på størrelse med rundetårn, hvis du ikke holder af den slags, så er det så i orden at sige at du er kommet i tanke om at du har sat vand over til kaffe og skynde dig hjem igen.

Der er ikke noget galt med dig, du er fuldkommen i alt hvad du er og har med dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.